Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

wz-tooltip jak dostat novou knihovnu do Joomla!?

14. říj 2012 10:40 #98716
wz-tooltip jak dostat novou knihovnu do Joomla!? od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Ahoj, rád bych implementoval novou knihovnu, která mi umožní při najetí kurzorem na odkaz zobrazit obrázek či popisek.
Vygooglil jsem tohle, což vypadá jako přesně to co chci.

Jen mám pochybnosti, píšou tam, že se má knihovna volat v body. Já bych chtěl knihovnu volat jen přes editaci článků, tedy konkrétně jen když ji budu opravdu potřebovat, což je asi jen na stránce odkazy. Myslíte že to bude fungovat, nebo k tomu máte nějaké připomínky? Jdu si s tím hrát, ale tak v rámci přípravy a získávání teoretických informací:)

Děkuji

14. říj 2012 11:23 #98722
Odpověď od Cony
Moderátor
wz-tooltip není založený na Mootools, je zbytečné tahat další JavaScriptovou knihovnu, když už přímo v Joomle máte řešení založené na Mootools. Buď si zkuste udělat vlastní řešení v rámcišablony (pokud trochu znáte Javascript a Mootools), nebo šáhněte po nějakém již hotovém řešení .

14. říj 2012 12:04 #98725
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Joomla sama o sobě již Tooltip obsahuje , takže je zbytečné do ní cpát další rozšíření.

14. říj 2012 13:46 #98727
Odpověď od Cony
Moderátor
Sice obsahuje, ale musíte jej nejprve v šabloně aktivovat, a navíc jím nezobrazíte např. obrázek v tipu, jak byl dotaz, pro to je nutné napsat si vlastní skriptík, který nebude tip generovat z attributu title, ale např. z nějakého jiného prvku na stránkách (obvykle div s nějakou třídou apod.).

14. říj 2012 14:39 #98730
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Aktivování se provede vložením jednoho řádku kódu.
Vkládání obrázků není až takový problém, stačí uvozovky (v celém tagu img) nahradit jejich html ekvivalentem ". Problém je ale trochu v tom, že je nutné takový kód vkládat s vypnutým HTML editorem. Aspoň JCE editor takovýto kód poškodí (i s vyplým čištěním kódu).

14. říj 2012 18:25 #98737
Odpověď od Cony
Moderátor
Ano to máte pravdu, ale zapisovat si tipy do článku takto mi přijde dost nešikovné, a těžko kontrolovatelné. Musel by jste navíc nahrazovat nejen uvozovky a i znaky <>. A pokud tam budete chtít zapsat komplexnější html, tak už to bude natolik matoucí, že se v tom nikdo nevyzná.
Myslím že pro takový případ by bylo lepší přidat do šablony jednoduchý skriptík, který by bral např. obsah tipu z divu za příslušným prvkem, tj nereagovat na třídu hasTip ale např. hasTipExt... Ale řešení je samořejmě mnoho, jde o to na co si tazatel troufne :-)