Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Phocadownload - plná kontrola nad downloadem
04. čvn 2012 13:11 #94280
Narazil jsem na tento systémový požadavek:
Z důvodu kontroly nad autorskými právy ‚třetích osob‘, jako administrátor, musím mít kontrolu nad staženými materiály. Přesně: každé stažení souboru prostřednictvím komponenty PhocaDownload by mělo být zaznamenáno a měl bych mít výstup v tabulce, který řekne kdy—kdo ten který soubor stáhl, ne jen kolikrát byl soubor stažen.
Měl jsem za to, že nová verze PD toto již umožní, ale buď ne, nebo nevím, jak na to…
)
Řešil toto již někdo? D9kes!
Z důvodu kontroly nad autorskými právy ‚třetích osob‘, jako administrátor, musím mít kontrolu nad staženými materiály. Přesně: každé stažení souboru prostřednictvím komponenty PhocaDownload by mělo být zaznamenáno a měl bych mít výstup v tabulce, který řekne kdy—kdo ten který soubor stáhl, ne jen kolikrát byl soubor stažen.
Měl jsem za to, že nová verze PD toto již umožní, ale buď ne, nebo nevím, jak na to…
Řešil toto již někdo? D9kes!
04. čvn 2012 13:49 #94282
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong
Moderátor
Nerad bych se mýlil, ale myslím že PD tohle neumí.
jDownloads a Docman mají funkce logování obsaženy.
jDownloads a Docman mají funkce logování obsaženy.
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
04. čvn 2012 16:44 #94285
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13
Admin
Ahoj,
Phoca Download zaznamenává, kolikrát uživatel soubor stáhl. Složitější log je v plánu, doufám, že se k tomu někdy dostanu.
Phoca Download zaznamenává, kolikrát uživatel soubor stáhl. Složitější log je v plánu, doufám, že se k tomu někdy dostanu.
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
05. čvn 2012 08:25 #94302
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
podobne podrobne logy by mel delat hosting, takze se staci kouknout do access.log
Joomla! pro každého
05. čvn 2012 08:39 - 05. čvn 2012 08:40 #94303
Odpověď od Martin Bartůněk |anBLOK|
Začátečník
Bong> Děkuji! Nerad (věrný tuleni), ale podívám se na ně.
H13>;-(
ghost> Děkuji za tip, ale to mohu já. Běžný uživatel - administrátor—laik to musí mít přehledný výpis v administraci…
H13>;-(
ghost> Děkuji za tip, ale to mohu já. Běžný uživatel - administrátor—laik to musí mít přehledný výpis v administraci…
05. čvn 2012 08:44 #94304
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
to muze kazdy, kdo ma pristup na ftp (access a error logy jsou snad na kazdem alespon trochu slusnem hostingu hned vedle adresare s www)
v administraci by to bylo fajn, ale zatim je alespon toto
bezny uzivatel, laik, to vubec nemusi resit a az nastane nejaky problem, napise na hosting a ten mu potrebna data da
v administraci by to bylo fajn, ale zatim je alespon toto
bezny uzivatel, laik, to vubec nemusi resit a az nastane nejaky problem, napise na hosting a ten mu potrebna data da
Joomla! pro každého
05. čvn 2012 08:50 #94305
Začátečník
ghost > Technicky máte jistě pravdu. Lze to tak. A nepřu se o to.
Nicméně, podle toho principu dotyčný nepotřebuje ani funkci vkládání obrázků do galerie, psaní článků na svůj web, etc. - napíše na hosting, pošle materiály a…
Prostě to berte tak, že je důvod k tomu, aby přehled downloadů byl jednou z funkcí komponenty pro download a jako taková rovněž součástí administrace, resp. přístupná administrátorovi webu bez cizí pomoci
Nicméně, podle toho principu dotyčný nepotřebuje ani funkci vkládání obrázků do galerie, psaní článků na svůj web, etc. - napíše na hosting, pošle materiály a…
Prostě to berte tak, že je důvod k tomu, aby přehled downloadů byl jednou z funkcí komponenty pro download a jako taková rovněž součástí administrace, resp. přístupná administrátorovi webu bez cizí pomoci
05. čvn 2012 09:11 #94307
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
ja to nemyslel spatne, jsou to technicke informace, ktere laik nepotrebuje (narozdil od vkladani textu a brazku, coz jsou dovednosti, ne technicke informace)
ale chapu, ze pro download web se to hodi
ale chapu, ze pro download web se to hodi
Joomla! pro každého
05. čvn 2012 09:23 #94308
Ani na chvilku mne nenapadlo, že to myslíte špatně. Pro běžnou potřebu, např. mou by to nejspíš stačilo.
Zde jde o to, že v rámci školního projektu dostávají kantoři souhlas ke zveřejňování audiovizuálních materiálů Českého rozhlasu, České televize a dalších majitelů, či správců autorských práv. Podmínkou nositelů práv je pravidelný report o stažení (sice pochybuji, že to může mít praktickou hodnotu, ale chtějí to). Učitelé, které musíte pomalu naučit zapnout počítač, ale kteří nemají peníze na zaplacení všech souvisejících služeb, nebudou schopni pravidelně korespondovat s poskytovatelem hostingu, ať už přímo, nebo zprostředkovaně a + platit za takovou službu. Sami si to z logu nevyzobou, aby to ještě zpracovali do prezentovatelné podoby, roztřídili podle toho, kam autorská práva směřují etc… takže tak…
Začátečník
Zde jde o to, že v rámci školního projektu dostávají kantoři souhlas ke zveřejňování audiovizuálních materiálů Českého rozhlasu, České televize a dalších majitelů, či správců autorských práv. Podmínkou nositelů práv je pravidelný report o stažení (sice pochybuji, že to může mít praktickou hodnotu, ale chtějí to). Učitelé, které musíte pomalu naučit zapnout počítač, ale kteří nemají peníze na zaplacení všech souvisejících služeb, nebudou schopni pravidelně korespondovat s poskytovatelem hostingu, ať už přímo, nebo zprostředkovaně a + platit za takovou službu. Sami si to z logu nevyzobou, aby to ještě zpracovali do prezentovatelné podoby, roztřídili podle toho, kam autorská práva směřují etc… takže tak…
05. čvn 2012 09:52 #94310
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
to jejich web nebezi na serveru skoly? nenapada me, ze by skola, klidne i zakladni, nemela svuj server
vyzobat by to mel byt schopny jakykoliv ucitel informatiky
no, kazdy skola to ma zarizene nejak, nektera lepe, nektera vubec
vyzobat by to mel byt schopny jakykoliv ucitel informatiky
no, kazdy skola to ma zarizene nejak, nektera lepe, nektera vubec
Joomla! pro každého
05. čvn 2012 10:07 #94315
Začátečník
PROSÍM VÁS! (asi si naběhnu ale:) znám cca 27 učitelů informatiky a žádný z nich není ani schopný, ani učitel. Mou základní podmínkou ke spolupráci se školami je to, že učitele informatiky k webům svých klientů nepouštím.
Neumím vám to už lépe vysvětlit. Prostě je dobrý důvod, aby to fungovalo, jak jsem popsal. Prosím skousněte to
Neumím vám to už lépe vysvětlit. Prostě je dobrý důvod, aby to fungovalo, jak jsem popsal. Prosím skousněte to
05. čvn 2012 14:58 #94328
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
ja to zkousnu 
jak jsem psal - nekdo to ma zarizene lepe, nekdo vubec
jak jsem psal - nekdo to ma zarizene lepe, nekdo vubec
Joomla! pro každého
06. čvn 2012 06:44 #94358
OK a co je podle vás nejlépe?
Začátečník
OK a co je podle vás nejlépe?
06. čvn 2012 07:05 #94359
Joomla! pro každého
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
nejde o nejlepe
ale nedokazi si predstavit skolu, ktera nema svuj server a radeji plati externi sluzby
i v male skole kousek od Brna meli svuj server, na kterem jim bezelo vse, co potrebovali
web je imho minoritni zatez, kdyz tam napr. bezi mailserver skoly, zalohovani ucitel. stanic, ...
je to jen o zdatnosti mistniho ajtaka
ale nedokazi si predstavit skolu, ktera nema svuj server a radeji plati externi sluzby
i v male skole kousek od Brna meli svuj server, na kterem jim bezelo vse, co potrebovali
web je imho minoritni zatez, kdyz tam napr. bezi mailserver skoly, zalohovani ucitel. stanic, ...
je to jen o zdatnosti mistniho ajtaka
Joomla! pro každého
06. čvn 2012 07:52 - 06. čvn 2012 07:55 #94360
Začátečník
… takto. Chápu.
