Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Problém s aktualizací na 2.5.6 a dalších
14. srp 2012 14:14 #96275
Dobrý den,
mám problém s aktualizací joomly 2.5.5 na 2.5.6 - pokaždě, když to zkouším, naskočí: Aktualiazce Joomly! probíhá
Přečteno bajtů
Rozbaleno bajtů
Rozbaleno souborů
a nic jiného se neděje -žádný postup instalace, zkrátka nic.
Při instalaci některých modulů zas naskočí hláška:
JInstaller: :Instalace: Nelze najít soubor XML nastavení
Podle mě to spolu může souviset. Za jakoukoli radu Vám budu vděčný.
mám problém s aktualizací joomly 2.5.5 na 2.5.6 - pokaždě, když to zkouším, naskočí: Aktualiazce Joomly! probíhá
Přečteno bajtů
Rozbaleno bajtů
Rozbaleno souborů
a nic jiného se neděje -žádný postup instalace, zkrátka nic.
Při instalaci některých modulů zas naskočí hláška:
JInstaller: :Instalace: Nelze najít soubor XML nastavení
Podle mě to spolu může souviset. Za jakoukoli radu Vám budu vděčný.
14. srp 2012 15:07 #96285
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Jak aktualizujete? Pomocí automatických aktualizací? Jinak?
Všechny možnosti najdete na: www.bongovo.cz/9-joomla/6-jak-aktualizovat-joomlu-2-5-x jedna z nich bude fungovat...
Všechny možnosti najdete na: www.bongovo.cz/9-joomla/6-jak-aktualizovat-joomlu-2-5-x jedna z nich bude fungovat...
14. srp 2012 15:13 #96286
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Aktualizace Joomly vám před tím fungovala (při aktualizaci na verzi 2.5.5)?
Ta druhá chyba je nejspíš způsobena tím, že neinstalujete instalační balíček pro Joomlu. Někdy je třeba v zip archivu zabaleno více instalačních balíčků (může jít třeba o kombinaci komponenta, plugin) a potom je potřeba zip archiv ručně rozbalit a jednotlivé instalační balíčky nainstalot postupně.
A nebo to také může být úplně jinak...váš dotaz totiž obsahuje velice málo důležitých informací:
- o jaké rozšíření se jedná
- odkud jste ho stáhnul
Ta druhá chyba je nejspíš způsobena tím, že neinstalujete instalační balíček pro Joomlu. Někdy je třeba v zip archivu zabaleno více instalačních balíčků (může jít třeba o kombinaci komponenta, plugin) a potom je potřeba zip archiv ručně rozbalit a jednotlivé instalační balíčky nainstalot postupně.
A nebo to také může být úplně jinak...váš dotaz totiž obsahuje velice málo důležitých informací:
- o jaké rozšíření se jedná
- odkud jste ho stáhnul
14. srp 2012 16:19 #96301
děkuji mockrát, hned první možnost fungovala; jinak obvykle instaluji podle autom. aktualizací
Co se týče toho druhého problému: instaluji vždy instalační balíček pro Joomlu. Zkoušel jsem zip archiv ručně rozbalit a jednotlivé instalační balíčky nainstalovat postupně, ale to mi háže Neznámý typ archivu.
Právě teď se mi jedná o rozlišení MD5 Hash Check, ale pochybuji, že to je to jádro pudla, s hláškou JInstaller: :Instalace: Nelze najít soubor XML nastavení mám již mnohé zkušenosti i z jiných instalací modulů, u jiných to zas jde bez problémů.
V drtivé většině případů nalézám instal. balíčky ze stránky extensions.joomla.org a dále v následných přesměrování. Zmíněná hláška o souboru XML nastavení mi naposledy zmařila automat. aktualizaci na J2.5.5, zbavil jsem se jí až po upgreadu php od webhostingu.
Odpověď od Márty
Uživatel
Bong napsal: Jak aktualizujete? Pomocí automatických aktualizací? Jinak?
děkuji mockrát, hned první možnost fungovala; jinak obvykle instaluji podle autom. aktualizací
Co se týče toho druhého problému: instaluji vždy instalační balíček pro Joomlu. Zkoušel jsem zip archiv ručně rozbalit a jednotlivé instalační balíčky nainstalovat postupně, ale to mi háže Neznámý typ archivu.
Právě teď se mi jedná o rozlišení MD5 Hash Check, ale pochybuji, že to je to jádro pudla, s hláškou JInstaller: :Instalace: Nelze najít soubor XML nastavení mám již mnohé zkušenosti i z jiných instalací modulů, u jiných to zas jde bez problémů.
V drtivé většině případů nalézám instal. balíčky ze stránky extensions.joomla.org a dále v následných přesměrování. Zmíněná hláška o souboru XML nastavení mi naposledy zmařila automat. aktualizaci na J2.5.5, zbavil jsem se jí až po upgreadu php od webhostingu.
14. srp 2012 16:28 - 14. srp 2012 16:28 #96304
Odpověď od Bong
Moderátor
Může to souviset s hostingem, právy, vlastnictvím a nastavením...
podívejte se jak se to řeší
. Pokud se tak děje náhodně, jen u některých rozšíření, instalujte ze složky na webu (třeba TMP). Nebo zkopírujte soubory z instalačního balíčku a znovu zapakujte. Některé instalačky bývají divně udělané...
14. srp 2012 17:41 #96310
Odpověď od Cony
Moderátor
Setkal jsem se také často se špatnou verzí ZLib na serveru. V určité verzi neumí PHP správně pracovat se zip soubory s velkým množstvím souborů v nich (je to hlášený bug PHP). Řešením je zkusit stažený balíček rozbalit a zapakovat něčím jiným (tar gzip).