Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Poradíte ohledně výběru pluginu pro katalog knih?

09. říj 2012 11:33 #98459
Poradíte ohledně výběru pluginu pro katalog knih? od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Ahoj, rád bych na stránkách vytvořil katalog knih.
Požadavky:
Knihy by přidávali pouze admini, na základě předvyplněných formulářů od uživatelů, případně vyplnění od uživatelů, schválení adminem. Možnost přiřazení různých kategorií. Možnost defakto dvou katalogů nezávisle na sobě, jelikož bych rád měl katalog knih, i katalog autorů. Příjemně nastavitelné filtrování, tedy aby se dalo vyhledávat dle jazyků knih, roku vydání, textového řetězce, etc. Zřejmě otázka toho, jaké vlastnosti knize nadefinuju.

A neposlední požadavek je, že bych rád, kdyby byl k dispozici plugin pro nejnovější přidané příspěvky do katalogu, zobrazení jednotlivých kategorií.

V ideálním případě free komponentu a s češtinou. Pokud si vymýšlím moc, alespoň free, češtinu splácám sám, snad.

Za případné poznatky a tipy moc děkuji!

09. říj 2012 12:21 #98462
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Jdu na localhostu testnou komponentu JoomD, ale prý se nemá ráda s Listbingo, tak uvidíme. Listbingo už používám a je to velmi funkční komponenta, nerad bych se jí zbavoval.

09. říj 2012 20:10 - 09. říj 2012 20:16 #98482
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Nakonec to zkouším přes Alexandria Book Library, ale momentálně narážím na problém.
V menu jsem si vytvořil položku knihovna. Mám vizi, že po kliknutí se zobrazí poslední přidané knihy, jako náhled a s možností si každou knihu rozkliknout do detailu plus vyhledávání mezi knihami.

Problém je v tom, že "typ položky nabídky" může být jen: Author, Book Categories Category Search Single tag Tag group.. Nic z toho mi nevyhovuje. Proto jsem si vytvořil v templateDetails.xml novou pozici a tam přiřadil modul pro nejnovější přidané knihy. Tento modul nechávám zobrazovat na stránce, na kterou odkazuje menu "knihovna".
Tím se ale dostávám k problému, že netuším, jak tam nacpat vyhledávání, jelikož vyhledávání nefiguruje mezi moduly a tudíž mu nemůžu přiřadit novou pozici a zobrazit ho v odkazovaném článku. Můžu tam přiřadit nový modul klasického interního Joomla hledání, ale ten zas postrádá zaškrtávátka jako Autor, rok vydání, etc, které se mi líbily v "typech nabídky".

Nejsem si jist, jestli mi rozumíte, ale uvítal bych radu jak z toho ven, protože se s tím mořím celý den:(

09. říj 2012 20:14 #98483
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Ideální by bylo, kdyby nějakým způsobem šlo k "typu položka nabídky" knihovna nastaveném na "search" ještě přidat modul poslední přidané knihy. Ale ne v levém či pravém sloupci stránek, ale v obsahu textu, tedy na střed stránky. Bohužel, pokud nastavím "typ položky nabídky" na "search" tak tam není žádné okno, kam bych mohl napsat kód pro volání modulu :(

09. říj 2012 20:44 #98486
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Tezky monolog tady :cheer:
Tuhle komponentu nepouziva hodne lidi natoz v cesku, takze se napovedy asi nedockate.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

09. říj 2012 20:47 #98487
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Já vím, že to asi nebude rozšířený modul, plugin, či komponenta, nicméně, mám pocit,že toho zas nechci tolik. Vlastně sháním jen komponentu na katalog a ty jednotlivé políčka jako autora, vydavatele, rok vydání, to snad může být editovatelné.

Nevím co s tím, prošel jsem všechna rozšíření na joomla extensions a nevyhovuje mi nic, ani kdybych zaplatil.

Achjo..