Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Komponenta do textu?

26. srp 2012 11:14 - 26. srp 2012 11:15 #96624
Komponenta do textu? od helmut sicher
Začátečník
Prosím o radu.

Lze vložit do textu, který mám třeba rozdělený na čtyři sloupce pomocí soucereru, komponenta - třeba novinky.

Má představa je taková, že bych měl 4 sloupce a v jednom novinky, novinky kategorie, poslední články atd.

jde o to, že to nechci mít v jednom sloupci pod sebou ale vedle sebe.

Lze to? a protože neprogramuju, kde tyto kódy naleznu - aby fungovaly

Díky za radu

26. srp 2012 11:49 #96627
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Komponenta novinky? Nemluvite o modulech? To co jste vyjmenoval (novinky, posledni clanky, novinky kategorie) jsou moduly a ne komponenty.

Modulu si do clanku muzete dat kolik jen chcete pomoci {loadposition vase_pozice}

A nebo pokud vase sablona umoznuje 4 moduly vedle sebe?
Tezko radit, dejte nam link na web at jsme chytrejsi co by bylo nejvhodnejsi.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.

26. srp 2012 11:50 - 26. srp 2012 11:50 #96628
Odpověď od Bong
Moderátor
Komponentu, nebo modul? Na komponentu existují rozšíření. Vy ale zřejmě ten modul: www.fenris.cz/clanky/item/jak-nacpat-modul-do-clanku

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

26. srp 2012 14:20 #96636
Odpověď od helmut sicher
Začátečník
Jj modul jsem měl na mysli.

No vlastně jde o to, že jsem si v artisteeru udělal fakt pěknou šablonu ( teda jako pro mě pěknou ) kde je vlastní plocha rozdělena na v podstatě tabulku o dvou řádcích, v prvním řádku jsou jen dva sloupce ( já si říkal dobrý tady bude vinora slideshow a vedle budou poslední články) no a do těch spodních čtyřech bych si nacpal různé novinky atd.

No jo jenže jak jsem šablonu vyexportoval - tak jsem zjistil, že mi artisteer neudělal vůbec pozice a z té první pěkné stránky , se kterou jsem si hrál udělal vlastně úvodní článek a všechno napasoval do něj.

- proto se mi v hlavě vytvořila myšlenka na modul do článku.

náhled poskytnu - protože by mohlo být ještě jiné pěknější řešení.

26. srp 2012 14:55 #96638
Odpověď od helmut sicher
Začátečník
no a tady je náhled stránky

fotovideo-znojmo.cz/pohadkovy_svet/

artisteer to udělal pěkně - až na to, jak jsem řekl, že z první strany udělal jeden článek.

26. srp 2012 15:30 #96641
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
No a v cem je problem, tak tam do toho nacpete moduly.

Otevrete si TemplateDetails.xml pripiste tam nove vlastni pozice napr tab1 az tab10 podle navodu co psal Bong vyse a ulozte a pak tam kde chcete mit modul tak vytvorte pozadovany modul napr. Nejnovejsi clanky, priradte mu pozici tab1 a do toho clanku na HP tam kde chcete aby se zobrazoval napiste {loadposition tab1}
Pro Novinky vytvorite modul , pritadite mu pozici tab2 a opet vlozite do clanku na misto ktere chcete toto {loadposition tab2}....atd.

Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Poděkovali: helmut sicher