Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Automatická aktualizace češtiny
Problémy, které Joomla 2.5 má, jsou běh na dlouhou trať. Naštěstí tu Jooma 2.5 bude minimálně do léta 2014.Bong napsal: Tak Joomla 2.5.7 je na světě.
Zmiňovaná funkce aktualizace je zajímavá, zvláště u webů s více nainstalovanými jazyky. Jenže se tam, za určitých podmínek, rády ukazují i instalace, které tam nepatří, např. z joomlaart.com.
Nechce se mi hledat kde je chyba, ale potíže okolo jazyků (stejně jako šablon a dalšího) budou Joomlu provázet asi dlouho...
Otázka na kompetentní osoby: Je problém vyvíjet češtinu pro Joomla na GitHubu?
Bart napsal: Určitě jako jeden z největších guru zde máš pravdu.
Abych pravdu řekl, myslím si, že jsem doposud toho udělal dost. Češtinu jsem také pomáhal odladit (pro J25) - a nebyla to chvilka, zabralo mi to dost času - volného času.
Odrazuje mě fakt, že se čím dál méně lidí podílí na překladu pro Joomla!. Mnoho firem překlad používá, ale nikdo s ním nepomůže. Navíc hučím tu do ostatních co je potřeba (např. vyhledám fráze a řeknu co je potřeba přeložit) udělat...ale nikdo nemá čas (nebo se mu spíše nechce). Takže se už v ničem neangažuji, nemá to cenu, ne pro mě (nejde mi o nějakou odměnu - peníze, chválu, ale o nadšení a prostě nějakou činnost a ta tu stagnuje!).
Joomla! pro každého
Njšikovnější by mi přišlo něco ve smyslu babelzilla.org, tak aby v jednom místě byli spravovatelné i češtiny různých rozšíření. Takto jsou rozházené po různých webech různých autorů, a někdy těžko dohledatelné.
Bart napsal: Navrhuji češtinu zpoplatnit. Peníze by dostali pouze autoři češtiny. Co vy na to? Když tu převládá taková lenost.
Kdy se začne pracovat na překladu Joomyl 3.0? Alpha 2 verze je tu.
Achjo. Toto řešení už pomohlo hodně komunitním projektům a přilákalo spoustu nových tvůrců.
PS: Který z té řady smajlíků vyjadřuje ironický výraz?