Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Idea Upgrade z 1.5 na 2.5 a problém s převodem kompon.

13. srp 2012 15:56 #96233
Ahoj,

Předělávám jeden web z verze 1.5 na verzi 2.5.
Prováděl jsem to pomocí jUpgrade. V návodu k jUpgrade se píše, že umí převádět některé komponenty, konkrétně Akeeba Backup a Jumi. Obě používám. Po upgradu ale v nové verzi v menu Komponenty tyhle dvě nevidím. V menu Rozšíření/správa ale vidím položky com_akkeba a Jumi. To mě vede k myšlence, že se asi něco převedlo, ale asi ne všechno. Jak se mají tyto komponenty správně převádět? Mám je znovu nainstalovat?

Dále používám komponenty Attachements a EventList. Ale pro jejich převod na novou verzi jsem nic nenašel. Nemáte nějaký tip, jak to udělat?

13. srp 2012 16:39 #96235
Odpověď od Cony
Moderátor
Já jsem takhle převáděl Virtuemat, také se v 2.5 objevil v menu, ale nefunguval, řešil jsem to přeinstalací VM.

Pro ostatní komponenty bych asi doporučil na 1.5 zaktualizovat na nejnovější verzi, na 2.5 je pak nainstalovat ve stejné verzi a v phpmyadmin zaměnit nově vytvořené tabulky pro 2.5 těmi původními z 1.5.

13. srp 2012 19:28 #96236
Odpověď od Bong
Moderátor
JUpgrade vám žádnou komponentu nenainstaluje, pouze převede a případně upraví tabulky databáze na verzi pro J2.5, v některých případech překopíruje i související soubory (např fotogalerie) Instalace komponenty je na vás.

Komponenty, které nemají podporu pro JUpgrade a pokračují ve verzi pro J2.5, mají určitě na svých stránkách návod, jak převod provést. Rozhodně to ale nemusí být vždy tak jednoduché, že jen tabulky přenesete ze staré verze....

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

13. srp 2012 22:59 #96246
Odpověď od Cony
Moderátor
Proto jsem psal stejná verze komponenty na 1.5 jako na 2.5. Tam je v 99.9% případů strukrura databáze stejná.

14. srp 2012 10:31 #96266
Odpověď od Lord Edmund
Začátečník
Díky za rady, zkusím se s tím nějak poprat a případně se ještě ozvu.