Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
PhocaMaps - chyba 500
rád bych na stránky přidal komponentu PhocaMaps, instaluji přes správce rozšíření, com_phocamaps_v2.0.5.
Instalace se zdaří, ale jakmile vlezu do administrace, vyhodí to chybu viz obrázek:
Prvně jsem si myslel, že je to tím, že mám špatnou verzi češtiny. Stránky jsem obnovil přes Akeebu a nahodil PhocaMaps bez češtiny a stejný problém.
Nevíte prosím oč jde?
Děkuji
www.phoca.cz/documents/2-phoca-gallery-c...tion-problem-solving
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
"... bíla stránka ...", "... nejde se přihlásit ...":
- hledám na foru "bíla stránka", "nejde se přihlásit"
- čtu jak to řešili ostatní
- zkouším kontrolovat a nastavovat to samé co radili ostatním
- když nepomáhá, nevím, ptám se konkrétně: "zkoušel jsem nastavit, ale nevím co mám nastavit", "vypisuje něco čemu nerozumím" (uvést co), atd...
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Table 'musicrev_teramagazin.pjya1_phocamaps_map' doesn't exist SQL=SELECT a.*,l.title AS language_title,uc.name AS editor FROM `pjya1_phocamaps_map` AS a LEFT JOIN `pjya1_languages` AS l ON l.lang_code = a.language LEFT JOIN pjya1_users AS uc ON uc.id=a.checked_out WHERE (a.published IN (0, 1)) ORDER BY a.ordering asc Table 'musicrev_teramagazin.pjya1_phocamaps_map' doesn't exist SQL=SELECT a.*,l.title AS language_title,uc.name AS editor FROM `pjya1_phocamaps_map` AS a LEFT JOIN `pjya1_languages` AS l ON l.lang_code = a.language LEFT JOIN pjya1_users AS uc ON uc.id=a.checked_out WHERE (a.published IN (0, 1)) ORDER BY a.ordering asc LIMIT 0, 20 Table 'musicrev_teramagazin.pjya1_phocamaps_map' doesn't exist SQL=SELECT a.*,l.title AS language_title,uc.name AS editor FROM `pjya1_phocamaps_map` AS a LEFT JOIN `pjya1_languages` AS l ON l.lang_code = a.language LEFT JOIN pjya1_users AS uc ON uc.id=a.checked_out WHERE (a.published IN (0, 1)) ORDER BY a.ordering asc
Tak phoca maps vypisuje tohle. Zřejmě to nemůže najít tabulky, ale nechápu proč, když to instaluju standardně, jako ostatní zařízení. Nejspíš je chyba na mé straně, ale podobný problém už jsem měl s phoca gallery, že nezavedla tabulky a pak nešly tvořit kategorie..
Ví někdo prosím, co s tím?
v databázi chybí tabulky pro Phoca Maps - někde nastala chyba, kde netuším, protože SQL dotazy provádí přímo Joomla!
Zkus si zapnout debug mode a nainstaluje Phoca Maps znovu - teoreticky by při chybě ukládání tabulek se měla zobrazit nějaká zpráva.
Pokud ani to nepomůže, pak vzít install.bak.sql soubor a tabulky nainstalovat v phpMyAdminu
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook