Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Přenos joomly - připojení k databázi nejde
15. říj 2012 21:53 #98789
Na neplaceném hostingu u Endory jsem vytvořila web na joomle 2.5.6 , a následně zaktualizovala na 2.5.7.
Tyto stránky jsem pomocí Akkeba zazálohovala do souboru .zip abych je mohla přenést na nový placený hosting u menšího soukromého správce. Důvodem je, že potřebuji aby zůstal funkční a nemusel se přenášet i starý web.
od správce jsem dostala:
název servru, jmého, heslo, jméno databáze a heslo k databázi (to vše jsem zadala do patřičného okénka při instalaci)
Nejdřívě jsem zkoušela provést čistou instalaci joomly. zasekla se na přihlášení k databázi.
Správce upravil potřebné nstavení pro Joomlu PHP a pod.
To už si řekla, že rovnou zkusím přenést web.
Na svém PC jsme si rozbalila zip spubor zálohy webu a pomocí fille zilly jsem přenesla všechny soubory na místo.
Instalace se sputila, ale opět se zasekla a hlásila že se nemůže připojit k databázi.
Nastavila jsme i pro všechny adrssáře a soubory oprávnění pro zápis čtení atd 755.
Ale ani to nepomohlo.
Nevíte kde dělám chybu?
prohlédla jsme i soubor htaccess.txt dle jinde nalezaných rad a měl by být v pořádku
Tyto stránky jsem pomocí Akkeba zazálohovala do souboru .zip abych je mohla přenést na nový placený hosting u menšího soukromého správce. Důvodem je, že potřebuji aby zůstal funkční a nemusel se přenášet i starý web.
od správce jsem dostala:
název servru, jmého, heslo, jméno databáze a heslo k databázi (to vše jsem zadala do patřičného okénka při instalaci)
Nejdřívě jsem zkoušela provést čistou instalaci joomly. zasekla se na přihlášení k databázi.
Správce upravil potřebné nstavení pro Joomlu PHP a pod.
To už si řekla, že rovnou zkusím přenést web.
Na svém PC jsme si rozbalila zip spubor zálohy webu a pomocí fille zilly jsem přenesla všechny soubory na místo.
Instalace se sputila, ale opět se zasekla a hlásila že se nemůže připojit k databázi.
Nastavila jsme i pro všechny adrssáře a soubory oprávnění pro zápis čtení atd 755.
Ale ani to nepomohlo.
Nevíte kde dělám chybu?
prohlédla jsme i soubor htaccess.txt dle jinde nalezaných rad a měl by být v pořádku
15. říj 2012 22:03 #98790
Odpověď od Cony
Moderátor
Pokud Vám to hlasí, že se nepodařilo připojit k databázi, nejspíš máte někde překlep v informacích k připojení k databázi. Zkontrolujte zda Váš server podporuje mysqli (pokud jej v instalaci volíte, tuším, že Akeeba jej nabízí jako výchozí), a zkontrolujte zda všechny ostatní údaje jsou v pořádku (název serveru - obvykle localhost, není to však pravidlem, jméno DB, uživatelské jméno a heslo).
Doporučil bych údaje nekopírovatz emailu, ale poctivě ručně přepsat, mám zkušenosti, že při kopírování se Vám nakonec hesla dostane mezera, nebo odřádkování, atím pádem je heslo špatně.
K Akeeba jen poznámka - je lepší nepoužívatformát zip,ale nativní formát JPA. A k rozbalení na straně serveru slouží prográmek Akeeba kickstart, stčí nahrát celý archiv na server a spustit kickstart.php, který se ovše postará.
Doporučil bych údaje nekopírovatz emailu, ale poctivě ručně přepsat, mám zkušenosti, že při kopírování se Vám nakonec hesla dostane mezera, nebo odřádkování, atím pádem je heslo špatně.
K Akeeba jen poznámka - je lepší nepoužívatformát zip,ale nativní formát JPA. A k rozbalení na straně serveru slouží prográmek Akeeba kickstart, stčí nahrát celý archiv na server a spustit kickstart.php, který se ovše postará.
15. říj 2012 22:07 - 15. říj 2012 22:11 #98791
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Prvne chvalim "utek" od Endory. Jen jestli volba :maleho soukromeho spravce" neni z cesta z deste pod okap, kdyz musite zadat o nastavni pro joomla.
Nevim jak vam, ale me Akeeba bali web do JPA souboru. Tan pak pres FTP prenesu na novy hosting, nahraju k nemu kickstart.php, pak otevru domena.com/kickstart.php a profrcim instalaci.
Druha moznost je vyexportovat DB co mate na endore. Prenest na novy hosting vsechny slozky joomla z endory, do nove DB importovat....A hotovo nemusite ani nic instalovat.... Jo jeste opravit v conf.php udaje do DB a nastavit spravne cesty k tmp a logs.
No nebo zadavate spatne udaje
A proc vubec nahravate cistou instalaci?
Nevim jak vam, ale me Akeeba bali web do JPA souboru. Tan pak pres FTP prenesu na novy hosting, nahraju k nemu kickstart.php, pak otevru domena.com/kickstart.php a profrcim instalaci.
Druha moznost je vyexportovat DB co mate na endore. Prenest na novy hosting vsechny slozky joomla z endory, do nove DB importovat....A hotovo nemusite ani nic instalovat.... Jo jeste opravit v conf.php udaje do DB a nastavit spravne cesty k tmp a logs.
No nebo zadavate spatne udaje
A proc vubec nahravate cistou instalaci?
15. říj 2012 22:10 - 15. říj 2012 22:12 #98793
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Cony
Ty slouzis zase 16ku dneska tady? :lol:
Ty musis mit ty texty uz nekde predepsane a jen to kopirujes, protoze nez clovek staci neco napsat a odeslat tak tvuj post uz tam je. A nebo pomalu pisu :lol:
Ty slouzis zase 16ku dneska tady? :lol:
Ty musis mit ty texty uz nekde predepsane a jen to kopirujes, protoze nez clovek staci neco napsat a odeslat tak tvuj post uz tam je. A nebo pomalu pisu :lol:
15. říj 2012 22:14 #98795
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Jsem si to myslel :lol: