Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Hlavní strana - uspořádání článků, zobrazení
01. čvn 2012 09:17 #94162
Dobry den,
nekolikrat jsem hledal ale marne nebo to nefungovalo. Chtel bych se zeptat, jak docilim toho aby starsi clanky na hlavni strane nebyly videt uplne cele (mam namysli spodni clanek), konkretni web: craftzone.eu
Dale bych se chtel zeptat jak se cca pridava pozice pro modul. Nekolikrat jsem to zkousel ale porad mi to tu pozici neukazuje v administraci. Je mi jasne, ze nejspis to bude vec vzhledu, avsak alespon typy zkusennych se hodi.
Dekuji,
nekolikrat jsem hledal ale marne nebo to nefungovalo. Chtel bych se zeptat, jak docilim toho aby starsi clanky na hlavni strane nebyly videt uplne cele (mam namysli spodni clanek), konkretni web: craftzone.eu
Dale bych se chtel zeptat jak se cca pridava pozice pro modul. Nekolikrat jsem to zkousel ale porad mi to tu pozici neukazuje v administraci. Je mi jasne, ze nejspis to bude vec vzhledu, avsak alespon typy zkusennych se hodi.
Dekuji,
01. čvn 2012 09:46 #94165
Joomla je jako puzzle. Stačí vědět jak ty dílky k sobě poskládat.
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Hlavni stranku nastavte jako blog kategorii a nastavte rozvrzeni. Pokud chcete zobrazovat jen cast clanku s odkazem na clanek cely, tak v clanku udelejte uvodnik (ten v clanku zakazte) a v nastaveni polozky menu Blog kategorie v moznostech stranky nastavte Zobrazit uvodnik -ano. A na HP se vam bude zobrazovat jen ta cast clanku, ktera je jako uvodnik a odkaz na cely clanek.
Nova pozice pro modul? V temlateDetails.xml si jich muzete pridat kolik chcete.
Takovych si muzete udelat kolik chcete. Ovsem tyhle pozice lze pouzit jen pokud mate malo pozic pro zobrazovani treba modulu v clanku {loadposition}. Pokud ty nove pozice chcete mit jako nove pozice sablony, tak si je musite nastylovat a k tomu je nutna znalost css a php.
Nova pozice pro modul? V temlateDetails.xml si jich muzete pridat kolik chcete.
Code:
<position>nova pozice</position>
01. čvn 2012 09:52 #94166
Odpověď od matysatko
Návštěvník
Diky za rychlou reakci, jenomze s tim "Nadpis clanku jako odkaz" mam celkem problem. Nikde se mi to nezobrazuje a to i pres to, ze mam v administraci v globalnim nastaveni clanku tuto moznost zapnutou... Lepe receno, nezobrazuji se mi tam informace ani o autorovi, a to i pres to, ze to mam zaple... takhle mi tam blbne vic veci, resim to uz tri dny a furt na to nemuzu priji...
Co se tyka nastaveni clanku samotneho, i tam to mam povolene
Inu jeste si budu chvili hrat.....
Co se tyka nastaveni clanku samotneho, i tam to mam povolene
Inu jeste si budu chvili hrat.....
01. čvn 2012 10:19 #94170
Odpověď od prontik
Zkušený uživatel
Nadpis clanku jako odkaz? To je zas neco jineho nez na co jste se ptal puvodne. Pokud to mate zapnute v gl. nastaveni clanku, tak pak to mate zakazane v samotnem clanku nebo blogu. V clanku, blogu nastavte vsechno na Pouzit globalni a nastaveni to bude brat z toho co jste nastavil v globalnim. Pokud v nastanei clanku, blogu mate jine nastaveni nez v glob. nastaveni, u clanku, blogu sepouzije to to co mate nastaveno u konkretniho clanku, blogu a ne to z globalniho nastaveni.
01. čvn 2012 13:19 #94186
Odpověď od Karel Tlamycha
Uživatel
jen bych doplnil, že tato nastavení jsou možná i v menu položce (vpravo parametry-komponenta)