Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Problém s panelem

17. zář 2012 22:54 - 17. zář 2012 22:55 #97529
Problém s panelem od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Pěkný večír, už si nějakou dobu lámu hlavu, proč mi to takhle děla i když to celé obalím do <center> nebo zarovnávím přes CSS nepodaří se mi to opravit, prosím pomozte jestli umíte.

1. obrázek špatné aktuální zobrazení
2. obrázek dobré, jak by to mělo být

Těch pár pixelů je sice docela detail, ale mě to točí xD a za boha nemůžu přijít v čem je chyba :X

Web mám v profilu ;)

17. zář 2012 23:31 #97532
Odpověď od Cony
Moderátor
Rychá pomoc? Soubor template.css řádek 182 změňte
Code:
width: 200px;
na
Code:
width: 230px;
.
Nainstauljte si FireFox a do něj FireBug, nebo používejte vývojářské nástroje v Chrome / Opera, koneckonců i IE má "něco takového", dost věcí si pak můžete vyřešit sám.
Mimochodem, ty chyby HTML by jste ale opravdu měl dořešit...

17. zář 2012 23:45 - 17. zář 2012 23:47 #97536
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
No jó to se lehko řekne težko dělá.ten templejt asi neni na HTML jsem pochopil stavěný a já na statiscké kravinky používám jedině HTML a když chci aby mi seo-serveris neříkal, že mám inline CSS tak jestě CSS.

Jednoduše řečeno není v mě moci prozatím 200 chyb co mi to ukazuje opravit. :X
O co vlastně jde, když prohlížeče mi ukažují web všechny stejně a na problém jsem nenarazil ? :X

A díky za ten panel funguje nevím proř mě to nenapadlo hned a místo toho jsem se to snažil pžebít inline stylem xD

18. zář 2012 10:02 #97542
Odpověď od Cony
Moderátor
Každý template JE na HTML stavěný :) Vy tam ale často nemáte HTML ale špatné HTML (chybí uzavirací tagy, tagy na špatném místě atd...)
Validator sice ukazuje 200 chyb, ale často přijdete na to, že jsou to prkotiny a stačí opravit 1 a tím i vyřešíte dalších 10, právě proto že byl dokument díky te jedné nevalidní. Jinak jde o to, že sice v prohlížečích, které jste zkoušel se stránky mohou zobrazit dobře, ale je to jen na jejich blahovůli, že dokáží rozpoznat i takto špatně zformátovaný dokument. Navíc jim to trvá samozřejmě déle, je to náročnější na výkon procesoru atd. Můžete také narazit na špatné vykreslování na některých mobilních prohlížečích. V neposlední řadě je otázka, jak se k takovýmto nevalidním dokumentům chová Google a jiné vyhledávače. Obecně se doporučuje mít HTML validní, ono je to jak jezdit v autě se sjetýma gumama a říkat oc code, dyť to jezdí :-)

18. zář 2012 17:59 #97560
Odpověď od Petr Steel
Pokročilý uživatel
Dobrá už rozumím, když mám <tag1><tag2>neco a treba jen prohozené tagy</tag1></tag2> tak to naháže chybu, kterou jsou uprostřed tagů 1 a 2 ? xD

Jinak kupodivu i goole a srank sme měl na starém webhostingu lepší než kamárád, který má web plnně optimalizovaný on se vytahoval, že tam nemá ani jednu chybu a já se vytahoval, že mám lepší google v "Síla webu" nebo kde to bylo, ale už chápu závažnost problému a jsem o něco chytřejší budu se to snažit co nejdříve vyřešit ;)