Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Wedos - 2.5.7 - http://DOMENA.eu/domains/DOMENA.eu
01. lis 2012 13:29 #99374
Odpověď od Wlashty
Začátečník
Tak jsem našel v mém postupu chybu.
měl jsem vložit :
# Options +FollowSymLinks
#RewriteBase /
Teď už vše funguje Konečně
Díky P4VEL
měl jsem vložit :
# Options +FollowSymLinks
#RewriteBase /
Teď už vše funguje Konečně
Díky P4VEL
04. lis 2012 19:44 #99464
Odpověď od Wlashty
Začátečník
Ahoj,
Předtím jsem si nevšiml, ale stále mám problém s adresou .
Na starém hostingu jsem měl například tuto adresu
betynka.eu/index.php/bazeny/sport-klub-u-divadla , avšak po změně je stránka na tomto url:
betynka.eu/bazeny/sport-klub-u-divadla.html - adresa nevypadá špatně, ale je jiná a tudíž budu muset nejspíš přepsat všechny statické odkazy na webu :( , pokud někdo nepříjdete se skvělou vychytávkou :)
Dík za případnou pomoc
Předtím jsem si nevšiml, ale stále mám problém s adresou .
Na starém hostingu jsem měl například tuto adresu
betynka.eu/index.php/bazeny/sport-klub-u-divadla , avšak po změně je stránka na tomto url:
betynka.eu/bazeny/sport-klub-u-divadla.html - adresa nevypadá špatně, ale je jiná a tudíž budu muset nejspíš přepsat všechny statické odkazy na webu :( , pokud někdo nepříjdete se skvělou vychytávkou :)
Dík za případnou pomoc
04. lis 2012 20:26 #99467
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Všechno je o nastavení. index.php se vám bude v adrese objevovat pokud vypnete Použít přepis URL. Koncovka .html se vám přestane objevovat, pokud ji vypnete Přidat k URL příponu.
Tím sice popřete to co jste tu řešil, adresy budou ohavné, ale když vám to vyhovuje...
Také netuším co myslíte tou potřebou přepisovat URL na webu. Jak odkaz na svůj vlastní web v textu a jinde vytváříte? Kopírováním z adresního řádku? Zkuste si nastudovat jak se to má dělat, pak vám nebudou vadit jakékoli změny v použití nastavení a rozšíření SEF URL, dokonce ani případná změna verze Joomly...
Tím sice popřete to co jste tu řešil, adresy budou ohavné, ale když vám to vyhovuje...
Také netuším co myslíte tou potřebou přepisovat URL na webu. Jak odkaz na svůj vlastní web v textu a jinde vytváříte? Kopírováním z adresního řádku? Zkuste si nastudovat jak se to má dělat, pak vám nebudou vadit jakékoli změny v použití nastavení a rozšíření SEF URL, dokonce ani případná změna verze Joomly...
05. lis 2012 00:05 #99484
Odpověď od Wlashty
Začátečník
Tak jsem přehodil hlavní doménu zpět do rootu a změnil .htaccess, takže má hlavní doména zpět staré url a subdomény také fungují.
Na této stránce mám například rozcestník bazénů : betynka.eu/index.php/kurzy-plavani/podle-bazenu-a-mista
Veškeré odkazy odkazují na články uložené na betynka.eu
Omlouvám se za svou neschopnost, ale s PC jsem se vždy učil sám metodou : pokus omyl a pokud se najde nějaká pomocná ruka, tak mi to ušetří čas strávený s omyly
Děkuji tak jako tak
V článcích vždy na něco odkazuji, a tak použiji adresu z adresního řádku, kam chci aby lidi šli (odkaz je směřuje na něco, co je na stejném webu).Bong napsal: Jak odkaz na svůj vlastní web v textu a jinde vytváříte? Kopírováním z adresního řádku?
Na této stránce mám například rozcestník bazénů : betynka.eu/index.php/kurzy-plavani/podle-bazenu-a-mista
Veškeré odkazy odkazují na články uložené na betynka.eu
Mohl byste mě prosím jen odkázat? Zkoušel jsem například zadat jako url jen adresu bez betynka.eu/index.phpBong napsal: Zkuste si nastudovat jak se to má dělat, pak vám nebudou vadit jakékoli změny v použití nastavení a rozšíření SEF URL, dokonce ani případná změna verze Joomly...
Omlouvám se za svou neschopnost, ale s PC jsem se vždy učil sám metodou : pokus omyl a pokud se najde nějaká pomocná ruka, tak mi to ušetří čas strávený s omyly
Děkuji tak jako tak
05. lis 2012 07:39 - 05. lis 2012 07:49 #99485
Odpověď od Bong
Moderátor
To jak to děláte sice funguje, ale dřív nebo později s tím budou problémy (v Joomle). Kde hledat nevím a popis by mohl být na samostatný článek. Pro orientaci ve vytváření odkazů by vám mohl pomoci článek
polopate.jakpsatweb.cz/index.php?page=adresa
Při vytváření odkazů v Joomle platí jednoduché:
Toto platí pro vkládání odkazů na články, kontakty, nabídky,... obrázky mají svoje vlastní tlačítko, k obsahu rozšíření (Docman, Phoca,...) je zpravidla třeba doinstalovat nějaký plugin, který vytvoří další tlačítko pro vkládání.
Při vytváření odkazů v Joomle platí jednoduché:
- odkaz vytvářejte v editoru přes tlačítko 'Vytvořit/Vložit odkaz' (ikona řetězu)
- obsah v dialogovém okně vždy vyhledejte, nekopírujte jej z adresního řádku (kromě externích odkazů)
Toto platí pro vkládání odkazů na články, kontakty, nabídky,... obrázky mají svoje vlastní tlačítko, k obsahu rozšíření (Docman, Phoca,...) je zpravidla třeba doinstalovat nějaký plugin, který vytvoří další tlačítko pro vkládání.
05. lis 2012 13:43 #99503
Děkuji za pomoc, jdu provést změnu odkazů
Odpověď od Wlashty
Začátečník
Děkuji moc, tohle mě vůbec nenapadlo. Toto okno jsem viděl mockrát, ale vždy jsem jen doplnil odkaz z adresního okna.Bong napsal: obsah v dialogovém okně vždy vyhledejte, nekopírujte jej z adresního řádku (kromě externích odkazů)
Děkuji za pomoc, jdu provést změnu odkazů