Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

Důležité Chyba modulů Finder a Breadcrumbs

15. srp 2012 12:05 #96329
Chyba modulů Finder a Breadcrumbs od Miloš
Začátečník
Prosím o radu:
Pokud je zobrazený nějaký url (rozkliknutá položka kromě homepage, kde není URL), tak se mi v drobečkové navigaci a v políčku pro hledání objeví ta část URL adresy.
Příklad... kliknu na položku menu reference... otevře se stránka reference a v poli hledání se objeví /reference.html a v drrobečkové navigaci se objeví Normálně, správně, ale pokud napíšu do políčka hledání reference, otevře se správně hledání, ale v drobečkové navigaci vidím /component/finder/search.html?q=reference a nenajde to nic...
Dělá to jen při zapnutém SEF url pouze na jediném webu, ostatní weby mi to nedělají.
Web je na J25, nainstalovány Phoca Map a Gallery a JCE 2.4.

Díky za pomoc a návrhy.

15. srp 2012 12:31 #96331
Odpověď od Bong
Moderátor
Šablonu jste zkusil změnit? Odkaz?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

15. srp 2012 13:01 #96336
Odpověď od Miloš
Začátečník
Šablonu jsem zkoušel změnit, avšak bez úspěchu, dělá to stále to samé...
zde new.drevostavby-ziva.cz/

15. srp 2012 13:06 - 15. srp 2012 13:08 #96339
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
pokud to dela ve vice sablonach, je chyba ve vyhledavacim modulu
je to ten standardni? pokud ne, jaky?

jinak, jak tak koukam, mate to cele nejake rozsypane (hlavicka, logo, ...)

Joomla! pro každého

15. srp 2012 13:34 #96340
Odpověď od Miloš
Začátečník
rozsypane muze byt, neni to dokoncene, resim ted ten modul... je to standartni joomla 2.5 mod_finder (ne search) - je to ten novejsi modul chytreho vyhledavani....

15. srp 2012 13:56 #96341
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
neni v dane sablone v adresari "html" adresar "mod_finder"?

ad: neni to dokoncene - neni jednodussi problemy resit hned, nez si je nechavat na konec, kdy se na ne zapomene

Joomla! pro každého

15. srp 2012 14:02 #96343
Odpověď od Miloš
Začátečník
Uz jsem psal, ze to neni sablonou - zkusil jsem i original sablonu, tak proc v html slozce sablony uzivatelske templaty? Ano, sem si ukladam upravene vetsinou default.php templaty...
Problem resim ted, jelikoz hledani jsem tam dal ted a vim, ze sablonou to neni... :)

15. srp 2012 14:04 #96344
Odpověď od Miloš
Začátečník
spis me napada, jestli nahodou neco nezapisuje do POST kde q je name pro inputbox, ve kterem se vypisuje value q...

15. srp 2012 14:23 #96346
Odpověď od Cony
Moderátor
Na čisté instalaci J2.5.6 s demo daty se nic takového neděje, takže bych zkusil postupně povypínat rozšiřující pluginy, protože to musí způsobovat některý z nich. Jelikož Vám to nenajde ani žádné výsledky (předpokládám, že indexaci jste v administraci spustil), tak by to neměl být vliv modulu ale opravdu pluginu.

15. srp 2012 14:24 #96347
Odpověď od Miloš
Začátečník
Také si myslím, jen jsem zkusil, třeba se někomu stalo to stejné... vypínání a reloadování budu muset, když nic jiného.... ale díky za snahu :)

15. srp 2012 15:28 #96348
Odpověď od Miloš
Začátečník
Tak bohužel, ani při vypnutých pluginech - i všechny jsem zneveřejnil - to dělá to stejné :( :( :(

15. srp 2012 16:36 #96351
Odpověď od Cony
Moderátor
Co htaccess? Zkuste SEF bez mod_rewrite.

16. srp 2012 07:14 #96366
Odpověď od Miloš
Začátečník
Dělá to také.

16. srp 2012 08:27 #96367
Odpověď od Miloš
Začátečník
Našel jsem problém - nakonec mi to dělalo i na čisté instalaci joomly... problém byl na webovém serveru - respektive v NGINX konfiguraci virtuálního hosta.
Říkal jsem si, že za to by mohla ta proměnná Q v inputboxu hledání a taky že ano.
V konfiguraci virtualhostu je i dle joomla wikipedie docs.joomla.org/Nginx
location / {
try_files $uri $uri/ /index.php?q=$uri&$args;
}

Kde q=.... zde jsme místo q dal qqq= a vše funguje jak má...
Hledání používá také pouze q= .... nginx pro rewrite původně do q dosazoval URL.
Doufám, že to pomůže i někomu dalšímu. :cheer: