Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Nefunguje uložení řazení položek nabídky
18. čvc 2012 14:30 - 18. čvc 2012 14:35 #95659
Zdravím,
opět mám problém, tentokrát s řazením nabídek.
Mám Joomlu 2.5.6 na kterou jsem migroval z joomly 1.5.23, už od začátku byli s položkami v nabídkách problémy (některé nefungovaly nebo jim nešel změnit alias), ale hlavně byly seřazeny podle mě neznámého klíče. Teď je sice můžu tlačítky u řazení nahoru a dolů (modrý puntíky se šipečkama) posouvat, ale při každé aktualizaci joomly se mi opět seřadí jako po migraci (pro mě zcela chaoticky). Když je chci seřadit rychle pomocí čísla u řazení, tak po kliknutí na disketku jsou zase jako po migraci (tohle kliknu má vliv na všechny nabídky, ne jen na tu ve které to právě nastavuji). Už mě to začíná docela štvát, nevíte někdo čím to může být způsobený, nejlépe jak to nějak vyřešit.
opět mám problém, tentokrát s řazením nabídek.
Mám Joomlu 2.5.6 na kterou jsem migroval z joomly 1.5.23, už od začátku byli s položkami v nabídkách problémy (některé nefungovaly nebo jim nešel změnit alias), ale hlavně byly seřazeny podle mě neznámého klíče. Teď je sice můžu tlačítky u řazení nahoru a dolů (modrý puntíky se šipečkama) posouvat, ale při každé aktualizaci joomly se mi opět seřadí jako po migraci (pro mě zcela chaoticky). Když je chci seřadit rychle pomocí čísla u řazení, tak po kliknutí na disketku jsou zase jako po migraci (tohle kliknu má vliv na všechny nabídky, ne jen na tu ve které to právě nastavuji). Už mě to začíná docela štvát, nevíte někdo čím to může být způsobený, nejlépe jak to nějak vyřešit.
18. čvc 2012 19:00 #95661
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Pokud vám řazení zlobí v administraci, tak je asi nejjednodušší nastavit řazení přímo v databázi. To už ale vyžaduje aspoň minimální znalosti databází.
18. čvc 2012 19:11 - 18. čvc 2012 19:12 #95663
Odpověď od Gucky
Začátečník
Tak v tom pripade budu potrebovat nekde zjistit ve ktere tabulce to razeni je. Ale slo mi spis o nejaky systemovy reseni, proste, abych ten problem odstranil a ne obesel.
18. čvc 2012 20:31 #95666
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Mne to dela na jedne instalaci joomly taky. Taky se toho nemuzu zbavit. Ulozim a za nejakou dobu je to proste zase zpet.
18. čvc 2012 22:10 #95672
Nefungují položky komponent, které nejsou nainstalovány. Změnit alias by neměl být problém, ale není na škodu všechny položky alespoň otevřít, případně smáznout alias a uložit.
Obecně jsem na problém s řazením položek v Joomle nenarazil, ale u komponent třetích stran velice často.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
gucky napsal: ...migroval z joomly 1.5.23, už od začátku byli s položkami v nabídkách problémy (některé nefungovaly nebo jim nešel změnit alias), ...
Nefungují položky komponent, které nejsou nainstalovány. Změnit alias by neměl být problém, ale není na škodu všechny položky alespoň otevřít, případně smáznout alias a uložit.
Obecně jsem na problém s řazením položek v Joomle nenarazil, ale u komponent třetích stran velice často.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
19. čvc 2012 09:39 #95687
Odpověď od Gucky
Začátečník
Ze nefunguji položky třetich stran je mi jasný, ty jsem smazal a nahradil komponentami mnovými. Mě prostě nefunguje - nebo spíše funguje špatně - řazení nabídek ve kterých jsou třeba jen kategorie článků. Každopádně mám stejný problém u všech nabídek. Nejvíc mě zaráží, když například v topmenu kliknu na ikonku disketky, tak to má vliv na všechny ostatní menu - ty se přeskládaj, jak jsem popisoval podle pořadí, které bylo aktuální ihned po migraci. Osobně si myslím, že to číslo u řazení je v DB zapsáno a Joomla ho prostě nezmění a tak se to přeskládá podle něj, furt stejně.
Aliasy mi nejdou změnit, protže mi to píše, že už tento alias existuje, ale v celé joomle ho nemůžu najít. Očividně si to někde v DB pamatuje něco co už by tam nemělo být. Já jen neznám strukturu DB joomly dostatečně na to, abych toto byl schopen dohledat.
Jinak mám další tři weby na joomle 2.5.x, které jsou po její čisté instalaci a tam není žádný problém.
Aliasy mi nejdou změnit, protže mi to píše, že už tento alias existuje, ale v celé joomle ho nemůžu najít. Očividně si to někde v DB pamatuje něco co už by tam nemělo být. Já jen neznám strukturu DB joomly dostatečně na to, abych toto byl schopen dohledat.
Jinak mám další tři weby na joomle 2.5.x, které jsou po její čisté instalaci a tam není žádný problém.