Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Sitemap - specifický problém

11. čvn 2012 11:55 #94520
Sitemap - specifický problém od Ian
Začátečník
Zdravím,

mám velkou prosbu o radu zkušenějších. Potřebuji na webu udělat Sitemap, ale moje zkušenosti na současný problém nestačí. Vždy používám jinak výborný Xmap, ale v tomto případě mi asi nepomůže. Pro přehlednost to trochu rozepíši.

- mám v databázi více jak 1000 článků v K2 jednoho tématu
- dříve jsem je měl v různých kategoriích, ale protože jednotlivé články bylo třeba uveřejnit ve více kategoriích, udělal jsem pro tyto články pouze jednu kategorii
- v menu webu jsem pak provedl členění do podmenu dle značek K2
- díky členění dle značek je jeden článek v x různých podmenu.

Potud je to víceméně ok, byť mám raději členění v menu dle kategorií, ale jinak to asi v mém případě nelze. Jenže když pak udělám sitemap dle Xmap, musím do něj zadat celé menu, nikoliv pouze jeho část. Tím pádem mám v indexu neskutečné množství odkazů a pochopitelně asi i duplicitních, což je asi velký problém.

Neporadíte mi, jak z toho ven? Lze v Xmap nějak zakázat část menu? Nebo existuje jiná alternativa, která třeba neindexuje dle menu, ale dle kategorií? V tomto případě bych zadal všechny kategorie a bylo by snad vymalováno.

Díky všem za jakoukoliv radu.

Hezký den.

11. čvn 2012 13:13 #94524
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
v xmap jde zadat, ktera polozka se nema zobrazit
prihlaste se napr jako admin pres frontend a kouknete na mapu webu (html)
budou tam fajky, ktere si kliknutim zmenite na krizky

Joomla! pro každého

11. čvn 2012 13:45 #94526
Odpověď od Ian
Začátečník
Výborně, díky moc. O tom jsem vůbec nevěděl. Jenže upravovat ručně x tisíc položek, to bude práce na víkend. Nějak hromadně to nejde? ;)

11. čvn 2012 15:15 #94527
Odpověď od Ian
Začátečník
Ještě dotaz k té úpravě v Xmap. Já tam žádné fajky nemám, resp. mohu změnit pouze změnu frekvence a prioritu. Čili i když dám ručně změnu frekvence na "nikdy", tak tam přeci odkaz zůstane. Pouze se nebude aktualizovat, ne?

11. čvn 2012 15:29 #94528
Odpověď od hrackar
Pokročilý uživatel
Dobrý den do stránek ve front-end musíte být přihlášen jako SU jinak nebudete vidět fajfky a je to jediné řešení s Xmap pokud nechcete přepsat rozšíření.

11. čvn 2012 17:50 #94533
Odpověď od Ian
Začátečník
Dobrý den, jako SU jsem přihlášen a stejně fajfky nevidím. Leda to, co je v příloze. A i když to změním na "nikdy", odkaz v indexu zůstane, pouze se neaktualizuje.
Přílohy: