Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Modul Lokace
02. zář 2012 16:05 #96860
Dobrý den všem nadšencům systému Joomla a prosím o radu,
používám Joomla 2.5. Na svém webu mám na úvodní straně 10 obrázků, které znázorňují jednotlivé kategorie. V každé kategorii je pak seznam produktů spadajících právě do této kategorie. To znamená, že se uživateli po odkliknutí příslušné kategorie zobrazí seznam všech produktů, které spadají do dané kategorie. Každý z produktů se ale nalézá na různé adrese republiky. No a já teď řeším otázku, jak zajistit pomocí nějakého modulu, aby si uživatel mohl zadat určitou oblast, která ho zajímá, třeba dle PSČ, nebo rádiusu ze zvoleného místa na mapě a na základě takto zvolené oblasti se mu pak bude v příslušných kategoriích zobrazovat pouze seznam z určené oblasti.
Doufám že jsem to nenapsal moc složitě a moc předem děkuji za radu
používám Joomla 2.5. Na svém webu mám na úvodní straně 10 obrázků, které znázorňují jednotlivé kategorie. V každé kategorii je pak seznam produktů spadajících právě do této kategorie. To znamená, že se uživateli po odkliknutí příslušné kategorie zobrazí seznam všech produktů, které spadají do dané kategorie. Každý z produktů se ale nalézá na různé adrese republiky. No a já teď řeším otázku, jak zajistit pomocí nějakého modulu, aby si uživatel mohl zadat určitou oblast, která ho zajímá, třeba dle PSČ, nebo rádiusu ze zvoleného místa na mapě a na základě takto zvolené oblasti se mu pak bude v příslušných kategoriích zobrazovat pouze seznam z určené oblasti.
Doufám že jsem to nenapsal moc složitě a moc předem děkuji za radu
02. zář 2012 17:10 #96861
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Nepopsal jste to slozite ale spise malo...
Jakou komponentu jste pro tohle pouzil? Asi jste nedelal kazdy produkt jako clanek... To je nejaky eshop? Muzeme to videt?
Jakou komponentu jste pro tohle pouzil? Asi jste nedelal kazdy produkt jako clanek... To je nejaky eshop? Muzeme to videt?
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
02. zář 2012 17:35 #96863
Odpověď od Pavel Libertas
Začátečník
dobrý den, moc děkuji za odpověď. No vidět to zatím nelze, protože se přiznám, že je to ve fázi přípravy a stavby webu. Nejedná se o eshop ale pouze o jakýsi vyhledávací proces, spíše takový malý minibazar. To znamená, že je několik kategorií, do kterých se z jednoho místa zadávají produkty, v tomto případě věc, která je nabízená ke koupi a na druhé straně je pak zákazník, který si může podle své lokality vybrat, co se nabízí.
Vzhledem k tomu, že je to ve fázi přípravy, tak je možné to celé tvořit. Zatím jsem na úvodní straně použil modul rollower mneu, který hypertextovým odkazem přejde na další stranu a tam se zobrazí příslušný seznam.
Musím se rovněž přiznat, že jsem začínající uživatel Joomla tak prostě hledám a zkouším. Nezlobte se prosím, pokud tvořím nějaké totální koniny
Vzhledem k tomu, že je to ve fázi přípravy, tak je možné to celé tvořit. Zatím jsem na úvodní straně použil modul rollower mneu, který hypertextovým odkazem přejde na další stranu a tam se zobrazí příslušný seznam.
Musím se rovněž přiznat, že jsem začínající uživatel Joomla tak prostě hledám a zkouším. Nezlobte se prosím, pokud tvořím nějaké totální koniny
02. zář 2012 18:02 #96864
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Použijte nějakou komponentu pro inzerci. V té pak zakažte možnost vkládání pro uživatele a máte hotovo. Moduly s mapou budou pravděpodobně placené...
extensions.joomla.org/extensions/ads-a-a...iates/classified-ads
extensions.joomla.org/extensions/ads-a-a...iates/classified-ads
02. zář 2012 18:05 #96866
Odpověď od Pavel Libertas
Začátečník
Určitě vyzkouším, rád bych ale modul s mapou použil. Placení jsem si vědom a počítám s tím. Zúžení třeba dle PSČ a dále pak okruhu 25 km by se mi moc líbilo
02. zář 2012 18:12 #96868
Odpověď od Bong
Moderátor
zkuste se podívat nejprve na Listbingo a AdsManager. Myslím, že by zhruba to, co potřebujete, mohly umět.