Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak správně v Joomle přesměrovat subdoménu na url?
25. zář 2012 00:25 #97975
--- -- -
Ahoj Joomláci,
rád bych si pořídil www.subdomena.domena.cz a tu přesměroval na www.domena.cz/kategorie/clanek
Webhosting mi poradil, abych si na FTP zřídil nový podadresář a do něj nahrál data. Ale já potřebuji jen přesměrovat. V kuloárech se říká, že to lze řešit souborem .htaccess. Myslí se tím soubor .htaccess v kořenové složce hlavního webu? Anebo musím vytvořit další .htaccess v podadresáři subdomény? Navíc, základní Joomla má htaccess.txt, nikoliv .htacces
Už jste přesměr někdy řešili? Jaký kód je nutno vložit, aby se to rozjelo?
Za rady předem díky, MaK.
rád bych si pořídil www.subdomena.domena.cz a tu přesměroval na www.domena.cz/kategorie/clanek
Webhosting mi poradil, abych si na FTP zřídil nový podadresář a do něj nahrál data. Ale já potřebuji jen přesměrovat. V kuloárech se říká, že to lze řešit souborem .htaccess. Myslí se tím soubor .htaccess v kořenové složce hlavního webu? Anebo musím vytvořit další .htaccess v podadresáři subdomény? Navíc, základní Joomla má htaccess.txt, nikoliv .htacces
Už jste přesměr někdy řešili? Jaký kód je nutno vložit, aby se to rozjelo?
Za rady předem díky, MaK.
--- -- -
25. zář 2012 00:58 #97977
Odpověď od Cony
Moderátor
A ta subdoména je podadresář hlavní domény? Pokud ano, nemáte v hlavním adresáři už .htaccess od hostingu?
Požádal bych asi hosting o zakládání adresářů subdomén mimo adresář hlavní prezentace, za prvé je to trošku "bordel", za druhé obsah subdomény je pak dostupný jako www.domena.tld/subdomena a za treti si adresarem subdomena zavirate moznost v Joomle mit adresu /subdomenu.
.htaccess by pak měl být v adresáři subdomény a v tomto jednoduchém případě by měl obsahovat něco jako
Druhá varianta by byla požádat hosting ať Vám nasměřují všechny subdomény do stejného adresáře (toho co je www) a v něm to řešit pomocí .htaccess
pokud toho plánujete víc, měl by jste vše na jednom místě.
Základní instalace Joomly má jen htaccess.txt, protože ne všechny servery podporují .htaccess, obvykle stačí přejmenovat.
Požádal bych asi hosting o zakládání adresářů subdomén mimo adresář hlavní prezentace, za prvé je to trošku "bordel", za druhé obsah subdomény je pak dostupný jako www.domena.tld/subdomena a za treti si adresarem subdomena zavirate moznost v Joomle mit adresu /subdomenu.
.htaccess by pak měl být v adresáři subdomény a v tomto jednoduchém případě by měl obsahovat něco jako
Code:
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule .* http://www.domena.cz/kategorie/clanek [R=301,L]
Druhá varianta by byla požádat hosting ať Vám nasměřují všechny subdomény do stejného adresáře (toho co je www) a v něm to řešit pomocí .htaccess
Code:
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^subdomena.domena.cz
RewriteRule (.*) http://www.domena.cz/kategorie/clanek [R=301,L]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^subdomena2.domena.cz
RewriteRule (.*) http://www.domena.cz/kategorie2/clanek2 [R=301,L]
Základní instalace Joomly má jen htaccess.txt, protože ne všechny servery podporují .htaccess, obvykle stačí přejmenovat.
25. zář 2012 11:45 #97986
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Tisíceré díky, Cony,
adresář se subdoménou jsem vytvořil přímo v www_root, do něj vložil soubor .htaccess s kódem verze 1, už přesměr šlape.
Sice nevím, co třeba znamená R=301, L, ale to je fuk. Hlavně, že to šlape.
Pěkný den! MaK.
adresář se subdoménou jsem vytvořil přímo v www_root, do něj vložil soubor .htaccess s kódem verze 1, už přesměr šlape.
Sice nevím, co třeba znamená R=301, L, ale to je fuk. Hlavně, že to šlape.
Pěkný den! MaK.
--- -- -