Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Přenos joomly - připojení k databázi nejde

15. říj 2012 21:53 #98789
Přenos joomly - připojení k databázi nejde od Draha
Pokročilý uživatel
Na neplaceném hostingu u Endory jsem vytvořila web na joomle 2.5.6 , a následně zaktualizovala na 2.5.7.
Tyto stránky jsem pomocí Akkeba zazálohovala do souboru .zip abych je mohla přenést na nový placený hosting u menšího soukromého správce. Důvodem je, že potřebuji aby zůstal funkční a nemusel se přenášet i starý web.
od správce jsem dostala:
název servru, jmého, heslo, jméno databáze a heslo k databázi (to vše jsem zadala do patřičného okénka při instalaci)
Nejdřívě jsem zkoušela provést čistou instalaci joomly. zasekla se na přihlášení k databázi.
Správce upravil potřebné nstavení pro Joomlu PHP a pod.
To už si řekla, že rovnou zkusím přenést web.
Na svém PC jsme si rozbalila zip spubor zálohy webu a pomocí fille zilly jsem přenesla všechny soubory na místo.
Instalace se sputila, ale opět se zasekla a hlásila že se nemůže připojit k databázi.
Nastavila jsme i pro všechny adrssáře a soubory oprávnění pro zápis čtení atd 755.
Ale ani to nepomohlo.
Nevíte kde dělám chybu?
prohlédla jsme i soubor htaccess.txt dle jinde nalezaných rad a měl by být v pořádku

15. říj 2012 22:03 #98790
Odpověď od Cony
Moderátor
Pokud Vám to hlasí, že se nepodařilo připojit k databázi, nejspíš máte někde překlep v informacích k připojení k databázi. Zkontrolujte zda Váš server podporuje mysqli (pokud jej v instalaci volíte, tuším, že Akeeba jej nabízí jako výchozí), a zkontrolujte zda všechny ostatní údaje jsou v pořádku (název serveru - obvykle localhost, není to však pravidlem, jméno DB, uživatelské jméno a heslo).

Doporučil bych údaje nekopírovatz emailu, ale poctivě ručně přepsat, mám zkušenosti, že při kopírování se Vám nakonec hesla dostane mezera, nebo odřádkování, atím pádem je heslo špatně.

K Akeeba jen poznámka - je lepší nepoužívatformát zip,ale nativní formát JPA. A k rozbalení na straně serveru slouží prográmek Akeeba kickstart, stčí nahrát celý archiv na server a spustit kickstart.php, který se ovše postará.

15. říj 2012 22:07 - 15. říj 2012 22:11 #98791
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Prvne chvalim "utek" od Endory. Jen jestli volba :maleho soukromeho spravce" neni z cesta z deste pod okap, kdyz musite zadat o nastavni pro joomla.

Nevim jak vam, ale me Akeeba bali web do JPA souboru. Tan pak pres FTP prenesu na novy hosting, nahraju k nemu kickstart.php, pak otevru domena.com/kickstart.php a profrcim instalaci.

Druha moznost je vyexportovat DB co mate na endore. Prenest na novy hosting vsechny slozky joomla z endory, do nove DB importovat....A hotovo nemusite ani nic instalovat.... Jo jeste opravit v conf.php udaje do DB a nastavit spravne cesty k tmp a logs.

No nebo zadavate spatne udaje

A proc vubec nahravate cistou instalaci?

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

15. říj 2012 22:10 - 15. říj 2012 22:12 #98793
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Cony

Ty slouzis zase 16ku dneska tady? :lol:
Ty musis mit ty texty uz nekde predepsane a jen to kopirujes, protoze nez clovek staci neco napsat a odeslat tak tvuj post uz tam je. A nebo pomalu pisu :lol:

15. říj 2012 22:12 #98794
Odpověď od Cony
Moderátor
B) mám tajnou databázi otázek a odpovědí :)

15. říj 2012 22:14 #98795
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Jsem si to myslel :lol: