Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Typ položky nabídky zobrazit jako modul, lze?

12. říj 2012 12:09 #98650
Typ položky nabídky zobrazit jako modul, lze? od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Ahoj, testuju knihovnu Book Library a v menu lze přiřadit položce "typ položky nabídky" Categories ke zobrazení. Já bych ty kategorie ale rád zobrazil jako modul v jednom z bočních sloupců. Je na to nějaký fígl?

Díky!

12. říj 2012 12:47 #98654
Odpověď od Bong
Moderátor
Je na to fígl, jako u každého jiného rozšíření. Navštivte stránky autora a vyhledejte, zda je ke komponentě dostupný nějaký modul pro vámi požadované zobrazení.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

12. říj 2012 12:47 #98655
Odpověď od Cony
Moderátor
Neexistuje na to specializovaný modul?

Variantou může být plugin pro nahrávání obsahu komponenty, např. zde v kombinaci s modulem Vlastní HTML.

12. říj 2012 12:49 #98656
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Dík pánové.
Právěže na to modul autor na stránkách nemá, netuším, možná je to součástí placené verze, ale to jsem se nedohledal. Já to zkusím ještě nacpat přímo do kódu, jen zjistit, co to dělá a kam to narvat:) To zas bude validita :cheer:

12. říj 2012 12:55 #98658
Odpověď od Bong
Moderátor

CrocodilusCZ napsal: Já bych ty kategorie ale rád zobrazil jako modul v jednom z bočních sloupců....!

Pokud jde jen o zobrazení názvů kategorií a ne jejich obsahu, proč prostě nevytvoříte modul menu, kde jednotlivé položky budou názvy kategorií a zároveň i odkaz do nich? A není třeba nic vymýšlet.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

12. říj 2012 13:06 #98661
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Lze udělat téměř všechno...
Váš požadavek by se dal udělat tak, že byste si do modulu Vlastní html prožil iframe s linkem, který zobrazuje názvy těch kategorií, pouze byste na konci toho linku musel dopsat &tmpl=component, aby se vám v tom modulu zobrazoval pouze obsah, který vytváří komponenta a ne celý stránky generovaná Joomlou.

Já bych to ale takhle neřešil ... spíš bych si ten modul naprogramoval.

12. říj 2012 13:34 #98666
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Bong: ano, to by urcite slo, ale obsah menu by byl staticky, ja bych rad dynamicky, dle toho, jak budu kategorie v administraci komponenty pridavat.

houbak: dik, to zni zajimave, pres vikend to prozkoumam.
Naprogramovat to neumim, bych se tak hloupe neptal, ale teoreticky nic programovat nemusim, myslim, ze by mi stacilo vytahnout z odpovidajiciho souboru kus kodu a vlozit ho tam, kde to potrebuju. Takhle uz jsem spojil modul search a posledni pridane, ktery zobrazuju po odkazani na menu.
Ale search je jednodussi nez to generovani obsahu kategorii, tak na to nemuzu prijit.

12. říj 2012 13:47 #98668
Odpověď od Cony
Moderátor
Obávám se, pokud je ta komponenta MVC, že to nebude jen jednoduché okopírování kódu. Resp. ten kód bude rozhozen minimálně po třech souborech (model, view a šablona).

12. říj 2012 13:53 #98669
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel

Cony napsal: Obávám se, pokud je ta komponenta MVC, že to nebude jen jednoduché okopírování kódu. Resp. ten kód bude rozhozen minimálně po třech souborech (model, view a šablona).

Přesně tak, pokud to programátor neodfláknul :) .

13. říj 2012 00:55 - 13. říj 2012 00:56 #98678
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
nahodil jsem to na server, snad to bude lépe pochopitelné a třeba někdo poradí. Na je odkaz na knihovnu. Tam je nachystané vyhledávání a nově přidané knihy. Já bych k tomu rád ještě přidal výpis těch kategorií. Na kategorie se člověk dostane tak, že je to "submenu" knihovny.

Věděl by někdo poradit?

Díky moc!

13. říj 2012 01:45 #98682
Odpověď od Cony
Moderátor
Pokud si to nezvládnete doprogramovat, tak už tu padly dvě rady (iframe a plugin), ze stránek nikdo moc nevykouká.

13. říj 2012 15:29 - 13. říj 2012 15:34 #98693
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Díky za vnuknutí nápadu. Je to sice jako škrábat se levou nohou za pravým uchem, ale vypadá to, že to relativně funguje.

odkaz přímo na stránky kde to je.

Ještě potřebuju vyřešit, aby po kliknutí na kategorii se nezobrazovalo další okno v onom framu...což bude možná problém:-/

13. říj 2012 15:50 #98694
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Musel byste do tagu a jednotlivých linků na kategorie poplnit atribut target="_parent".

13. říj 2012 16:32 #98697
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Už to funguje, chvíli jsem s tím šašil, moc nevím co jsem udělal, ale funguje to jak chci.)
Díky!