Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Jak na validaci webu?
10. srp 2012 23:37 #96198
Na stránce
validator.w3.org/
mi to vypíše hromady chyb. Jedná se o web
teramagazin.cz
Rád bych chyby opravil, ale netuším, kde je hledat.
Umím trochu s developerskými nástroji, ale spíše maximálně upravit medotou pokus omyl css styly. Označím si část stránky která mě zajímá a a FireFly mi vypíše text co tu část stránky ovlivňuje a v kterém souboru jej hledat.
Ale jak najít ty chyby netuším.
Můžete mi poradit?
Rád bych chyby opravil, ale netuším, kde je hledat.
Umím trochu s developerskými nástroji, ale spíše maximálně upravit medotou pokus omyl css styly. Označím si část stránky která mě zajímá a a FireFly mi vypíše text co tu část stránky ovlivňuje a v kterém souboru jej hledat.
Ale jak najít ty chyby netuším.
Můžete mi poradit?
11. srp 2012 00:12 - 11. srp 2012 00:13 #96200
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
no, hledejte je v sablone v php souborech, pripadne v souborech komponenty/modulu
tezko radit, kdyz nevidim soubory sablony, ktera je pekne domrsena
co dela napriklad ten google analytics kod jeste pred deklaraci doctype?
to je bud nejaky plugin (pochybuji), nebo to nekdo vlozil primo do sablony
to, ze to ma byt pred </head>, je vec dalsi
navic to zrejme diky tomuto kodu blbe detekuje doctype, protoze validuje se jako html 4.1, i kdyz je pouzito xhtml 1.0
tvurci jsou opravdu experti, kdyz takto zmrsi validni t3 framework
tezko radit, kdyz nevidim soubory sablony, ktera je pekne domrsena
co dela napriklad ten google analytics kod jeste pred deklaraci doctype?
to je bud nejaky plugin (pochybuji), nebo to nekdo vlozil primo do sablony
to, ze to ma byt pred </head>, je vec dalsi
navic to zrejme diky tomuto kodu blbe detekuje doctype, protoze validuje se jako html 4.1, i kdyz je pouzito xhtml 1.0
tvurci jsou opravdu experti, kdyz takto zmrsi validni t3 framework
Joomla! pro každého
11. srp 2012 00:18 #96201
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Tvůrce jsem já a určitě se mezi experty nepočítám. Učím se za pochodu, protože si vše musíme zvládnout udělat sami.
Každopádně alespoň zkusím opravit ten GA kod.
Díky
Každopádně alespoň zkusím opravit ten GA kod.
Díky
11. srp 2012 00:25 #96202
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
nemyslel jsem to na vas, ale na jm-experts, kteri jsou v paticce sablony
Joomla! pro každého
11. srp 2012 23:13 #96209
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
No, ono to bude tak, že jsem té šabloně svou neznalostí asi dal pořádně za uši :whistle:
nicméně rád bych to postupně napravil, tak aby se třeba i v IE stránky zobrazovaly korektně. Ne že by nějaká součást přímo nefungovala, nicméně nejsou vycentrované a další drobnosti.
Proto jsem se ostatně na tu validaci ptal, aby to bylo košér ve všech prohlížečích.
Ale jak to tak sleduju, asi to bude nad moje síly. Rád bych se to naučil sám, ale zdá se, že to je na dlouhé lokte, něco v tom kodu najít, když ani nevím, kde hledat a čeho se chytit.
Poskytuje to někdo jako službu? Jaká může být cca cena?
Děkuju
nicméně rád bych to postupně napravil, tak aby se třeba i v IE stránky zobrazovaly korektně. Ne že by nějaká součást přímo nefungovala, nicméně nejsou vycentrované a další drobnosti.
Proto jsem se ostatně na tu validaci ptal, aby to bylo košér ve všech prohlížečích.
Ale jak to tak sleduju, asi to bude nad moje síly. Rád bych se to naučil sám, ale zdá se, že to je na dlouhé lokte, něco v tom kodu najít, když ani nevím, kde hledat a čeho se chytit.
Poskytuje to někdo jako službu? Jaká může být cca cena?
Děkuju
12. srp 2012 08:57 #96210
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
no, zatim neni presunut ani ten GA kod
doporucuji napriklad pouzit pspad a vyhledavat kusy kodu, ktere chcete editovat
pokud ten GA je v sablone a ne nejakym pluginem (taky moznost, ale ten by to snad nedal tak nahoru), tak si v sabone vyhledejte napriklad "30378650" (co nejvice jedinecny retezec) a tam, kde vam to najde, tam to smazte a vlozte jinam (tam kde najdete </head>, pred ktere toto patri)
doporucuji napriklad pouzit pspad a vyhledavat kusy kodu, ktere chcete editovat
pokud ten GA je v sablone a ne nejakym pluginem (taky moznost, ale ten by to snad nedal tak nahoru), tak si v sabone vyhledejte napriklad "30378650" (co nejvice jedinecny retezec) a tam, kde vam to najde, tam to smazte a vlozte jinam (tam kde najdete </head>, pred ktere toto patri)
Joomla! pro každého