Přihlásit se

Joomla 6.0

Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.

robots.txt blokuje google k sitemap

05. čvc 2012 01:16 #95331
robots.txt blokuje google k sitemap od Chcibezpečí.cz
Pokročilý uživatel
Omlouvám se, vím že se tady robots.txt již řešil ale mě se stalo to, že po nainstalování joomly, a VM, včetně xmap na sitemap.
Vše jede, sitemap se mi zobrazí www.snorchl.cz/index.php?option=com_xmap&view=xml&id=1
Ale když ji zadám do Nístrojů pro webmastery v Googlu, hodí mi to chybu s tím, že je přístup blokován robots.txt

Můžete mi poradit?

Díky předem

Tady je výpis toho robots.txt,

User-agent: *

Disallow: /administrator/

Disallow: /cache/

Disallow: /cli/

Disallow: /components/

Disallow: /images/

Disallow: /includes/

Disallow: /installation/

Disallow: /language/

Disallow: /libraries/

Disallow: /logs/

Disallow: /media/

Disallow: /modules/

Disallow: /plugins/

Disallow: /templates/

Disallow: /tmp/

Sitemap: www.snorchl.cz/index.php?option=com_xmap&view=xml&id=1

05. čvc 2012 06:29 #95332
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Vcera jsem si vsiml stejnyho problemu. Znovu jsem otestoval sitemap a prestalo to psat o chybach v robots.txt

05. čvc 2012 08:33 #95333
Odpověď od Chcibezpečí.cz
Pokročilý uživatel
Díky, ale stejně mi to píše i dnes.
Je to jiný web na předchozím, je tedy možné že si "pamatuje" ten předchozí robots.txt?

05. čvc 2012 09:07 #95334
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
A udelals to, co jsem psal? To znamena we webmaster tools si v nastaveni nechat znovu otestovat ten soubor?

05. čvc 2012 09:20 #95335
Odpověď od Chcibezpečí.cz
Pokročilý uživatel
díky
udělal, ale stejně to zlobilo, tak jsem místo XMAP použil JCRAWLER a vše je OK

05. čvc 2012 10:59 #95339
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Me to pomohlo, ale taky premyslim o zmene, rotoze se xmap na par webech chova divne.

06. říj 2012 20:27 #98351
Odpověď od Ľuboš Kamenický
Uživatel
Pekný večer,
taktiež používam XMAP, ver. 2.2.1 na J! 2.5.7. Nedeje sa mi síce problém, o ktorom sa píše vyššie, ale iný. Pri vložení sitemap do Google Webmaster Tools mi vypisuje nasledujúcu chybu:

Nemohli jsme přečíst váš soubor Sitemap. Může obsahovat data, které nedokážeme rozpoznat. Před opětovným odesláním soubor Sitemap prosím zkontrolujte.

Stretol sa niekto s niečim podobným, resp. má nejaké riešenie.

Budem vďačný za akúkoľvek radu.

ARCHSTYL architekti - www.archstyl.com
Slovensko - moravská hasičská liga (SMHL) - www.smhl.eu

06. říj 2012 20:59 #98355
Odpověď od Bong
Moderátor
A co tam vkládáte za adresu? Něco takového: index.php?option=com_xmap&view=xml&tmpl=component&id=1
Normálně se sitemap v prohlížeči zobrazí? Odkaz na stránky s chybou?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

06. říj 2012 21:05 #98356
Uživatel
mám tam vloženú túto adresu: index.php?option=com_xmap&view=xml&tmpl=component&id=3

Čo sa zobrazenia v prehliadači týka, práve som zistil, že je tam tiež problém. Na tejto adrese www.smhl.eu/index.php?option=com_xmap&vi...&tmpl=component&id=3 sa mi v Google Chrome nezobrazuje, v Opere to vyhadzuje chybu.

06. říj 2012 23:17 #98358
Odpověď od Cony
Moderátor
Zdá se, že Vám server skončí na timeout, mapa není kompletní. Zkuste jí rozdělit na několik map (do každé mapy jiné menu).
Poděkovali: Ľuboš Kamenický

06. říj 2012 23:30 #98359
Uživatel
Hmm, toto riešenie funguje, skúsil som sitemap pre 1 menu, a šlape. Takže predchádzajúcu mapu stránok môžem tým pádom použiť pre návštevníkov stránok v HTML formáte, Google Webmaster Tools nakŕmim teda tromi mapami stránok, pre každé menu zvlášť. Chápem to správne ???

07. říj 2012 15:06 #98380
Odpověď od Cony
Moderátor
Přesně tak.