Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Vadné zobrazení nastavení šablony
05. zář 2012 16:05 - 05. zář 2012 16:10 #96987
Nainstaloval jsem novou Joomlu 2.5.6, češtinu, JCE, doplňky JCE a češtinu.
Pak jsem nainstaloval šablonu. Podíval jsem se do jejího nastavení a chybí normální grafické zobrazení.
Podíval jsem se do jiného webu, kde bylo zobrazení normální a překvapivě tam bylo zobrazení také špatné. Správné bylo u starší verze Joomly. Zdá se, že na zobrazení má vliv novější verze Joomly.
Zde je obrázek, jak to vypadá v nastavení šablony:
Pak jsem nainstaloval šablonu. Podíval jsem se do jejího nastavení a chybí normální grafické zobrazení.
Podíval jsem se do jiného webu, kde bylo zobrazení normální a překvapivě tam bylo zobrazení také špatné. Správné bylo u starší verze Joomly. Zdá se, že na zobrazení má vliv novější verze Joomly.
Zde je obrázek, jak to vypadá v nastavení šablony:
05. zář 2012 16:19 #96991
Odpověď od Cony
Moderátor
Nějak si nejsem jist, co myslíte tím "normálním grafickým zobrazením".
Pokud máte na mysli náhled šablony se zobrazením pozic modulů, musíte tuto možnost nejprve povolit v nastavení správce šablon (vpravo nahoře možnosti a povolit Náhled pozic modulů) a pak budete mít Odkaz na náhled v seznamu šablon...
Pokud máte na mysli náhled šablony se zobrazením pozic modulů, musíte tuto možnost nejprve povolit v nastavení správce šablon (vpravo nahoře možnosti a povolit Náhled pozic modulů) a pak budete mít Odkaz na náhled v seznamu šablon...
05. zář 2012 16:32 #96994
Odpověď od dakadam
Návštěvník
Pokud má šablona možnosti nastavení, třeba několik barev pozadí, nebo některé rozměry, tak je to uspořádáno do polí s popisky, třeba výběr barev je v rozbalovacím menu. Zde jsou zobrazen css soubory barev pozadí.
vyfotím příklad z jiného webu a dám ho sem.
vyfotím příklad z jiného webu a dám ho sem.
05. zář 2012 16:35 #96996
Odpověď od Cony
Moderátor
To se pletete, tato nastavení nejsou v zobrazení šablon ale v zobrazení variant šablon. Přepněte se nad seznamem na Varianty šablony a otevřete si konkrétní variantu. Tam naleznete nastavení.
05. zář 2012 16:43 #96999
Odpověď od dakadam
Návštěvník
Ano. Už jsem to našel! jak je to všechno nakonec jednoduché!
To jsem si oddychl, že to není zase nějaký větší problém!
Děkuji!
To jsem si oddychl, že to není zase nějaký větší problém!
Děkuji!