Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Wedos - 2.5.7 - http://DOMENA.eu/domains/DOMENA.eu
Wedos jinak Ok.
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^shop.domena.cz$
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/subdom/shop/
RewriteRule (.*) /subdom/shop/$1 [L]
to je ukazka rucni editace .htaccess
(ten original wedos funguje jen v pripade ze mate domenu v adresari /www/domains)
tenhle editovany funguje pokud mate hlavni domenu jako ja v adresari /www
Ahoj,P4VEL napsal: >>> JAK NA "PĚKNÉ" SEO ADRESY NA WEDOSU <<<
1. Do rootu webhostingu (/www) vložit WEDOSáckej .htaccess
>>> Hlavní web <<<
2. Do složky "domains" vložit hlavní web "domena.xy" (popřípadě další aliasy) a v "configuration.php" tohoto webu nastavit:
public $live_site = ' domena.xy ';
2.1 Do složky s webem nahrát .htaccess pro Joomlu s vypnutým "#Options +FollowSymLinks"
Nemáte někdo ten .htaccess pro joomlu? Na letecké poště už není.
Zkoušel jsem celej postup. Jen u htaccess jsem si nebyl jistej, takže popíši co jsem udělal.
Do htaccess.txt jsem vložil
# Options +FollowSymLinks
RewriteBase /
, uložil jako .htaccess a vložil do joomly.
Bohužel mi fungovala jen hlavní stránka a u ostatních mi to házelo chybu 404.
Možná jsem jen špatně upravil htaccess, za pomoc budu štastnej, už se tu s tím patlám týden
Dík za odpověď
měl jsem vložit :
# Options +FollowSymLinks
#RewriteBase /
Teď už vše funguje
Díky P4VEL
Předtím jsem si nevšiml, ale stále mám problém s adresou
Na starém hostingu jsem měl například tuto adresu
betynka.eu/index.php/bazeny/sport-klub-u-divadla , avšak po změně je stránka na tomto url:
betynka.eu/bazeny/sport-klub-u-divadla.html - adresa nevypadá špatně, ale je jiná a tudíž budu muset nejspíš přepsat všechny statické odkazy na webu :( , pokud někdo nepříjdete se skvělou vychytávkou :)
Dík za případnou pomoc
Tím sice popřete to co jste tu řešil, adresy budou ohavné, ale když vám to vyhovuje...
Také netuším co myslíte tou potřebou přepisovat URL na webu. Jak odkaz na svůj vlastní web v textu a jinde vytváříte? Kopírováním z adresního řádku? Zkuste si nastudovat jak se to má dělat, pak vám nebudou vadit jakékoli změny v použití nastavení a rozšíření SEF URL, dokonce ani případná změna verze Joomly...
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
V článcích vždy na něco odkazuji, a tak použiji adresu z adresního řádku, kam chci aby lidi šli (odkaz je směřuje na něco, co je na stejném webu).Bong napsal: Jak odkaz na svůj vlastní web v textu a jinde vytváříte? Kopírováním z adresního řádku?
Na této stránce mám například rozcestník bazénů : betynka.eu/index.php/kurzy-plavani/podle-bazenu-a-mista
Veškeré odkazy odkazují na články uložené na betynka.eu
Mohl byste mě prosím jen odkázat? Zkoušel jsem například zadat jako url jen adresu bez betynka.eu/index.phpBong napsal: Zkuste si nastudovat jak se to má dělat, pak vám nebudou vadit jakékoli změny v použití nastavení a rozšíření SEF URL, dokonce ani případná změna verze Joomly...
Omlouvám se za svou neschopnost, ale s PC jsem se vždy učil sám metodou : pokus omyl a pokud se najde nějaká pomocná ruka, tak mi to ušetří čas strávený s omyly
Děkuji tak jako tak
Při vytváření odkazů v Joomle platí jednoduché:
- odkaz vytvářejte v editoru přes tlačítko 'Vytvořit/Vložit odkaz' (ikona řetězu)
- obsah v dialogovém okně vždy vyhledejte, nekopírujte jej z adresního řádku (kromě externích odkazů)
Toto platí pro vkládání odkazů na články, kontakty, nabídky,... obrázky mají svoje vlastní tlačítko, k obsahu rozšíření (Docman, Phoca,...) je zpravidla třeba doinstalovat nějaký plugin, který vytvoří další tlačítko pro vkládání.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Děkuji moc, tohle mě vůbec nenapadlo. Toto okno jsem viděl mockrát, ale vždy jsem jen doplnil odkaz z adresního okna.Bong napsal: obsah v dialogovém okně vždy vyhledejte, nekopírujte jej z adresního řádku (kromě externích odkazů)
Děkuji za pomoc, jdu provést změnu odkazů
Nejnovější příspěvky