Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

SEO vs Kompomenty

11. říj 2012 17:27 #98623
Odpověď od Cony
Moderátor
steel:
Trosku jsem se teď zamotal no co to je odpoveď, pokud na to pořadí bloků, tak to není nic přehnaného, je to dokonce z hlediska SEO doporučované. Robot nevidí stránky tak jak jsou zobrazeny v prohlížeči, robot zkoumá zdrojový kód. A pokud v první polovině stránek uvidí např. nadpisy modulů, kde bude samé "přihlásit se", "novinky" apod... co myslíte že zaindexuje :-))

Validní si to udělat můžete třeba tou radou Andrewa, s tím obrázkem - to bude nejjednodušší.

11. říj 2012 18:30 #98625
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel

AndrewHlavac napsal: A ještě k té anketě. Asi bych to udělal následovně. Použil bych obrázek (může se pak udělat hezký přechodový), který má šířku maximálního rozsahu. Následně bych upravil šablonu tak, že místo nstavení šířky do inline stylu ji nastavíte do atributu width u obrázku. Pak už by vám to mohlo hodit 100%. :)

Aha vím, jak je to myěleno, ale vůbec nevím jak to udělat. Myslel jsem, že ten javascript to do toho stylu háže a nevím jak ho naučit aby to místo do stylu házel do width. :X

Me honba za 100% validaci a uzasnym SEO pripada uz jako fanatismus u nekterych.

Web se dala pro lidi a ne pro stroje.

Ano, web dělá pro lidi kteří potřebují najít to, co hledají. Obsah webu může být nejpravdivˇjší a nejpřesnější z celého webu, ale když se k němu díky stroji člověk nedostane tak by byl zbatečný obsah, web, vyhledávač, prohlížeč, internet, počítač a pro pomoc místo na fórum by jste musel mazat do knifhovny a přečíst bychly o tom v čem pracujete a stejně na problém třeba ani nepřijdete xD Není tomu tak ?

11. říj 2012 20:48 #98628
Odpověď od Cony
Moderátor
Ono když budete mít obsah nejpravdivější a nejpřesnější z celého webu, tak budete mít zákonitě dobré výsledky ve vyhledávačích, a ty stránky mohou klidně porušovat polovinu pravidel různých SEO metrů. Třeba seve výsledcích neukážete tak rychle, ale postupně se nahoru propracujete...

11. říj 2012 21:12 - 11. říj 2012 21:21 #98630
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Aha, jak robot zjistí jestli 1 + 1 = 3 nebo nebo ne nebo jestli Mjahf Hafbva se narodíl 21.3.1992 nebo o rok později ? xD

No ono to stejně nemění nic na tom, že to nezvládnu předělat tak, aby to neházelo do inline stylu, ale do width a navíc aby to neházelo do inline stylu barvu toho válečku. Takže zbohem 1% xD

11. říj 2012 22:31 #98636
Odpověď od Cony
Moderátor

Aha, jak robot zjistí jestli 1 + 1 = 3 nebo nebo ne nebo jestli Mjahf Hafbva se narodíl 21.3.1992 nebo o rok později?

Ale on to robot přece nezjišťuje a vtom je to kouzlo. On zjišťuje jestli máte stránky o 1 + 1 nebo o Mjahfovi. A ve vyhledávačích přece nehledáte kolik je 1 + 1, ale stránky o matematice, kde by mohl být výsledek. A když je najdete tak o nich napíšte třeba tady v diskusi, nebo na svém blogu, a když sou fakt dobré tak o nich napíše někdo dál, a tím začínáte být zajímavý i pro vyhledávače...

11. říj 2012 22:35 #98637
Odpověď od Cony
Moderátor
Mimochodem k těm procentům např. zde , zde nebo zde . Myslíte že jsou to z hloediska SEO špatné weby?

11. říj 2012 22:40 #98638
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
No nejsou :S

13. říj 2012 19:07 #98706
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Přibyly ankety a SEO už je v 94% :X Mě to ale nevadí, protože se mi povedlo zvalidovat i CSS ;)

15. říj 2012 13:02 #98760
Odpověď od Ondřej Hlaváč
Začátečník

steel napsal: To je pěkná rada na toto myslet je třeba díky, né že by mě něco takového napadlo dělat. No ale když hlavní klíčové slovo dám do <h1>, jako hlavní nadpis místo jména webu tak to přinese ovoce ? Koho zajímá, že web se jmenuje u mařenky, když je o vaření ? Není lepší místo <h1>U Mařenky</h1> dát do headeru spíš toto <h1>Vaření</h1> nebo by mohlo fungovat v mém smyslu <h1>Vaření, U Mařenky</h1>

Tím pádem by měly vyhledávače tahat jako nejsilnější klíčová slova "vaření" a "u mařenky" ne ?

Teď jste uhodil hřebíček na hlavičku. Základní poučka: Co je dobré pro lidi, je dobré i pro vyhledávače. Opravdu tedy pokud je web o vaření a vy tam dáte "U Mařenky". Neřekne to nic ani návštěvníkům ani vyhledávačům. Pokud tam ale dáte třeba "Vaříme U Mařenky" (není to ideální, ale nejsem copywriter), máte tam i obsah webu (a tedy klíčové slovo) i branding ( to kdyby se v budoucnu značka "U Mařenky" stala slavnou a lidi už hledali spíš ji, místo obecného vaření. Další časti by pak mohly mít nadpisy (titulky) třeba Vaříme hovězí maso U Mařenky apod.

15. říj 2012 14:52 #98765
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Tak já to dám raději pryč, stejně jsem Vás moc nepochopil, ale asi jsem udělal hloupost. :S