Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
K2 a práce s obrázky
20. srp 2012 10:00 #96445
Zdravím,
potřeboval bych poradit s komponentou K2.
Jak vložit obrázek, tak abych si mohl nastavit okraje a velikost a když na něj kliknu, aby se mi zvětšil na původní velikost. Když dám přiložit přes "obrázek" tak je to přesně co potřebuji ale nemůžu si nastavit pozici a ani okraje.
Pokud to vložím přímo do textu, tak si můžu libovolně nastavit velikost a okraje ale nelze po kliknutí zvětšit na původní velikost.
Jak změnit barvu vybraného textu? Pokud text přetáhnu myší a vyberu ho, tak změní barvu na bílou což je ale problém, protože mám barvu pozadí bílou, takže mi text splývá.
Díky za rady.
potřeboval bych poradit s komponentou K2.
Jak vložit obrázek, tak abych si mohl nastavit okraje a velikost a když na něj kliknu, aby se mi zvětšil na původní velikost. Když dám přiložit přes "obrázek" tak je to přesně co potřebuji ale nemůžu si nastavit pozici a ani okraje.
Pokud to vložím přímo do textu, tak si můžu libovolně nastavit velikost a okraje ale nelze po kliknutí zvětšit na původní velikost.
Jak změnit barvu vybraného textu? Pokud text přetáhnu myší a vyberu ho, tak změní barvu na bílou což je ale problém, protože mám barvu pozadí bílou, takže mi text splývá.
Díky za rady.
22. srp 2012 08:59 #96491
Odpověď od protektor
Začátečník
Tak problém s obrázky se mi podařilo vyřešit. Neporadí nikdo, jak změnit barvu textu při přetažení myší? Díky
22. srp 2012 09:06 #96492
www.joomlista.cz - blog o CMS Joomla!
www.joomlaskoleni.cz - Joomla! školení
www.grapharts.cz/
www.grapharts.cz/cs/hosting - Hosting pro Joomla!
Odpověď od David
Nováček
Problém je ve vašich css stylech. Zapněte si firebug a hledejte.
Bez odkazu Vám nikdo lepší radu nedá.. ale to se píše v každém druhém příspěvku..
Bez odkazu Vám nikdo lepší radu nedá.. ale to se píše v každém druhém příspěvku..
www.joomlista.cz - blog o CMS Joomla!
www.joomlaskoleni.cz - Joomla! školení
www.grapharts.cz/
www.grapharts.cz/cs/hosting - Hosting pro Joomla!
22. srp 2012 09:11 - 22. srp 2012 09:17 #96493
Odpověď od protektor
Začátečník
Tady je odkaz na stránky
www.petrsalinger.cz
www.petrsalinger.cz
22. srp 2012 10:09 #96494
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
v template.css souboru sablony hledejte:
"selection"
je to tusim hned nahore
zmente si barvu, nebo to klidne cele odstrante
"selection"
je to tusim hned nahore
zmente si barvu, nebo to klidne cele odstrante
Joomla! pro každého
03. zář 2012 20:29 #96901
Odpověď od Asterix
Uživatel
Prosim, jak jsi vyresil to zvetsovani obrazku a jaka komponenta k tomu je zapotrebi? Si furt lamu hlavu a nemuzu nic najit
03. zář 2012 20:42 #96903
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Pokud mate na mysli to, ze vlozite obrazek, primo v clanku si jej podle potreby zmensite a on se vam pak automaticky po kliknuti otevre v lightboxu v originalni velikosti, tak pouzijte tenhle plugin
extensions.joomla.org/extensions/photos-...rticles-images/18402
extensions.joomla.org/extensions/photos-...rticles-images/18402
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
03. zář 2012 20:47 #96904
Odpověď od Asterix
Uživatel
To je presne to, co jsem hledal. Mnohokrat dekujuuu
A funguje to paradne
A funguje to paradne
03. zář 2012 20:48 #96905
Odpověď od protektor
Začátečník
vyřešil jsem to jednoduše pomocí imageboxu.
Nejnovější příspěvky