Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Inštalacia rozšireni nefunguje
07. zář 2012 18:47 - 07. zář 2012 18:55 #97078
Odpověď od Peko
Uživatel
upload_max_filesize 25M
/var/www/web5/sp-building.sk/sp-building.sk/tmp (Temp directory) Writable
okrem toho všetky ostatné su OK
Ešte niečo?
//ono aj ten upload na server prebehne.. ukaže mi potom to červene hlasenie že ho nemohol nahrať.. a pod tym ešte Unable to find install package... ale XML to má... minimalne ta čeština by mala fungovať nie?
v extension manageri mi vo warningsoch píše
The PHP temporary directory is not writeable
The PHP temporary directory is not writeable by the Joomla! instance, which may cause issues when attempting to upload extensions to Joomla!. If you are having issues uploading extensions, check the '/var/www/web5/sp-building.sk/tmp' and set it to be writeable and see if this fixes the issue.
Ale je tmp zapisovatelná.. má 777
/var/www/web5/sp-building.sk/sp-building.sk/tmp (Temp directory) Writable
okrem toho všetky ostatné su OK
Code:
Safe Mode On
Open basedir /var/www/web2/sp-building.sk:/var/www/web5/sp-building.sk:/usr/share/php/:/usr/share/pear
Display Errors On
Short Open Tags On
File Uploads On
Magic Quotes Off
Register Globals Off
Output Buffering On
Session Save Path /var/lib/php5
Session Auto Start 0
XML Enabled Yes
Zlib Enabled Yes
Native ZIP Enabled Yes
Disabled Functions dl, system, exec, passthru, shell_exec, proc_open, proc_close, popen, pfsockopen, syslog, openlog, readlink, symlink, socket_accept, socket_bind, socket_create_listen, socket_create_pair, socket_create, socket_get_option, socket_listen, socket, socket_read, socket_recv, socket_write
Mbstring Enabled Yes
Iconv Available Yes
Ešte niečo?
//ono aj ten upload na server prebehne.. ukaže mi potom to červene hlasenie že ho nemohol nahrať.. a pod tym ešte Unable to find install package... ale XML to má... minimalne ta čeština by mala fungovať nie?
v extension manageri mi vo warningsoch píše
The PHP temporary directory is not writeable
The PHP temporary directory is not writeable by the Joomla! instance, which may cause issues when attempting to upload extensions to Joomla!. If you are having issues uploading extensions, check the '/var/www/web5/sp-building.sk/tmp' and set it to be writeable and see if this fixes the issue.
Ale je tmp zapisovatelná.. má 777
07. zář 2012 19:00 #97079
Odpověď od Cony
Moderátor
PHP temporary directory je něco jiného než tmp Joomly. S tím budete muset na hosting. Pravděpodobně chybí v open base dir restrikcích.
07. zář 2012 21:17 #97082
Odpověď od JoNy
Nováček
Zdravím, doporučuji otestovat nastavení FTP (Globální nastavení -> Server). Podobný problém jsem měl na hostingu Pipni.cz se Safe Mode On. Dokud jsem nenastavil v administraci FTP účet s cestou do rootu Joomly /www a v globáním nastavení FTP root jen /, dostával jsem podobnou chybovou hlášku.
08. zář 2012 13:02 #97087
Takto?? lebo ak áno tak nefunguje
Odpověď od Peko
Uživatel
Code:
public $ftp_host = 'ftp.sp-building.sk';
public $ftp_port = '21';
public $ftp_user = 'sp-building_sk';
public $ftp_pass = 'XXXXXXXXXXXX';
public $ftp_root = '/var/www/web5/sp-building.sk/sp-building.sk/tmp';
08. zář 2012 13:29 #97089
Odpověď od Cony
Moderátor
Ten ftp root nastavte z pohledu FTP, tedy cestu na adresář Joomly (ne tmp ale přímo Joomly) tak jak jej musíte zadat, když se na FTP připojíte. Pokud jste po připojení přímo v koření Joomly dejte jen /
09. zář 2012 21:33 #97125
Odpověď od Peko
Uživatel
No nefunguje to aj tak.. našťastie funguje inštalacia zo zložky... takže už to asi nepotrebujem ani riešiť