Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Helpdesk a dokumenty

26. zář 2012 11:03 #98016
Helpdesk a dokumenty od Jiří Gieraczka
Začátečník
zdravim všechny nějaký čas si tak klikám v joomle ale přiznám se že na objevování nových component moc nejsem a tak mám ted osobní potřebu. Rád bych na svých chystaných stránkách pro svou "klientelu" rád měl možnost přihlášení s tím že by tam byl helpdesk a možnost vidět své dokumenty a možnost ke stažení a dokumenty a popisy jen pro přihlášeného. Věřím že něco takového existuje ovšem otázkou je aby to bylo totálně free v češtině a hlavně fuknční. Jde o to že dělám IT support pro málé klienty a já coby klient bych se rád podíval na stránky přihlásil jse a videl bych možnosti jako zadání požadavku do helpdesku (po zadání požadavku by mě přišlo echo domailu) dále bych rád viděl možnost DOKUMENTY kde bych rád viděl doklady - faktury které mi byly vystaveny tak abych si je mohl stáhnout. a popř další dokumenty jako např dokumentace návody apod prostě tak abych co by klient nemusel se vším volat ale vše podstatné viděl u sebe v mém profilu na stránkách ... věřím že tušíte oč mi jde. Je mi jasné že kombinací různých komponent bych toho dosáhl ale napadá mě zdali někdo z vás nemá odzkoušeno něco "komplexního" díky moc za všechny podněty. free z toho titulu ze momentálně jsem sice živnostník ale na rodičáku a tak peněz je málo a proč takový nástroj protože zvedat 20 telefonů denně s dítětem je otrava kdyz by klienti vedeli ze to maj na webu a volat mi je zbytečné. .. ještě jednou díky JG

26. zář 2012 12:36 #98019
Odpověď od Bong
Moderátor
S dokumenty bych neviděl problém zkuste jDownloads . Vytvoříte přímo v komponentě vlastní skupiny s různým přístupem k jednotlivým kategoriím a dokumenty konkrétním uživatelům budete kopírovat do toho správného chlívečku. Co bude pro všechny dáte do chlívečku pro všechny...

Podobně by v J2.5.x měly jít použít snad všechny komponenty ke stahování, jen u některých pro ta oprávnění využijete ACL Joomly samotné.

Helpdesk, na to jsou rozšíření, ovšem zpravidla placená: Help Desk

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

26. zář 2012 12:45 - 26. zář 2012 12:48 #98020
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Otazka bude cestina pro vsechno. Jako poskladat se to da, komplexni reseni primo na toto asi tezko.
Jinak Hoduma se supr Help Desk

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

26. zář 2012 12:48 #98021
Odpověď od Ondřej Hlaváč
Začátečník
Dost komplexní požadavek. Tak, jak je to popsané, bych asi nehledal doplněk pro Joomlu, ale samostatnou aplikaci, kde je spíš šance, že to bude free. Obecně ale doporučuji se smířit s postojem, že když něco používám pro výdělek, tak bych za to měl být také ochoten platit (vemte si, jaké investice má třeba prodavač novin). To je ale mimo téma, takže zpět.
U Joomly používám RSTickets! Pro, ale to je placené.
Mimo Joomlu používám GLPI a SiT!. Obojí jsou zdarma a jsou to podstatně komplexnější nástroje, nicméně nevím, zda vám budou sedět.
Ozkoušel jsem ještě kupu dalších a když bude zájem, tak je zmíním, ale u těchto jsem zůstal.

26. zář 2012 12:56 #98025
Odpověď od Karel Neugebauer - itx.cz
Nováček
Support system pro IT nyní vyvíjíme pro naše použití, licenci plánuju tak v ceně 10k (vývoj je mnohonásobně dražší). To je ale asi moc co ?

itx.cz - komplexní služby v IT ... hostime.cz - webhosting nejen s podporou Joomla

26. zář 2012 21:10 #98030
Odpověď od Jiří Gieraczka
Začátečník
diky za zatimni odpovedi ... tak primarne se vyjadrim k nekterym obecnym postrehum a navrhum ... je pravda ze jsem potreboval naklepnout s tim ze chci-li neco poiuzivat k vydelku mel bych za to zaplatit a to je taky pravda a priznam se ze jsem na to "tak nejak zapomel" asi opojeni joomlou a dalsimi free produkty ;o) takze kouknu i na placene moznosti ... ano nakup licence za 10 je dosti veliky vydaj alespon akturalne ono preji jen je tech klientu stalych asi jen 7 a mesicni prijem od nich je max 3tkč takze bych minimalne kvartal nic nejedl ;o) a dotovat ted sve "podnikani" z mateřské si nemůžu dovolit právě pro nedostatek financi jsme byl nucen priviydelávat s ditetem ale diky za navrh pokud by se to v budoucnu zmenilo (myslim ma fin situace) a ja mel vice klientu mozna bych mel zajem urcite napiste nazev link nebo proste neco jak se orientovat ...
---- kazdopadne diky za zatimni tipy a jdu koukat pokud by nekoho z vas napadlo cokoli dalsiho budu se tesit a testovat i nadale.
diky