Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
SEO analýza
10. srp 2012 21:36 #96192
Můžete mi poradit nějakou utilitu nebo web, který udělá SEO test stránek a ukáže nedostatky? Díky
Zatím jsem zkoušel www.seotest.cz/
Pro rychlost zase: tools.pingdom.com
Zatím jsem zkoušel www.seotest.cz/
Pro rychlost zase: tools.pingdom.com
10. srp 2012 23:04 #96193
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
tyto testy jsou k nicemu, co se SEO tyce, nereknou v postate nic, jen vam reknou, zda mate stranky dobre ci spatne udelane
co od takoveho automatu ocekavate? ze vam rekne, jak se dostat vyse?
co od takoveho automatu ocekavate? ze vam rekne, jak se dostat vyse?
Joomla! pro každého
10. srp 2012 23:08 #96194
Odpověď od Chcibezpečí.cz
Pokročilý uživatel
díky za info
ani nečekám, že mě dostanou výš, ale kde mám něco špatně.
Třeba Bing mi píše že nemám h1, ale nikde nemůžu najít jak a kam ho zapsat.
ale výš bych se potřeboval dostat, ale to fakt nějak nevím jak.
ani nečekám, že mě dostanou výš, ale kde mám něco špatně.
Třeba Bing mi píše že nemám h1, ale nikde nemůžu najít jak a kam ho zapsat.
ale výš bych se potřeboval dostat, ale to fakt nějak nevím jak.
10. srp 2012 23:10 #96195
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
o jaky web jde?
pokud o chcibezpeci.cz, tak tam, bavime-li se o eshopu, h1 mate
pokud o chcibezpeci.cz, tak tam, bavime-li se o eshopu, h1 mate
Joomla! pro každého
13. srp 2012 23:15 #96248
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Všechny tyhle seomaty jsou podle mě k prdu. Nač chceš SEO analýzu? Z jakého důvodu? Lidé se honí za validitou, "správným" řazením h1, h2, h3,... meta daty, a přitom to už dnes nemá na pozice v SERPu valný význam.
MaK.
MaK.
--- -- -
14. srp 2012 06:14 #96254
Pokročilý uživatel
aha
a co tedy pomůže zvýšit návštěvnost a pozici ve vyhledávači (mimo koupení pozice)?
Díky za radu
a co tedy pomůže zvýšit návštěvnost a pozici ve vyhledávači (mimo koupení pozice)?
Díky za radu
14. srp 2012 07:54 #96255
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Především budování kvalitního obsahu pro lidi. Úspěch v SERPu se pak dostaví návazně sám. V případě Šnorchlu.cz související témata s e-shopem, nějaké tipy, rady, informace pro potápěče...
K nastavení správné strategie slouží pořádná analýza toho, co lidé na internetu hledají a chtějí (mohu zajistit), to už však vyžaduje hodně práce, času a prostředků.
MaK.
K nastavení správné strategie slouží pořádná analýza toho, co lidé na internetu hledají a chtějí (mohu zajistit), to už však vyžaduje hodně práce, času a prostředků.
MaK.
--- -- -
14. srp 2012 08:09 #96256
Pokročilý uživatel
Super, chápu. Takže kvalitní text a články. Toto psát na svém webu nebo i jinde? Někde jsem četl o microstrankach například na jednotlivé produkty, ale pak jsem zase četl, že to není vhodné. Tak si nejsem jistý.
Ještě troufla otázka, kolik klíčových slov je vhodných v článku, a kolik z nich s hypertextovým odkazem?
Ještě troufla otázka, kolik klíčových slov je vhodných v článku, a kolik z nich s hypertextovým odkazem?
14. srp 2012 08:36 #96257
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Bavíme se o Snorchl.cz, takže tam. Microsites jsou jednou z podpůrných technik SEO, zpravidla cíleně stavěných pro SEO. Od toho bych upustil a věnoval se především hlavnímu webu. Bude-li nést kvalitní obsah, lidé na něj budou odkazovat rádi a zdarma.
Počet KW - opět mýtus. Stačí se skutečně držet pravidla "Budovat kvalitní obsah". Pokud budou články k tématu, KW z nich jistě logicky vyplynou. Když někdo cpe KW do textu uměle, zpravidla takový text stojí za bačkoru a nedá se ani číst. Lépe psát přirozeně, čtivě, skloňovat podle potřeby.
Crawlery - roboty vyhledávačů - nejsou hloupé stroje, jak si mnoho lidí myslí. Něco se jim podstrčit dá, ne však cokoliv. A proto vřele doporučuji, zase se opakuji, budovat kvalitní obsah
MaK.
