Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Formular pro petici

18. čvn 2012 21:37 - 18. čvn 2012 21:39 #94752
Formular pro petici od radek
Zkušený uživatel
Ahoj,

potrebuju poradit formular pro petici. Zkousel jsem jich asi 5 a ani jeden mne nevyhovuje a dal se mne nechce zkouset. Pouzivate nekdo neco podobnyho?

Musi fungovat cca takto www.serengetinesmizemrit.cz/petice

tzn.

1. byt free
2. kontrola emailu, aby tam nekdo nemohl vkladat blbosti
3. recaptcha nebo neco podobnyho
4. musi jit vlozit text pod vyplnovana policka
5. nejlip bez odkazu na web autora, ale to neni podminka
6. nemit velikost 4mb apod.

Posledni zkouseny je celkem ok, jedna se o Proform basic, ale neumi overeni emailu, to je az v placene verzi. Overenim emailu myslim pouze to, ze kdyz do policka, kde se ma psat email nekdo vlozi nesmylsny text, tak aby to upozornilo, ze tam musi byt email.

Chci prejit na J2.5 a diky tomu jednomu rozsireni nemuzu, protoze je porad jen na 1.5 a pochybuju, ze ho autor predela.

dik

19. čvn 2012 11:45 #94768
Odpověď od Daniel Rataj
Uživatel
A Core Design Petitions plugin jste zkoušel?
extensions.joomla.org/extensions/living/petitions/13574

19. čvn 2012 12:32 #94771
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
Ahoj, kdysi jsme si psali i tykali, teda pokud ses Dan. Jo, vcera jsem ho objevil a zkusil, ale nejsem schopen ho zprovoznit. Mozna kvuli necemu od RocketTheme, prave to jsme tehdy resili. Veci od RT mazali neco z tvych rozsireni a neslo to spravne. Tohle taky nejde spravne a hlavne bych rekl, ze to mozna neumim nastavit, protoze neverim uplne tomu, ze by ty veci od RT sablon sezraly vsechno, ale kdo vi. Nejsem programator.

19. čvn 2012 13:17 #94772
Odpověď od Daniel Rataj
Uživatel
Ahoj, jo jo, jsem Dan, ale kapacita mé paměti je taková pochmurná... :silly:

Tak až tak nenažraný ty šablony od RT určitě nejsou. Jsou tam nějaké potíže s nastavením položky "Build Titles Spans" v šabloně - ta by měla být nejlépe vypnutá. Ale neplatí to pro všechny rozšíření.

Přesně nevím, co ti nefunguje, takže nejsem schopen adekvátně poradit. Kdyžtak napiš, podíváme se na to.

19. čvn 2012 13:33 - 19. čvn 2012 13:34 #94774
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
No tady asi spis bude v tom, ze ti pise sopusta lidi, nez ze by to melo co do cineni s pameti :)

Ja jsem si nebyl jistej, protoze je tady tusim jeste jeden nick, co patri Greatjoomla.

No ale k veci. Ja tehdy shanel neco jako tohle www.nonumber.nl/extensions/slider (nevzpomenu si, jak se to u tebe jmenovalo) a u tebe to bylo ke stazeni. Problem nastal v okamziku po instalaci, protoze rozsireni na RT sablonach nechodilo, proste bylo porad rozbaleny. Stejne tak funguje ted i ta petice, je porad rozbalena, ale to bych snesl, protoze to nastavis a kasles na to. Pamatuju se, zes tehdy rikal, ze to proste dela neco v RT sablone a kdyz se prehodila za jinou, ne RT, tak to opravdu bez problemu fungovalo.

Ted zpet k petitions
Mozna jsem ale jen neprisel na to, jak nastavit to ID. Delal jsem to podle tohoto navodu www.greatjoomla.com/tutorials/core-desig...etitions-plugin.html a ztratil jsem se nekde tady "Please do not forget to set petition identifier. All signatures will be categorized by their ID." ale zkousel jsem to ruzne, presto jsem to nerozchodil.

Co nefunguje, ti napisu za chvilku, protoze musim zjistit, jestli jsem to neodinstaloval. Vcera jse mel mazaci den.

19. čvn 2012 13:42 #94776
Odpověď od Daniel Rataj
Uživatel

No ale k veci. Ja tehdy shanel neco jako tohle www.nonumber.nl/extensions/slider (nevzpomenu si, jak se to u tebe jmenovalo) a u tebe to bylo ke stazeni.

U mě to je Accordion plugin nebo FAQ plugin - obojí dělá podobný efekt.

"Please do not forget to set petition identifier. All signatures will be categorized by their ID."

Do článku stačí napsat tenhle zápis:
{petition identifier="test_petition"}

Nic víc. Místo "identifier" si můžeš napsat, co je libo - podle toho od sebe odlišíš více peticí na jednom webu.
Jenom se ujistit, že máš poslední RC 2 verzi - byly tam jakési změny.

Pokud to zůstává pořád rozbalené, vidím chybu někde v konfliktu knihoven. Kdyžtak pošli nějaký link na konkrétní stránku, ať vidím, co se nahrává nebo ne.

Pro jistotu doporučuju zapnout "Cleaners" funkci v nastavení Scriptegrator pluginu - ta by měla odfiltrovat duplikované JavaScriptové knihovny (jQuery) na stránce.