Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Úvodník (perex) a malý obrázek

06. srp 2012 12:21 #96083
Úvodník (perex) a malý obrázek od Philip Jay Fry
Začátečník
Ahoj,

řeším takový problém s úvodníkem. Chci mít články, které mají v úvodníku malý obrázek (např. vlevo) a když na něj kliknu, aby mne odkázal na celý článek. Poradil by mi někdo jak na to? Případně, které rozšíření.

Děkuji

06. srp 2012 13:54 #96085
Odpověď od Bong
Moderátor
J2.5 má možnost vkládání obrázků jen pro úvodník, ale myslím, že nejde použít jako odkaz na článek.
Vyzkoušejte plugin pro náhledy mavik Thumbnails, ten by to měl umět, zabijete několik much jednou ranou.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

06. srp 2012 13:54 - 06. srp 2012 13:59 #96086
Odpověď od Cony
Moderátor
Zobrazování malého obrázku v blogu podporuje přímo Joomla.
V editaci článku v adminu v pravém sloupci v sekci Obrázky a odkazy lze přiřadit obrázek úvodníku a obrázek celého článku (ten se zobrazuje při zobrazení celého článku).
Pokud tuto sekci nevidíte, v Možnostech článků (Správce článků, ikona Možnosti vpravo nahoře) v sekci úpravy článků zvolte Ano u položky Obrázky a odkazy v administraci.

Aby obrázek fungoval jako proklik na celý článek ale nastavit nelze, pro to by jste musel upravit šablonu, přidat tam ten odkaz.

07. srp 2012 18:54 #96117
Odpověď od Philip Jay Fry
Začátečník
Díky za rady. Bohužel mi mavik Thumbnails je pro Joomla 1.5. Druhé řešení bohužel nefunguje -> nemám blog.

Našlo by se jiné řešení prosím? Nutně to potřebuji. Děkuji

07. srp 2012 19:27 #96121
Odpověď od Bong
Moderátor
To jste mě docela zaskočil. Skutečně je pro J1.5, ale já jej s úspěchem používám v J2.5. Jedná se o dostupnou verzi 0.9.9.8 pro J1.5, funkčnost k vidění na bongovo.cz...

Zřejmě dobrej oddíl... :)

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

07. srp 2012 20:06 #96123
Odpověď od Philip Jay Fry
Začátečník
Děkuji moc. Vyzkouším, snad dosáhnu požadovaného výsledku -> mám článek, který má úvodník. V úvodníku je např. vlevo o rozměrech např. 150x150px obrázek (a vedle text). Když na obrázek kliknu - dostanu se na celý článek.

Ví někdo o nějakém jiném řešení? Nebo má někdo tip? Budu rád za jakoukoliv radu.

Děkuji mnohokrát.