Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Migrace z 1.0 do 2.5 ?
30. čvn 2012 10:58 - 30. čvn 2012 11:02 #95219
Už si nevím rady, tak to zkusím zde. Potřebuji přepracovat starý systém J 1.0 do 2.5. Jedná se o stránky
znsport.cz
. Zkusil jsem nějaké komponenty na migraci, např. nejdříve do 1.5, ale bohužel bezúspěšně. Potřeboval bych jen články, protože těch je tam požehnaně. Existuje nějaká varianta migrace článků přes MySQL databázi? Zkoušel jste to někdo?
Ještě řeším další problém - Budu přecházet k jinému providerovi a tak jsem si původní stránky "nahrál" do dočasného adresáře, kde bych to potom nechal jako archiv a "zakonzervoval" to. Bohužel se mi nechce zobrazit obsah (viz zde - znsport.cz.foxtrot.nodns01.com/stare/ ) Zkoušel jsem už snad všechno - od vypnutí SEF, vypnutí všech pluginů, modulů, změnu šablony... Je zvláštní, že např. Diskuzní fórum jede... Bude v tom nějaké blbost, ale kde ji hledat
Samozřejmě přenastavení cest pro Joomlu v konfiguráku mám.
Ještě řeším další problém - Budu přecházet k jinému providerovi a tak jsem si původní stránky "nahrál" do dočasného adresáře, kde bych to potom nechal jako archiv a "zakonzervoval" to. Bohužel se mi nechce zobrazit obsah (viz zde - znsport.cz.foxtrot.nodns01.com/stare/ ) Zkoušel jsem už snad všechno - od vypnutí SEF, vypnutí všech pluginů, modulů, změnu šablony... Je zvláštní, že např. Diskuzní fórum jede... Bude v tom nějaké blbost, ale kde ji hledat
Samozřejmě přenastavení cest pro Joomlu v konfiguráku mám.
30. čvn 2012 11:56 - 30. čvn 2012 11:58 #95220
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Pokud se vám jedná pouze o články, neměl by to být problém. Z 1.0 na 1.5 a následně na 2.5 (stačí články, kategorie, sekce,). Viz.
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/65-o...omale-nacitani#95186
Na migraci nepotřebujete ani funkční J1.0, stačí databáze. A to, že vám J1.0 nechodí na odkazu, bude zřejmě souviset s verzí PHP hostingu...
Na migraci nepotřebujete ani funkční J1.0, stačí databáze. A to, že vám J1.0 nechodí na odkazu, bude zřejmě souviset s verzí PHP hostingu...
30. čvn 2012 12:48 #95223
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Doplním Bonga v reakci na Vaše dotazy:
- ano, informace (články, kategorie,... ) lze převádět i na úrovni MySQL databází, stačí k tomu základní znalosti MySQL a aspoň povědomí o souvislostech. (Ze staré DB exportujete jen potřebné údaje (sloupce), do nové naimportujete, při tom dbáte na konzistenci dat)
Při ladění je vhodné zapnout zobrazení PHP chyb i varování, či zobrazení ladících (debug) informací - jinak ladíte naslepo (nevíte v čem je problem, i když by některý systém Vám to chtěl sdělit).
- ano, informace (články, kategorie,... ) lze převádět i na úrovni MySQL databází, stačí k tomu základní znalosti MySQL a aspoň povědomí o souvislostech. (Ze staré DB exportujete jen potřebné údaje (sloupce), do nové naimportujete, při tom dbáte na konzistenci dat)
Při ladění je vhodné zapnout zobrazení PHP chyb i varování, či zobrazení ladících (debug) informací - jinak ladíte naslepo (nevíte v čem je problem, i když by některý systém Vám to chtěl sdělit).
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
30. čvn 2012 13:37 #95226
Odpověď od Teofil
Návštěvník
Děkuji chlapi za rychlé reakce. Pro informaci vkládám informaci o verzi PHP. Původní stránky jely na PHP Version 5.2.4-2ubuntu5.1 a nová verze jede na PHP Version 5.3.14-1~dotdeb.0.
30. čvn 2012 13:48 #95228
Odpověď od Bong
Moderátor
No a J1.0 neumí běhat na PHP 5.3, ... tedy umí, ale musíte ji trochu upravit. problémem můžou být i další rozšíření, které PHP 5.3 "nesnášejí". Jak případně upravit vaši verzi Joomly pro PHP 5.3 se zde na fóru řešilo a jistě to najdete...
30. čvn 2012 14:02 - 30. čvn 2012 14:02 #95230
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
reagují na #95226
- PHP "umí" upozornit (error_reporting) co konkrétně se mu "nelíbí", musíte to jen povolit/nastavit.
OT: některé hostingy nabízejí umístění na serverech se zachováním starší verze PHP.
- PHP "umí" upozornit (error_reporting) co konkrétně se mu "nelíbí", musíte to jen povolit/nastavit.
OT: některé hostingy nabízejí umístění na serverech se zachováním starší verze PHP.