P.S. pár příkladů, jak to vypadat nemá:
www.nabytek-levny.cz/sedaci-soupravy/c-18/
www.ideal-okno.cz/
Počet KW - opět mýtus. Stačí se skutečně držet pravidla "Budovat kvalitní obsah". Pokud budou články k tématu, KW z nich jistě logicky vyplynou. Když někdo cpe KW do textu uměle, zpravidla takový text stojí za bačkoru a nedá se ani číst. Lépe psát přirozeně, čtivě, skloňovat podle potřeby.
Crawlery - roboty vyhledávačů - nejsou hloupé stroje, jak si mnoho lidí myslí. Něco se jim podstrčit dá, ne však cokoliv. A proto vřele doporučuji, zase se opakuji, budovat kvalitní obsah
MaK.
P.S. pár příkladů, jak to vypadat nemá:
www.nabytek-levny.cz/sedaci-soupravy/c-18/
www.ideal-okno.cz/
--- -- -
14. srp 2012 08:51 #96258
Pokročilý uživatel
Diky moc za řadu.
Cením si toho.
Šnorchl jsem měl nejdříve jen jako obchod, nyní jsem se rozhodl o rozšíření a doplnění o kůry potápění.
Problém je že tuto část tam mám krátce.
Vyhledávače nyní odkazuji na již neexistující stránky, i když sitemap je odeslána všude, asi to chvíli trvat bude.
Problém je s kurzy potapeni. Pokud např v seznamu zadáme kurz potapeni pro začátečníky, jsme již na první stránce, ale pokud žádám jen nejhledanější kurz potapeni nebo kurzy potapeni, jsem někde hodně vzadu. To platí i pro google.
Proto jsem začal řešit šel, všude se píše, že se tím dá doladit pozice.
Říkám si proč to nezkusit. A proto jsem rád za každou řadu.
Obsah se bude stále rozšiřovat.
Pouze nyní jsem v nějaké části útlumu, neboť návštěvnost je poměrně malá.
A proto se snažím najít důvod proč. Je fakt, že se návštěvnost a čas na webu zvyšuje, ale stále to není dost.
Závěrem, děkuji za vaší konstruktivní řadu, budu se ji řídit.
Cením si toho.
Šnorchl jsem měl nejdříve jen jako obchod, nyní jsem se rozhodl o rozšíření a doplnění o kůry potápění.
Problém je že tuto část tam mám krátce.
Vyhledávače nyní odkazuji na již neexistující stránky, i když sitemap je odeslána všude, asi to chvíli trvat bude.
Problém je s kurzy potapeni. Pokud např v seznamu zadáme kurz potapeni pro začátečníky, jsme již na první stránce, ale pokud žádám jen nejhledanější kurz potapeni nebo kurzy potapeni, jsem někde hodně vzadu. To platí i pro google.
Proto jsem začal řešit šel, všude se píše, že se tím dá doladit pozice.
Říkám si proč to nezkusit. A proto jsem rád za každou řadu.
Obsah se bude stále rozšiřovat.
Pouze nyní jsem v nějaké části útlumu, neboť návštěvnost je poměrně malá.
A proto se snažím najít důvod proč. Je fakt, že se návštěvnost a čas na webu zvyšuje, ale stále to není dost.
Závěrem, děkuji za vaší konstruktivní řadu, budu se ji řídit.
14. srp 2012 09:00 #96259
--- -- -
Odpověď od MaK.
Zkušený uživatel
Řadu? Kůry potápění? Nějaký nový obor? Tak takhle psát určitě nedoporučuju
Chlape, čti si to po sobě (tykejme si). Anebo je možné, že jsi připlaval z ciziny a češtině nevládneš tak dobře. Každopádně, najmi si
copywriter
a.
Proč vyhledávače odkazují na již neexistující stránky? Kam se ty stránky poděly?
ad konkurenčnost - nemá cenu se drát na první pozice, doporučuji spíš cílit na delší ocas, například zmíněný "kurz potápění pro začátečníky," tam bude volněji. Avšak bez pořádné analýzy předem je to jako řídit auto poslepu.
MaK.
Proč vyhledávače odkazují na již neexistující stránky? Kam se ty stránky poděly?
ad konkurenčnost - nemá cenu se drát na první pozice, doporučuji spíš cílit na delší ocas, například zmíněný "kurz potápění pro začátečníky," tam bude volněji. Avšak bez pořádné analýzy předem je to jako řídit auto poslepu.
MaK.
--- -- -
14. srp 2012 09:07 #96260
Pokročilý uživatel
Omlouvám se, teď píši přes telefon a ten občas doplní slovo jinak než chci.
Odkazy na staré stránky je to, že jsem přišel z prestashopu na joomlu.
Původně jsem nepočítal s propojením textu a obchodu.
Jak myslíš to cilení na delší ocas?
Odkazy na staré stránky je to, že jsem přišel z prestashopu na joomlu.
Původně jsem nepočítal s propojením textu a obchodu.
Jak myslíš to cilení na delší ocas?
Nejnovější příspěvky