Tak to jsme se odchýlili od tématu a meleme vůz a kozu…
Mě šlo o ten ‚kontrolovaný download‘, jak jsem popsal potřebu. A řekl bych, že jsem díky tipu kolegy bonga této potřeby dosáhl.
Díky!
Jinak, o šikovnosti školních ajťáků jsem už pochybnosti vyjádřil. Nebudu popisovat starosti klientů, abych nebyl v kolizi zájmů, kdyby se toho některý náhodou domákl…
Snad jen osobní - neprofesní zkušenost: Můj syn na jistém celkem významném gymnáziu se komplet látku IT učí tak, že si vyhledává informace pro studium různě po internetu - neb pan učitel IT není schopen naučit nic. Jde o někoho, kdo není ani o krok napřed před studenty a nikdo netuší z čeho učí a jak se k tomu vůbec dostal. Web té školy (nemám s ním nic společného) je zoufalý po všech stránkách. Třetím rokem probíhá pokus o zavedení elektronické třídní knihy a žákovských knížek, zatímco ty papírové byly ještě před započetím pokusu zrušeny… Všude samozřejmě smrdí ryba od hlavy, ale co mám zkušenost se školami, jako jejich dodavatel služeb, ajťáci jsou velmi speciální druh, ne nepodobný tomu již zmíněnému a naprosto neřízené střely. Ovšem také nadáni kromobyčejným sebevědomím a cílevědomostí: co neumím, to ukradnu, takže jsem také díky pletichám některých o některé své klienty přišel…
A ano, vlastní server. Věřte, že je mnoho škol, které vlastní server nemají a externí služby jsou tou pověstnou bližší košilí před kabátem - serverem. jinak z důvodu již zmíněné „přičinlivosti“ ajťáků weby a aplikace, které pro školy dělám, resp. své know—how si již nechávám pod vlastní kontrolou a na ‚vlastní‘ servery škol zásadně nepouštím.
Tak to jsme se odchýlili od tématu a meleme vůz a kozu…
Mě šlo o ten ‚kontrolovaný download‘, jak jsem popsal potřebu. A řekl bych, že jsem díky tipu kolegy bonga této potřeby dosáhl.
Jinak, o šikovnosti školních ajťáků jsem už pochybnosti vyjádřil. Nebudu popisovat starosti klientů, abych nebyl v kolizi zájmů, kdyby se toho některý náhodou domákl…

Snad jen osobní - neprofesní zkušenost: Můj syn na jistém celkem významném gymnáziu se komplet látku IT učí tak, že si vyhledává informace pro studium různě po internetu - neb pan učitel IT není schopen naučit nic. Jde o někoho, kdo není ani o krok napřed před studenty a nikdo netuší z čeho učí a jak se k tomu vůbec dostal. Web té školy (nemám s ním nic společného) je zoufalý po všech stránkách. Třetím rokem probíhá pokus o zavedení elektronické třídní knihy a žákovských knížek, zatímco ty papírové byly ještě před započetím pokusu zrušeny… Všude samozřejmě smrdí ryba od hlavy, ale co mám zkušenost se školami, jako jejich dodavatel služeb, ajťáci jsou velmi speciální druh, ne nepodobný tomu již zmíněnému a naprosto neřízené střely. Ovšem také nadáni kromobyčejným sebevědomím a cílevědomostí: co neumím, to ukradnu, takže jsem také díky pletichám některých o některé své klienty přišel…
A ano, vlastní server. Věřte, že je mnoho škol, které vlastní server nemají a externí služby jsou tou pověstnou bližší košilí před kabátem - serverem. jinak z důvodu již zmíněné „přičinlivosti“ ajťáků weby a aplikace, které pro školy dělám, resp. své know—how si již nechávám pod vlastní kontrolou a na ‚vlastní‘ servery škol zásadně nepouštím.
Nejnovější příspěvky