Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

chybné zobrazenie webovej stránky

21. čvc 2012 12:09 #95769
chybné zobrazenie webovej stránky od ondrejruz
Návštěvník
Zdravím.
Mám stránku pod Joomla 2.5.
Na mojom PC sa zobrazuje OK.
Na iných PC pri kliknutí na niektorú položku horného menu hádže chybu: "program internet explorer nemôže zobraziť webovú stránku" alebo
"You dont have permission.....".
Keď sa pozriem ako admin na Stránka/Systémové informácie/Oprávnenia adresárov ... tak všetky adresáre sú zelené ... okrem ...logs (adresár záznamov)...a....tmp (dočasný adresár).
Ale aj tým som cez Total Commander nastavil práva na 777.
V configuration.php mám:
public $log_path = 'logs';
public $tmp_path = 'tmp';

Je to dobré priradenie? Kde by mohla byť chyba?
Ondrej

21. čvc 2012 16:15 #95778
Odpověď od Bong
Moderátor
Tu Joomlu jste tam nainstaloval, nebo odněkud přenesl?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

21. čvc 2012 19:10 #95781
Odpověď od ondrejruz
Návštěvník
Len som to tam nakopíroval a potom vytvoril db cez phpmyadmin.
A cez Total Commander som nastavil práva na tie adresare, ktore boli "nezapisovatelné".
Na tom PC, kde som to ladil je to OK.

Ondrej

21. čvc 2012 19:53 #95783
Odpověď od Bong
Moderátor
Zazálohujte pomocí Akeeba Backup a na novém PC použijte zálohu ZIP + kickstart, zaručeně vám to bude fungovat. Pouze pokud tam máte další rozšíření, jako Virtuemart, dcman,... musíte opravit cesty přímo v komponentě.

21. čvc 2012 20:12 #95786
Odpověď od ondrejruz
Návštěvník
Vďaka za odpoveď.
Ešte som to nikdy nerobil, ale musím to nejako urobiť.
Tá stránka je už vonku na serveri. Tak to tam stačí tú zálohu prekopírovať?

Ondrej

22. čvc 2012 10:36 - 22. čvc 2012 18:02 #95796
Odpověď od Bong
Moderátor
Ne, to jsem vám psal jako pomůcku na zjištění správných cest pro složky LOGS a TMP a zároveň vyřešení případného problému s vlastnictvím složek a souborů.

Pokud totiž nahrajete na prázdný web zálohu zabalenou v ZIP, nebo JPA a spustíte obnovení pomocí kickstart, rozbalí se soubory ze zálohy (v tom okamžiku mají správného vlastníka) spustí se instalátor, který se vás zeptá na připojení k databázi, atd a nastaví v configuration.php vše podle nového hostingu.

Ideální by bylo vše smazat, a vydat se výše uvedenou cestou.

Pokud už jste na živém webu něco měnil v obsahu, můžete zálohu vytvořit právě tam. Mám raději formát ZIP, ten totiž jednoduše po stažení zkontrolujete na PC, zda není poškozen. Zálohu stáhnete, web smažete, nahrajete ZIP zálohu + kickstart, v prohlížeči zadáte domena/kickstart.php a pak se držíte pokynů. Za pár minut hotovo.

Správnou cestu lze také zjistit pomocí postupu: www.graph.cz/magazin/joomla/110-zjisteni...ru-logpath-a-tmppath