Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Problém s diakritikou u meta tagů - Joomsef
10. čvc 2012 22:08 #95452
Zdravím,
mám dva problémy související nejspíš s Joomsef 4 a joomlou 2.5.
Na stránce klenotysoukop.cz/ se špatně zobrazují v meta tagu háčky a čárky, které jsou generovány automaticky pomocí Joomsef. Místo této diakritiky se zobrazí otazníky.
Druhým problémem je stránkování ve Virtuemart. Pokud například v této kategorii zboží - klenotysoukop.cz/obchod/prsteny kliknu na druhou stránku produktů a poté kliknu na jinou kategorii zboží, kde je opět více stran, zobrazí se mi místo první strany strana druhá - klenotysoukop.cz/obchod/retizky .
Domnívám se, že oba problémy souvisí s Joomsef.
Mám přikoupený doplněk - VirtueMart - rozšíření pro JoomSEF 4
Verze Joomsef - 4.2.8
Verze Joomly - 2.5.4
Verze Virtuemart - 2.0.6
Předem děkuji každému za radu.
mám dva problémy související nejspíš s Joomsef 4 a joomlou 2.5.
Na stránce klenotysoukop.cz/ se špatně zobrazují v meta tagu háčky a čárky, které jsou generovány automaticky pomocí Joomsef. Místo této diakritiky se zobrazí otazníky.
Druhým problémem je stránkování ve Virtuemart. Pokud například v této kategorii zboží - klenotysoukop.cz/obchod/prsteny kliknu na druhou stránku produktů a poté kliknu na jinou kategorii zboží, kde je opět více stran, zobrazí se mi místo první strany strana druhá - klenotysoukop.cz/obchod/retizky .
Domnívám se, že oba problémy souvisí s Joomsef.
Mám přikoupený doplněk - VirtueMart - rozšíření pro JoomSEF 4
Verze Joomsef - 4.2.8
Verze Joomly - 2.5.4
Verze Virtuemart - 2.0.6
Předem děkuji každému za radu.
11. čvc 2012 12:13 #95458
Odpověď od OndřejŠmejkal
Uživatel
Jedná se o každou stránku webu kromě Homepage, kde je Meta description a meta keywords přidán ručně.
Chybu můžete vidět na libovolné stránce po zobrazení zdrojového kódu.
Chybu můžete vidět na libovolné stránce po zobrazení zdrojového kódu.
11. čvc 2012 13:27 #95460
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
OndrejSmejkal: není nejjednodušší domněnku ověřit? - Vypnu JoomSEF a vidím...
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
11. čvc 2012 13:38 #95461
Odpověď od Karri
Návštěvník
A vidím co? Tyhle SEF potvory vygenerují META a uloží je do databáze, pokud nepoužijí vlastní databázovou tabulku, ale pracují s tabulkou článků, máte tam META bez diakritiky i po vypnutí SEF potvory
11. čvc 2012 13:42 #95462
Odpověď od OndřejŠmejkal
Uživatel
Po vypnutí JoomSEF se diakritika zobrazí. Po vypnutí se zobrazí meta data, které jsou vyplněna v rámci jednotlivých článků, respektive nikde standardně vyplněna nejsou, ale pokud tam pro otestování nějaký text napíšu, tak je diakritika v pořádku.