Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak ztížit registraci botům?
31. srp 2012 22:48 #96800
Ahoj,
vím, že se dá nastavit při registraci reCaptcha, ale přijde mi tak složitá, že by podle mě většinu uživatelů spíše odradila a nebylo by tedy proč web bránit. V posledních dnech se sem tam, registruje nějaký adulttoysex a podobné srandy. Mažu je ručně, ale jak jim v tom zabránit? Resp co z té registrace mají?
Díky za osvětlení situace
vím, že se dá nastavit při registraci reCaptcha, ale přijde mi tak složitá, že by podle mě většinu uživatelů spíše odradila a nebylo by tedy proč web bránit. V posledních dnech se sem tam, registruje nějaký adulttoysex a podobné srandy. Mažu je ručně, ale jak jim v tom zabránit? Resp co z té registrace mají?
Díky za osvětlení situace
31. srp 2012 22:52 #96802
Odpověď od Cony
Moderátor
Jsou i jiné Captchy než reCaptcha, např. v našich krajích
Seznam Captcha
.
Poměrně je pak funkční kontrola proti databázím spammerů. např. zde .
Poměrně je pak funkční kontrola proti databázím spammerů. např. zde .
01. zář 2012 09:49 #96807
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Dík za radu, použil jsem tu seznam captchu, třeba to krajanům bude bližší, i když mám morální problém používat cokoliv od seznamu, na tomhle snad není co zkazit.
01. zář 2012 20:20 #96846
Odpověď od Karel Tlamycha
Uživatel
Co zkusit pridat do stranky skryte pole, ktere podminite pro odeslani registrace jako prazdne. Vetsinou robot vyplnuje vsechna pole.
01. zář 2012 21:19 #96848
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Ano, to by pravděpodobně bylo řešení, ale chtělo by to více programátorského skillu než mám já.
Prozatím jsem to vyřešil captchou od seznamu a registrace kapou, takže snad to funguje jak má.
Prozatím jsem to vyřešil captchou od seznamu a registrace kapou, takže snad to funguje jak má.
03. zář 2012 00:35 #96882
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Jenom pro doplnění...
Na tomto webu je registrační formulář doplněn triviální kontrolní otázkou, na kterou ale roboti nikdy nebudou znát správnou odpověď, neboť je to ryze český dotaz.
Na tomto webu je registrační formulář doplněn triviální kontrolní otázkou, na kterou ale roboti nikdy nebudou znát správnou odpověď, neboť je to ryze český dotaz.