Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Nefunguje uložení řazení položek nabídky

19. čvc 2012 13:19 #95698
Odpověď od Bong
Moderátor
Otevřel jste všechny položky menu, vymazal alias, zkontroloval nastavení a znovu je uložil? Ony ty migrované nemají nastavené všechny parametry, mezi verzemi je rozdíl.

Zobrazte si všechny položky menu, očíslujte a seřaďte. Pak by to mělo fungovat. Nebo je přešoupejte ručně pomocí šipek, to by mělo také fungovat (při přešoupnutí se změní i číslo v okénku vedle).

Joomla 2.5 má hlídání shodných aliasů, pokud jste je měl ve staré Joomle. Mohl být problém, ale nemusel (za určitých okolností). Pokud už existuje a to může být jakýkoli alias, nenechá vás jej uložit. Buď stránky znáte, tedy víte, která položka se jmenuje stejně, nebo použijte hledání v databázi.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

20. čvc 2012 18:02 #95759
Odpověď od Gucky
Začátečník
Aliasy jsem hledal v celé Joomle, např alias uvod chci mít jen jednou a to v topmenu, ale položka menu s tímto aliasem uložit nejde i když jsem prošel všechny nabídky, články a kategorie a nikde položka s aliasem uvod neexistuje. V DB jsem ji nehledal, ale můžu to zkusit.
Přešoupat položky nabídek šipečkami jde, ale při každé aktualizaci joomly či nějaké její komponenty se tam vrátí ono nechtěné seřazení.
Očíslování položek mi bohužel právě nechce fungovat. Když si položky očísluji a pak kliknu na uložení (ikonka disketky), tak se to poskládá tak jak to bylo původně.
Když položky posouvám šipečkami, tak se mi čísla u položek mění, ale jakmile kliknu na tu disketku, zase se poskládaj tak jak byly původně. Prostě začarovanej kruh.
Nevím jak lépe bych to popsal, prostě při kliknutí na disketku nebo při jakékoli aktualizaci se všechny položky všech menu přeskládají, tak jak byli těsně po migraci.

25. čvc 2012 07:57 #95869
Odpověď od Gucky
Začátečník
Tak aliasy jsou vyřešeny, jsem slepej nenapadlo mě hledat položky v koši. Při migraci se prevedli i ty v koši a tam byli ty stejný aliasy, proto to nešlo měnit. Nicméně problém s řazením se mi vyřešit nepovedlo.

25. čvc 2012 10:44 #95872
Odpověď od Gucky
Začátečník
Tak řazení jsem nějak zprovoznil, ale píše mi to chybu: "Změna řazení se nezdařila. Chyba: Root node not found". Před tím to žádnou chybu nepsalo, jen to nefungovalo. Teď se to sice přeskládá, ale napíše to tu chybu.

Dál přestalo fungovat vytváření nových položek v menu. Při pokusu o uložení položky to napíše: "Uložení se nepodařilo z důvodu následující chyby MenusTableMenu: :_getNode neúspěšný - "

Jediná změna kterou jsem provedl je vymazání položek z koše (bránili mi v používání těch aliasů).

Můžete mi prosím někdo poradit.

25. čvc 2012 12:39 #95877
Odpověď od Gucky
Začátečník
Díky za odpověď, přišel jsem na to samé a už to opravuji. Zjistil jsem, že při promazávání koše smazala Joomla i záznam s ID "1" z tabulky _menu a bez něj to prostě nefunguje.

Dále jsem zjistil, že joomla 2.5.x zřejmě nepoužívá sloupec Ordering v tabulce _menu pro zápis řazení položek menu. Mě se tam při migraci převedly hodnoty z joomly 1.5.23 a to je zdroj toho problému s řazením. Joomla 2.5.x si pořadí zapisuje do jiných sloupců, které v joomle 1.5.x nejsou, ale při řazení samotném bere na sloupec Ordering zřetel a tím, že řazení z pole Ordering má vyšší prioritu, tak se změna řazení přes administraci joomly 2.5.x neprojeví.

Řešení je nastavit v celé tabulce _menu hodnoty v poli Ordering na 0. Tím se zprovozní výchozí řazení dle administrace a dále s tím již nejsou problémy.
Nebo si do tohoto pole přes PHP MyAdmin nastavit řazení tak jak ho chceme a pak už s ním i při chybě v administraci nepůjde pohnout, dokud se opět nepěnastaví přímo v DB přes PHP MyAdmina.

Možná je někde v administraci Joomly 2.5.x nastavení zda zapisovat řazení položek menu do pole Ordering, ale nenašel jsem to.

25. čvc 2012 12:59 #95884
Odpověď od Bong
Moderátor
V podstatě děláte to co jsem psal už na začátku: všechny položky otevřít a uložit, aby se zapsaly případné chybějící údaje..

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.