Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Problém s diakritikou u meta tagů - Joomsef
10. čvc 2012 22:08 #95452
Zdravím,
mám dva problémy související nejspíš s Joomsef 4 a joomlou 2.5.
Na stránce klenotysoukop.cz/ se špatně zobrazují v meta tagu háčky a čárky, které jsou generovány automaticky pomocí Joomsef. Místo této diakritiky se zobrazí otazníky.
Druhým problémem je stránkování ve Virtuemart. Pokud například v této kategorii zboží - klenotysoukop.cz/obchod/prsteny kliknu na druhou stránku produktů a poté kliknu na jinou kategorii zboží, kde je opět více stran, zobrazí se mi místo první strany strana druhá - klenotysoukop.cz/obchod/retizky .
Domnívám se, že oba problémy souvisí s Joomsef.
Mám přikoupený doplněk - VirtueMart - rozšíření pro JoomSEF 4
Verze Joomsef - 4.2.8
Verze Joomly - 2.5.4
Verze Virtuemart - 2.0.6
Předem děkuji každému za radu.
mám dva problémy související nejspíš s Joomsef 4 a joomlou 2.5.
Na stránce klenotysoukop.cz/ se špatně zobrazují v meta tagu háčky a čárky, které jsou generovány automaticky pomocí Joomsef. Místo této diakritiky se zobrazí otazníky.
Druhým problémem je stránkování ve Virtuemart. Pokud například v této kategorii zboží - klenotysoukop.cz/obchod/prsteny kliknu na druhou stránku produktů a poté kliknu na jinou kategorii zboží, kde je opět více stran, zobrazí se mi místo první strany strana druhá - klenotysoukop.cz/obchod/retizky .
Domnívám se, že oba problémy souvisí s Joomsef.
Mám přikoupený doplněk - VirtueMart - rozšíření pro JoomSEF 4
Verze Joomsef - 4.2.8
Verze Joomly - 2.5.4
Verze Virtuemart - 2.0.6
Předem děkuji každému za radu.
11. čvc 2012 12:13 #95458
Odpověď od OndřejŠmejkal
Uživatel
Jedná se o každou stránku webu kromě Homepage, kde je Meta description a meta keywords přidán ručně.
Chybu můžete vidět na libovolné stránce po zobrazení zdrojového kódu.
Chybu můžete vidět na libovolné stránce po zobrazení zdrojového kódu.
11. čvc 2012 13:27 #95460
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
OndrejSmejkal: není nejjednodušší domněnku ověřit? - Vypnu JoomSEF a vidím...
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
11. čvc 2012 13:38 #95461
Odpověď od Karri
Uživatel
A vidím co? Tyhle SEF potvory vygenerují META a uloží je do databáze, pokud nepoužijí vlastní databázovou tabulku, ale pracují s tabulkou článků, máte tam META bez diakritiky i po vypnutí SEF potvory
11. čvc 2012 13:42 #95462
Odpověď od OndřejŠmejkal
Uživatel
Po vypnutí JoomSEF se diakritika zobrazí. Po vypnutí se zobrazí meta data, které jsou vyplněna v rámci jednotlivých článků, respektive nikde standardně vyplněna nejsou, ale pokud tam pro otestování nějaký text napíšu, tak je diakritika v pořádku.
11. čvc 2012 13:47 - 11. čvc 2012 13:49 #95463
Být vámi, tak se na automatické generování metatagů vykašlu a raději si je budu psát sám. Generují se totiž nesmyslná klíčová slova jako: vám, možné, možná, soukop, vnitřní, jsou, máme, než, nabídce, neváhejte, nás, ....
Opravdu si myslíte, že vám taková klíčová slova pomohou?
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Aha, ale to by chtělo příště hned napsat.OndrejSmejkal napsal: Jedná se o každou stránku webu kromě Homepage, kde je Meta description a meta keywords přidán ručně.
Být vámi, tak se na automatické generování metatagů vykašlu a raději si je budu psát sám. Generují se totiž nesmyslná klíčová slova jako: vám, možné, možná, soukop, vnitřní, jsou, máme, než, nabídce, neváhejte, nás, ....
11. čvc 2012 13:50 #95464
Odpověď od Karri
Uživatel
No vidíte ji, SEFpotvoru
Tohle je přesně jeden z těch důvodů, proč jsem přestal SEFpotvory používat a za nejlepší SEF považuji výchozí SEF rewrite Joomla.
11. čvc 2012 13:52 #95465
Samozřejmě že nepomohou a tato klíčová slova přepíšu ručně. Za přínos považuji generování Meta description. To zda jsu klíčová slova vhodná ovšem neřeší podstatu problému.
Odpověď od OndřejŠmejkal
Uživatel
houbak napsal:
Aha, ale to by chtělo příště hned napsat.OndrejSmejkal napsal: Jedná se o každou stránku webu kromě Homepage, kde je Meta description a meta keywords přidán ručně.
Samozřejmě že nepomohou a tato klíčová slova přepíšu ručně. Za přínos považuji generování Meta description. To zda jsu klíčová slova vhodná ovšem neřeší podstatu problému.
11. čvc 2012 14:26 #95467
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
No nevíím ... v čem je přínos toho, že to zkopíroju prvních x znaků z článku? Vždyť to nakonec přece vůbec nemusí odpovídat obsahu článku.
No, já myslím, že to podstatu problému řeší ... nepoužívat automatické generování metatagů
No, já myslím, že to podstatu problému řeší ... nepoužívat automatické generování metatagů
Nejnovější příspěvky