Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Problém s gcalendar

16. zář 2012 18:08 #97461
Problém s gcalendar od Karel
Začátečník
Ahoj, mám trochu problém s instalací gcalendare.
Instalace proběhne v pořádku, ale pokud chci gcalendar nastavit a v administraci kliknu na tuto komponentu, tak mi naskočí prázdná stránka :/
Když zapnu zobrazování chyb (vývoj) tak se zobrazí tato chybová hláška:
Code:
Warning: require_once(Zend/Loader.php): failed to open stream: No such file or directory in /u2/www/vemcamara_cz/data/mb/administrator/components/com_gcalendar/libraries/GCalendar/GCalendarZendHelper.php on line 218 Fatal error: require_once(): Failed opening required 'Zend/Loader.php' (include_path='.:/usr/lib/php') in /u2/www/vemcamara_cz/data/mb/administrator/components/com_gcalendar/libraries/GCalendar/GCalendarZendHelper.php on line 218

Zkoušel jsem to několikrát odinstalovat a znova nainstalovat. Při odinstalaci mi joomla ukáže toto:
Code:
Pokus o odinstalaci neznámého rozšíření. Toto rozšíření již mohlo být dříve odstraněno. Pokus o odinstalaci neznámého rozšíření. Toto rozšíření již mohlo být dříve odstraněno. Pokus o odinstalaci neznámého rozšíření. Toto rozšíření již mohlo být dříve odstraněno.

Verze gcalendar: VERSION 2.8.X (RELEASED ON SEPTEMBER 2012)
Verze joomly: Joomla! 2.5.6 Stable [ Ember ] 19-June-2012 14:00 GMT
Hosting na : isol.cz

Dočetl jsem se že to někomu dělalo chyby, protože bylo špatně nastavené časové pásmo. To mám v pořádku Europe/Prague. Doopravdy mě nenapadá, kde je zakopaný pes :/
Nastavení serveru? nebo .htaccess??

Prosím najde se někdo, kdo mi poradí jak tento problém vyřešit?

Karel

16. zář 2012 18:55 #97464
Odpověď od Bong
Moderátor
Na vašem místě bych neřešil problém s komponentami, ale problém s hostingem, změňte jej: www.joomlaportal.cz/index.php/forum/advs...te=all&childforums=1

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

16. zář 2012 19:32 #97466
Odpověď od Karel
Začátečník
:/
to jinak než změnou hostingu nevyřeším???
U Isolu jsem už přes pět let a nikdy nebyl žádný problém.
Díky

16. zář 2012 19:48 #97467
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Multihosting pro 2 domény za cenu běžného hostingu + 2 aliasy zdarma ! *
Je určen velmi malým www prezentacím. Umožnuje použití PHP + databáze. Není vhodný pro redakční systémy Joomla - Mambo - Drupal, Eshopy, Fóra nebo Fotogalerie....to co je

Za 50 Kč/měsíc (BEZ 20% DPH) vám nabízíme:
PHP5 + 2x MySQL
1 GB = 1000 MB prostoru pro data
10x E-mailovou schránku
Neomezený přenos dat **
Pravidelné denní a týdenní zálohování dat
Doporučený traffic do 10GB/měs.

Zajimavy to hosting :woohoo:

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

17. zář 2012 00:21 #97468
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
A díval jste se přes FTP, jestli ten soubor Loader.php nechybí v administraci komponenty?

17. zář 2012 00:32 #97469
Odpověď od Karel
Začátečník
Koukal, je tam jak Loader.php tak GCalendarZendHelper.php
Navíc je zajímavé, že na druhém hostingu (taky na isol.cz) mi gcalendar jde bez problému. Tam jsem ale na verzi Joomla! 1.5.26 Stable