Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Topmenu na šířku článku?
15. čvn 2012 16:03 #94670
Zdravím vespolek, marně se snažím napozicovat topmenu pouze na šířku článku, tak aby bylo mezi postranními sloupci a ne nad nimi. Pomocí změny pozice to ale nejde, jakmile dám topmenu jinam než na user3, stane se z něho svislé menu a ztratí svůj nastylovaný vzhled.
Šablona je vyrobená v Artisteer3, tam to takto umístit nejde, zkouším to tedy v nastavení modulu mainmenu.
Asi se snažím o něco co nejde...?
Šablona je vyrobená v Artisteer3, tam to takto umístit nejde, zkouším to tedy v nastavení modulu mainmenu.
Asi se snažím o něco co nejde...?
15. čvn 2012 16:16 - 15. čvn 2012 16:17 #94671
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Místo pozicování se zaměřte na CSS selektory, a jejich aplikaci i v případě umístění modulu na jiné pozici.
Mimo jiné - změna vzhledu modulu může být způsobena i nastavením "stylu" pozice: <jdoc:include ............ style="....." />
Mimo jiné - změna vzhledu modulu může být způsobena i nastavením "stylu" pozice: <jdoc:include ............ style="....." />
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
15. čvn 2012 16:20 #94672
Odpověď od Vráťa
Nováček
a toho jsem se právě bál, to už jsem na tenkém ledě kde nevím kam šlápnout...
15. čvn 2012 18:42 #94674
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Pokud nejsou základní znalosti ani CSS ani tvorby šablon, doporučuji šlapat na tlustou dokumentaci, návody, příklady .
Jak jinak lze poradit?
Jak jinak lze poradit?
Poděkovali: Philip Jay Fry
16. čvn 2012 00:05 #94679
Odpověď od Vráťa
Nováček
Tak nějaké minimální znalosti mám, ale jak upravit topmenu, aby se mi zobrazovalo na pozici banner2 (např.) stejně jako na user3 zatím nevím, a nikde jsem v diskuzích na podobné téma nenarazil, ani na joomla.org. V index.php je odkaz na stejné styly pro pozice user3 a extra1 a 2, přitom na těchto dalších pozicích se topmenu zobrazuje jinak. A tady se ztrácím. Studovat CSS atd od základu nemám čas, proto se ptám zkušenějších.
16. čvn 2012 09:41 - 16. čvn 2012 09:42 #94680
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Nemáte-li jinak ani sám čas, nechte to někoho udělat za Vás.
Bez uvedení odkazu na web, zdržujete i ostatní, protože dostanete obecnou odpověď které ne(po)rozumíte.
V diskuzích nenajdete řešení všech možných situací které kdy mohou nastat (navíc v kombinací nastavení, šablony, stylů, které máte zrovna Vy na webu).
Jak to máte vyřešit (obecně), jsem napsal v první reakci:
Bez uvedení odkazu na web, zdržujete i ostatní, protože dostanete obecnou odpověď které ne(po)rozumíte.
V diskuzích nenajdete řešení všech možných situací které kdy mohou nastat (navíc v kombinací nastavení, šablony, stylů, které máte zrovna Vy na webu).
Jak to máte vyřešit (obecně), jsem napsal v první reakci:
i s základními znalostmi CSS to by mělo stačit k tomu, abyste našel v CSS výskyt selektorů, které se aplikují na menu ve stávající pozici, a upravil tak, aby se aplikovaly i na nové.zaměřte na CSS selektory, a jejich aplikaci i v případě umístění modulu na jiné pozici