Nelze inicializovat funkci mail 2.5.6
28. čvn 2012 12:10 #95147
Po upgrade joomly na 2.5.6 se začala objevovat zpráva při odeslání z Virtuemart a také z poptávkového formuláře v kontaktech zprava " Nelze inicializovat funkci mail "
Je možno někde nastavit ? Zásílání je přes PHP mail jako bylo před tímto upgrade.
děkuji
Je možno někde nastavit ? Zásílání je přes PHP mail jako bylo před tímto upgrade.
děkuji
28. čvn 2012 14:38 #95152
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Veškeré zprávy nechodí, nebo jen ty z Virtuemartu?
Zkuste nastavení odesílání emailových zpráv zkontrolovat a znovu nastavit v Joomle, případně v komponentě. Případně využijte SMTP.
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/62-j...registrace-uzivatele
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/49-r...at-formular-na-email
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/18-a...55838-hromadna-posta
Zkuste nastavení odesílání emailových zpráv zkontrolovat a znovu nastavit v Joomle, případně v komponentě. Případně využijte SMTP.
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/62-j...registrace-uzivatele
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/49-r...at-formular-na-email
www.joomlaportal.cz/index.php/forum/18-a...55838-hromadna-posta
28. čvn 2012 15:11 #95155
Odpověď od Petr Kostovský
Uživatel
Nechodí ani ty z kontaktů z Kontaktního formuláře . původně jsem myslel že přestal pracovat jen Virtuemart ale pak jsem zkusit i kontaktní formulář a to samé. Zkoušel jsem i SMTP také nic . Začalo to dělat po instalaci z verze 2.5.5 na verzi 2.5.6 .CCA před 3 dny zpátky . Vše probělho v pořádku při aktualizaci to nehlásilo žádné chyby. Mám hosting na savaně už jsem jim taky volal ,ale říkají že nic neměnili. Těd nevím jestli je to novou verzí joomly ale zatím to tak vypadá a vše tomu nasvědčuje. Ještě jsem mezi tím instalovat Xmap " Sitemaps manager " ale snad to s tím nic nemá společného . Mohu dát přístup na stránky do backendu a na webhostig třeba to pomůže s řešení.
děkuji
děkuji
28. čvn 2012 15:23 #95158
Odpověď od Bong

Moderátor
Pokud myslíte, že je to opravdu verzí Joomly, můžete se zkusit vrátit na původní verzi.
Poděkovali: Petr Kostovský
28. čvn 2012 15:33 #95159
Uživatel
OK zkusím to jen nevím jak ve správci rozšíření / správa a jak se jmenuje to rozšíření na 2.5.6 ? nějak to tam nevidím díky
28. čvn 2012 15:38 #95160
Uživatel
ještě doplním co to napsalo po aktualizaci
Verze schema databáze (v #__schemas): 2.5.6.
Aktualizace verze (v #__extensions): 2.5.6.
Ovladač databáze: mysqli.
66 změn databáze bylo úspěšně zkontrolováno.
24 změn databáze nemění strukturu tabulek a bylo přeskočeno.
Verze schema databáze (v #__schemas): 2.5.6.
Aktualizace verze (v #__extensions): 2.5.6.
Ovladač databáze: mysqli.
66 změn databáze bylo úspěšně zkontrolováno.
24 změn databáze nemění strukturu tabulek a bylo přeskočeno.
28. čvn 2012 15:40 #95161
Odpověď od Bong

Moderátor
Joomlu mezi rozšířeními nehledejte, Joomla je systém, na kterém jsou rozšíření nainstalována.
Vraťte se pomocí zálohy vytvořené před aktualizací (a neříkejte, že nezálohujete). Případně můžete zkusit přes správce rozšíření nainstalovat verzi J2.5.5 (Joomla_2.5.5-Stable-Full_Package), nebo tyto soubory nakopírovat přes FTP.
A napřed zálohujte...
Vraťte se pomocí zálohy vytvořené před aktualizací (a neříkejte, že nezálohujete). Případně můžete zkusit přes správce rozšíření nainstalovat verzi J2.5.5 (Joomla_2.5.5-Stable-Full_Package), nebo tyto soubory nakopírovat přes FTP.
A napřed zálohujte...
28. čvn 2012 15:45 #95162
Uživatel
ok zkusím to . Zálohuje to samo tak akorat zjistit den kdy jsem šel do 2.5.6 a uvidím . díky
28. čvn 2012 16:24 - 28. čvn 2012 16:26 #95165
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel

Zkušený uživatel
Sorry, že se do řešení montuju, ale opakovaně: jestli je funkce mail() podporována či za jakých podmínek, zjistíte nejryhleji na podpoře hostingu.
Webhosting na Wedosu třeba má omezení...
O něco málo jednodušší mi příjde vytvořit php soubor s vzorovým obsahem PHP funkce mail() a soubor načíst z webu. (i když moc není co ověřovat - když řve, že nejde, tak nejde...)
Jako další krok, jestli to je verzí, je jednodušší nainstalovat novou J!1.5 do složky...
Webhosting na Wedosu třeba má omezení...
O něco málo jednodušší mi příjde vytvořit php soubor s vzorovým obsahem PHP funkce mail() a soubor načíst z webu. (i když moc není co ověřovat - když řve, že nejde, tak nejde...)
Jako další krok, jestli to je verzí, je jednodušší nainstalovat novou J!1.5 do složky...
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
28. čvn 2012 17:44 #95173
Uživatel
ANo to všechno je celkem jasné. Po instalaci joomla 1.5.4 vše chodilo . Rozbehal jsem captcha-recapthca a vše běhalo.Naintaloval jsem Virtuemart a vše chodilo. Zkoušel jsem si vždy zadávat objednávky a došli na mail . Postupně jsem pouze plnil eshop produkty a najednou to píše tuto hlášku a mezi tím jsem klikl na aktualizaci joomla na 2.5.6 po třech dnes jsem zase testoval poslání objednávky z Virtuemart a nic pak z formuláře z kontaktů a nic. Něco se někde změnilo a mě napadá pouze že jsem aktualizovat joomly nic jiného. Pouze jsem přidával zboží . No zkusím to zítra třeba na Savaně se taky něco děje a něchtěj nic říct . zatím děkuji
01. čvc 2012 22:14 #95248
Uživatel
Nakonec jsem PHP maily nerozběhal , ale funguje SMTP tak zatím dobrý . Pokud by se to ještě někomu stalo tak to napiště ať víme jestli to má něco s aktualizací joomly 2.5.4 na 2.5.6 s pozdravem
01. čvc 2012 22:49 - 01. čvc 2012 22:53 #95249
Odpověď od karel

Zkušený uživatel
nerozběhal = nechtěl ?
nerozběhal = neuměl ?
nerozběhal = neptal se hostingu ?
nerozběhal = nezkoušel PHP mail(); ?
s pozdravem
nerozběhal = neuměl ?
nerozběhal = neptal se hostingu ?
nerozběhal = nezkoušel PHP mail(); ?
s pozdravem
01. čvc 2012 23:39 #95250
Odpověď od Milos Belka
Uživatel
Zdravím,
Také jsem měl tento problém na Joomla! 2.5.6 a vyřešil jsem ho nastavením SMTP v globálním nastavení/server/nastavení mailu a hláška už nechodí a email funguje.Přestal mi totiž fongovat formulář z RSForm! PRO , ale již jsem to vyřešil takto. :woohoo:
Také jsem měl tento problém na Joomla! 2.5.6 a vyřešil jsem ho nastavením SMTP v globálním nastavení/server/nastavení mailu a hláška už nechodí a email funguje.Přestal mi totiž fongovat formulář z RSForm! PRO , ale již jsem to vyřešil takto. :woohoo:
02. čvc 2012 07:49 #95252
Uživatel
Neee tak to tady nebylo PHP mail chodil dobře až do upgrade na 2.5.6. Potom jsem též volal na hosting konkrétně SAVANA a tam mě bylo řečeno že nic neměnily. ( což jsem jim i věřil když to před upgrade běhalo normálně) "neuměl" ano neuměl jsem to nijak rozběhat to byl důvod proč píšu sem ,ale stejně se nepodařilo. Nakonec to zachránilo SMTP a vidím že nejsem sám tak na tom asi vážně něco bude viz příspěvek níže.
Nový příspěvek byl přidán do Diskuze Joomla
Titulek příspěvku : Re: Nelze inicializovat funkci mail 2.5.6
Kategorie : Joomla! 2.5.x a její rozšíření
Odeslal : belkam
URL : www.joomlaportal.cz/index.php/forum/62-j...mit=6&start=12#95250
Zpráva :
Zdravím,
Také jsem měl tento problém na Joomla! 2.5.6 a vyřešil jsem ho nastavením SMTP v globálním nastavení/server astavení mailu a hláška už nechodí a email funguje.Přestal mi totiž fongovat formulář z RSForm! PRO , ale již jsem to vyřešil takto.
Z oběru novinek z tématu se můžete odhlásit tak, že jej navštívíte a kliknete na tlačítko 'Odhlásit se' v horní nebo dolní části stránky.
Na tento e-mail prosím neodpovídejte, byl vytvořen automaticky pouze jako upozornění.
Nový příspěvek byl přidán do Diskuze Joomla
Titulek příspěvku : Re: Nelze inicializovat funkci mail 2.5.6
Kategorie : Joomla! 2.5.x a její rozšíření
Odeslal : belkam
URL : www.joomlaportal.cz/index.php/forum/62-j...mit=6&start=12#95250
Zpráva :
Zdravím,
Také jsem měl tento problém na Joomla! 2.5.6 a vyřešil jsem ho nastavením SMTP v globálním nastavení/server astavení mailu a hláška už nechodí a email funguje.Přestal mi totiž fongovat formulář z RSForm! PRO , ale již jsem to vyřešil takto.
Z oběru novinek z tématu se můžete odhlásit tak, že jej navštívíte a kliknete na tlačítko 'Odhlásit se' v horní nebo dolní části stránky.
Na tento e-mail prosím neodpovídejte, byl vytvořen automaticky pouze jako upozornění.
10. čvc 2012 17:32 #95449
Odpověď od Ľubomír
Uživatel
Aj mne po upgrade na 2.5.6 prestal fungovať PHP mail, nakoniec som to vyriešil tak, že som prekopíroval priečinky z Joomla_2.5.3-Stable-Full_Package\components\com_mailto a Joomla_2.5.3-Stable-Full_Package\libraries\phpmailer do 2.5.6-stkovej verzie na webe pomocou ftp a nastavil som oprávnenia pre skopírované súbory na 777 a PHP mail začal fungovať z front aj back endu a fungujú mi aj všetky moduly a komponenty využívajúce funkciu mail. Môj live web
www.lojack.sk