Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Nefunguje upload

23. čvn 2012 14:54 #94985
Nefunguje upload od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Ahoj,
mám problém s uploadem souborů v administraci.
Na nové stránky, které mají doménu a hosting u jiného poskytovatele než jsem zvyklá, jsem klasicky (pomocí FTP klienta) nahrála joomlu 2.5. Instalace šla také v pořádku až do posledního kroku, kde mi možnost odinstalování instalační složky zahlásila "Chyba" a pod touto možností jsem měla okno s tím, že si musím ručně vytvořit soubor configuration.php. Instalační složku jsem tedy odstranila skrze FTP a nahrála ručně configuration.php.
Na první pohled se instalace Joomly zdařila, ale jakmile jsem šla instalovat v administraci, hlásilo to Warning: Failed to move file!
Zkusila jsem změnit práva na 777 u souboru configuration.php a složek administrator, templates, tmp a language a jediná změna se stala ta, že při instalaci se vypíše hláška
JFolder::create: Could not create directory
Aborting language installation: Failed to create directory [/home/www/ochrana-zvirat.cz/subdomains/www/administrator/language/cs-CZ]
Package Install: There was an error installing an extension: admin_cs-CZ.zip

Nevíte někdo co s tím?

23. čvn 2012 15:29 #94986
Odpověď od Bart
Moderátor
Tento problém je pouze u instalaci jazykové balíčku nebo i při instalaci dalších rozšíření?

23. čvn 2012 15:37 - 23. čvn 2012 15:44 #94987
Odpověď od hrackar
Pokročilý uživatel
Dobrý den,

mohla by jste napsat o jaký hosting se jedná? Zkuste provést instalaci takto:

bongovo.cz/9-joomla/25-jak-nainstalovat-...-joomla-2-5-pres-ftp

každopádně nemáte problém s absolutní cestou? viz:

www.website21.cz/joomla-2-5-konfiguracni-soubor-joomla

a hledejte: Jak zjistím absolutní cestu?

pro adresář tmp a logs.

23. čvn 2012 16:37 #94989
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
Právě že toho nefunguje víc než jenom jazyky. Zkoušela jsem instalovat dále třeba phocagallery. Problém úplně stejný.

jedná se o web: ochrana-zvirat.cz

cesta zní takto (např pro tmp) /home/www/ochrana-zvirat.cz/subdomains/www/tmp

Instalaci 2.5. jsem dělala už u několika webů, vždy v pohodě, ale nyní mám jiného poskytovatele domény a hostingu. U poskytovatele jsem problém už řešila, bylo mi porazeno změnit ty práva,ale to nefungovalo.

23. čvn 2012 17:53 - 23. čvn 2012 17:58 #94991
Odpověď od Bong
Moderátor
Stačilo napsat, že jste u bananu, schválně si zde zkuste vyhledat související problémy .

Nějaké změny CHMOD vám nepomohou, problém je s vlastnictvím souborů. Řešení je prosté. Změňte webhosting za jiný, nebo alespoň postupujte striktně dle návodu: www.bongovo.cz/9-joomla/12-jak-spravne-nainstalovat-joomlu

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

29. čvn 2012 17:55 #95209
Odpověď od Wolfíí
Pokročilý uživatel
heh, tak jste měl pravdu, změnila jsem poskytovatele a problém je vyřešen. Moc děkuji! :-)