Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Fatal errors controller.php a view.html.php

10. říj 2012 15:59 #98529
Ahoj, nemáte náhodou někdo zkušenosti z následujícími dvěma chybami?

PHP Fatal error: Call to a member function merge() on a non-object in ...components/com_content/views/article/view.html.php on line 68

a
PHP Fatal error: Call to undefined method JException::assignRef() in ...libraries/joomla/application/component/controller.php on line 686

Nějak už mi z toho jde hlava kolem.
(Joomla 2.5.7, komponenty: yoo widgetkit /slideshow/, Attachments, JCE - vše aktuální)
předem díky

10. říj 2012 17:04 #98533
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Nejsem si uplne jisty, ale ta prvni ma neco spolecneho s chybou 404

Nemate na webu nainstalovano treba sh404sef?

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

10. říj 2012 17:09 #98535
Odpověď od Michal
Začátečník
Díky za reakci, ale komponentu nainstalovanou nemám... ani jinou podobnou.

10. říj 2012 17:11 #98537
Odpověď od Cony
Moderátor
Ad druhá chyba - jaké je url (pokud je zaplé SEF tak ne SEF URL) kde se chyba objevuje? Jedná se o zobrazení com_content, nebo jiné? Nemáte v něm view=nesmysl? Popř. máte určitě kompletní instalaci Joomly?

Měla by nastat v okamžiku, když není nalezeno správné view. Je to na report Joomla Vývojářům, zpracování té chyby není správně ošetřeno, proto Vám to hodí tuto PHP chybu.

10. říj 2012 17:13 #98538
Odpověď od Cony
Moderátor
A ad 1. chyba, souvisí to s parametry článku, zkuste článek který to hází (pokud to tedy nejsou všechny), otevřít v editaci a znovu uložit.

10. říj 2012 17:55 #98541
Odpověď od Ondřej Hlaváč
Začátečník
Bojím se, že to tu je samá střelba do vzduchu a jak jsem koukal do zdrojáku, tak mě nenapadlo, proč by tam něco takového mělo vznikat. Nicméně dovolím si taky střelbu do vzduchu a to otázkami.
Jakou máte verzi PHP?
Děje se vám to od začátku nebo až po instalaci nějakého doplňku.

Přeuložit článek mě také napadlo, následně zamítl, ale za pokus nic nedáte.

10. říj 2012 18:31 #98542
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
1. Dejte nam link na web, bez toho se nepohnem
2. Na 90% to bude necim co ma spolecne s error 404

Uvedu priklad
Stranka s chybou
Vychozi stranka

10. říj 2012 19:14 #98545
Odpověď od Ondřej Hlaváč
Začátečník
Hm, zajímavé. To si prozkoumám. To vypadá skoro jako Joomlí bug. Takhle se přece na neplatnou url nereaguje...

10. říj 2012 19:29 #98546
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
To je nova instalce? Kdyz tak zkuste preinstalovat

10. říj 2012 20:14 #98551
Odpověď od Cony
Moderátor

Bojím se, že to tu je samá střelba do vzduchu a jak jsem koukal do zdrojáku, tak mě nenapadlo, proč by tam něco takového mělo vznikat.

To nebyla střelba, to bylo prozkoumání zdrojáku :P V libraries/joomla/application/component/controller.php se na zmíněném řádku počítá že navratová hodnota getView je JView, ale ta funkce může vracet JError, pokud správné view nenajde. Je to tedy bug Joomly ve zpracování možné chyby. Nasimulovat si to můžete např. na výše uvedeném odkazu rozšířeném o parametr view, proto můj dotaz na neSEF URL...

10. říj 2012 20:26 #98552
Odpověď od Cony
Moderátor
Ona ta stránka nevrací 404 ať děláte co děláte , není tam nějaký plugin na SEF, nebo na 404 stránku?

10. říj 2012 20:34 #98553
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Ono si tu hlasku staci dat do google a vyjede vam spousta stranek, ktere google zaindexoval s touto chybou, ale kdyz je ted otevrete, tak se vam objevi spravna 404 stranka a to vzdy J!2.5

Takze bych taky tipoval na bug, takze preinstalace by to mela vyresit.

11. říj 2012 07:48 #98579
Odpověď od Michal
Začátečník
Jejej, koukám že se to tady rozvířilo a jsem za to fakt vděčný. Takže abych tedy dodal veškeré informace.
Jde o tento tento web. Který jsem v létě upgradoval z J1.5. Verze php je 5.2.10, což sice není ideální, ale minimální požadavky splňuje. Upgrade bohužel není možný. :dry:
SEF jsem chtěl zapnout, až se mi podaří web zrychlit, ale mezi tím se vyskytla tato chyba. Který článek to hází nedokážu říct, jsou jich tam spousty a je tam velmi mnoho přístupů. V den kdy se chyba objevila objevila jsem pouze vypínal nějaké pluginy (chytré vyhledávání), ale samozřejmě, že jsem pak vše vrátil zpět. Takže tím to asi nebylo.
Kompletní instalace by to být měla. Cony, jak ovlivním hodnotu view, url nevpisuji ručně, nechávám to na joomle.

11. říj 2012 08:55 #98581
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Jste mohl rict taky hned na zacatku, ze ta chyba je nekde na 1 clanku :S A ze jinak web bezi bez problemu.

11. říj 2012 09:21 #98585
Odpověď od Michal
Začátečník
Ale to já právě neříkám, že je to na 1 článku... naopak, myslím, že nikoli, ty chyby se objevují i několikrát do minuty. To s tím, že nejsem schopen určit jestli je to ve všech, nebo jen v některých či jen v 1 byla reakce na to znovuukládání.