Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

PhocaMaps - chyba 500

05. čvc 2012 11:55 - 05. čvc 2012 11:56 #95345
PhocaMaps - chyba 500 od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Zdravím,

rád bych na stránky přidal komponentu PhocaMaps, instaluji přes správce rozšíření, com_phocamaps_v2.0.5.

Instalace se zdaří, ale jakmile vlezu do administrace, vyhodí to chybu viz obrázek:

Prvně jsem si myslel, že je to tím, že mám špatnou verzi češtiny. Stránky jsem obnovil přes Akeebu a nahodil PhocaMaps bez češtiny a stejný problém.

Nevíte prosím oč jde?

Děkuji
Přílohy:

05. čvc 2012 12:02 #95347
Odpověď od Bong
Moderátor
Ten screen je pidipísmem, ale myslím, že máte PG blbě nainstalovanou. Když si místo screenu kus chyby zkopírujete a dáte vyhledat, zaručeně najdete odpověď.

www.phoca.cz/documents/2-phoca-gallery-c...tion-problem-solving

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

05. čvc 2012 12:05 #95348
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel
Jj, vím, chtěl jsem tu hlášku sem vykopírovat jako text, ale momentálně po obnově přes akeebu jsem zjistil, že se mi nejde přihlásit do administrace. Takže bojuju s tím...

05. čvc 2012 14:15 #95353
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Když víte, příště použijte kopírování a hledání rovnou. Stejně tak jako v dalším případě:
"... bíla stránka ...", "... nejde se přihlásit ...":
- hledám na foru "bíla stránka", "nejde se přihlásit"
- čtu jak to řešili ostatní
- zkouším kontrolovat a nastavovat to samé co radili ostatním
- když nepomáhá, nevím, ptám se konkrétně: "zkoušel jsem nastavit, ale nevím co mám nastavit", "vypisuje něco čemu nerozumím" (uvést co), atd...

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

05. čvc 2012 23:40 #95373
Odpověď od CrocodilusCZ
Zkušený uživatel

Table 'musicrev_teramagazin.pjya1_phocamaps_map' doesn't exist SQL=SELECT a.*,l.title AS language_title,uc.name AS editor FROM `pjya1_phocamaps_map` AS a LEFT JOIN `pjya1_languages` AS l ON l.lang_code = a.language LEFT JOIN pjya1_users AS uc ON uc.id=a.checked_out WHERE (a.published IN (0, 1)) ORDER BY a.ordering asc Table 'musicrev_teramagazin.pjya1_phocamaps_map' doesn't exist SQL=SELECT a.*,l.title AS language_title,uc.name AS editor FROM `pjya1_phocamaps_map` AS a LEFT JOIN `pjya1_languages` AS l ON l.lang_code = a.language LEFT JOIN pjya1_users AS uc ON uc.id=a.checked_out WHERE (a.published IN (0, 1)) ORDER BY a.ordering asc LIMIT 0, 20 Table 'musicrev_teramagazin.pjya1_phocamaps_map' doesn't exist SQL=SELECT a.*,l.title AS language_title,uc.name AS editor FROM `pjya1_phocamaps_map` AS a LEFT JOIN `pjya1_languages` AS l ON l.lang_code = a.language LEFT JOIN pjya1_users AS uc ON uc.id=a.checked_out WHERE (a.published IN (0, 1)) ORDER BY a.ordering asc

Tak phoca maps vypisuje tohle. Zřejmě to nemůže najít tabulky, ale nechápu proč, když to instaluju standardně, jako ostatní zařízení. Nejspíš je chyba na mé straně, ale podobný problém už jsem měl s phoca gallery, že nezavedla tabulky a pak nešly tvořit kategorie..
Ví někdo prosím, co s tím?

06. čvc 2012 01:10 #95374
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,

v databázi chybí tabulky pro Phoca Maps - někde nastala chyba, kde netuším, protože SQL dotazy provádí přímo Joomla!

Zkus si zapnout debug mode a nainstaluje Phoca Maps znovu - teoreticky by při chybě ukládání tabulek se měla zobrazit nějaká zpráva.

Pokud ani to nepomůže, pak vzít install.bak.sql soubor a tabulky nainstalovat v phpMyAdminu

Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook