Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
ZOO - jak na to?
09. říj 2012 23:26 #98497
Vím, trochu protivný titulek. Mořím se s tím, pomaličku do toho pronikám. ZOO chci použít pro vytvoření katalogu knih, takovou knihovničku.
Nicméně, není mi jasných pár věcí. Vytvořil jsem si tedy "aplikaci" blog, zde v kategoriích "Knihy" a "Autory". Přišel jsem na to, jak se spravují "šablony", ale problém mám ten, že pokud přidám xy políček text v podobě Vydavatel, rok vydání, ISBN, náklad, počet stran, etc, etc, tak se sice při editaci knihy po zvolení šablony "Kniha" dají doplnit, nicméně se posléze nezobrazují. Resp. abych byl přesný, tvořím zatím jednu knihu a abych viděl jak to vypadá, nastavil jsem ji jako hlavní stránku a na ni odkazuji z menu knihovna. Zobrazuje se mi jen obrázek, autor, link na související článek a komentář.
Další věc, není mi jasné, jak vytvořit úvodní stránku. Existuje i tady nějaké volání jednotlivých "modulů" přímo do úvodky?
Děkuji moc
Nicméně, není mi jasných pár věcí. Vytvořil jsem si tedy "aplikaci" blog, zde v kategoriích "Knihy" a "Autory". Přišel jsem na to, jak se spravují "šablony", ale problém mám ten, že pokud přidám xy políček text v podobě Vydavatel, rok vydání, ISBN, náklad, počet stran, etc, etc, tak se sice při editaci knihy po zvolení šablony "Kniha" dají doplnit, nicméně se posléze nezobrazují. Resp. abych byl přesný, tvořím zatím jednu knihu a abych viděl jak to vypadá, nastavil jsem ji jako hlavní stránku a na ni odkazuji z menu knihovna. Zobrazuje se mi jen obrázek, autor, link na související článek a komentář.
Další věc, není mi jasné, jak vytvořit úvodní stránku. Existuje i tady nějaké volání jednotlivých "modulů" přímo do úvodky?
Děkuji moc
10. říj 2012 07:49 #98500
Odpověď od Karri
Návštěvník
Tohle znáte -
www.fenris.cz/clanky/tag/blog/ZOO
??
10. říj 2012 10:32 #98504
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Dík, přísáhám, že jsem návody googlil, hledal ale nenašel, takže to není jen moje pohodlnost. Minimálně mi to osvětlilo, jak se přizpůsobuje frontend, resp zobrazení.
Pořád mi ale není jasná "úvodní stránka", jestli se k ní chovat jako k obyčejné stránce, nebo tam nějak volat jednotlivé části zoo, či co s tím...
Pořád mi ale není jasná "úvodní stránka", jestli se k ní chovat jako k obyčejné stránce, nebo tam nějak volat jednotlivé části zoo, či co s tím...
10. říj 2012 13:03 #98512
Odpověď od Karri
Návštěvník
úvodní stránka je prakticky totéž, co zobrazení kategorie, nicméně můžete ji v rámci nastavení přizpůsobit tak, aby vypadala jinak, než běžné zobrazení kategorí...
10. říj 2012 13:46 #98519
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Díky, trochu mi to osvětlilo situaci. Vytvořil jsem si tedy aplikaci blog s názvem "Knihovna", tu jsem nakonfiguroval na čtyři sloupce ale není mi jasné, jak úvodní stránce na kterou odkazuje položka z menu přiřadit jednotlivé kategorie či položky..
10. říj 2012 15:02 #98521
Odpověď od Karri
Návštěvník
ad kategorie - pokud aplikace nepodporuje jejich zobrazení na titulní stránce (a Blog to nepodporuje), tak kategorie na titulní stránce nezobrazíte - je to právě o těch úpravách v konstrukci aplikace, ne o nastavení
ad položky - u každé položky si můžete v jejích parametrech zvolit, zda bude na titulní stránce zobrazena či nikoliv
ad položky - u každé položky si můžete v jejích parametrech zvolit, zda bude na titulní stránce zobrazena či nikoliv