export ve formatu xml
31. kvě 2012 13:19 #94132
Odpověď od lukas hajek
Pokročilý uživatel
tak napriklad u nadrazene polozky menu je mozne zvolit kanal, ale u vnorene tato moznost neni. Pak mam asi problem s tim, ze ne vsechny clanky, ktere potrebuji sdilet jsou pristupne pres menu (vetsina je pristupna pres moduly kategorie clanku). Dale jsem nebyl schopen najist nastaveni kanalu v globalnim nastaveni. Myslel jsem ze to bude brnkacka, ale asi to neni jen o zverejneni modulu.
31. kvě 2012 22:31 #94160
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
Odpověď od H13

Admin
Pro představu, jak jednoduchý je udělat výstup XML:
1) vytvoř soubor: view.xml.php
2) bude obsahovat:
(samozřejmě, můžeš xml položky vytvářet pomocí php metod)
3) Zkopíruj tento soubor do: components/com_content/views/article/ složky
4) Vlož do url odkaz na tento článek - nemusí mít vlastní menu položku, prostě jakoukoliv adresu na tvý stránce, která na článek odkazuje a přidej k té URL: ?format=xml (případně &format=xml)
Na stránce se ti zobrazí XML dokument s obsahem introtextu - položky samozřejmě můžeš vytvořit jakýkoliv chceš, jsou uložený v proměnný $this->item
1) vytvoř soubor: view.xml.php
2) bude obsahovat:
Code:
class ContentViewArticle extends JView
{
function display($tpl = null)
{
$this->item = $this->get('Item');
echo '<'.'?'.'xml version="1.0" encoding="utf-8"'.'?'.'>';
echo '<article>';
echo '<item>'.$this->item->introtext.'</item>';
echo '</article>';
}
}
(samozřejmě, můžeš xml položky vytvářet pomocí php metod)
3) Zkopíruj tento soubor do: components/com_content/views/article/ složky
4) Vlož do url odkaz na tento článek - nemusí mít vlastní menu položku, prostě jakoukoliv adresu na tvý stránce, která na článek odkazuje a přidej k té URL: ?format=xml (případně &format=xml)
Na stránce se ti zobrazí XML dokument s obsahem introtextu - položky samozřejmě můžeš vytvořit jakýkoliv chceš, jsou uložený v proměnný $this->item
Phoca Cart - www.phoca.cz/phocacart - e-shop, e-commerce
Phoca Gallery - www.phoca.cz/phocagallery - obrázková galerie
Phoca Download - www.phoca.cz/phocadownload - stahování souborů
Phoca Guestbook - www.phoca.cz/phocaguestbook - guestbook
01. čvn 2012 10:26 #94171
Odpověď od lukas hajek
Pokročilý uživatel
Honzo diky moc, jeste doplnujici dotaz, bude to fungovat i s pouzitim pluginu komponentu (phoca gallery plugin, event booking plg apod.). Ten "intotext" sis vymyslel, nebo exituje seznam prvku, ktere se daji pouzit? A pokud sis ho vymyslel, kde definuju co je introtext.
Diky moc a mej se pekne.
Diky moc a mej se pekne.
01. čvn 2012 11:20 #94175
I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.
Odpověď od Bong

Moderátor
Introtext je úvodní část článku, tedy ta před <hr id="system-readmore" /> (tlačítko Číst dál...)..
01. čvn 2012 12:07 #94179
Odpověď od lukas hajek
Pokročilý uživatel
Dekuji, rozumim ze introtext je uvodni a full text plny text. Konkretne:
zde
muzu nejak odfiltrovat nebo parsovat co bude obsahem xml, napr. cenik rozdelit na jednotlive polozky a vypustit google map? Myslim, ze je treba nekde v clanku definovat jednotlive bloky a pak v xml tyto pozadaovane bloky poskladat....ale to je jen moje uvaha.
Dekuji vsem napovidajicim.
zde
muzu nejak odfiltrovat nebo parsovat co bude obsahem xml, napr. cenik rozdelit na jednotlive polozky a vypustit google map? Myslim, ze je treba nekde v clanku definovat jednotlive bloky a pak v xml tyto pozadaovane bloky poskladat....ale to je jen moje uvaha.
Dekuji vsem napovidajicim.
01. čvn 2012 12:59 - 01. čvn 2012 13:09 #94184
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel

Zkušený uživatel
Lukáši, pokud se kamarádíte s regulárními výrazy, a umíte aspoň základy PHP, tak odfiltrujete, jinak to moc dobře nepůjde. Z "pohledu Joomly": umí při uložení rozdělit textovou hodnotu vstupu (obsah článku) do dvou odlišných sloupců (MySQL) tabulky: introtext, fulltext. Dál fulltext nerozděluje (což ale neznamená, že to nemůžete udělat "Vy"). Pomocí pluginů (například typicky pro content pluginy) umí nahradit výskyt definovaného řetězce jiným (nahrazení například {phocagallery view=categories} html kódem s výpisem kategoriíí). Ve vašem případě ceníku ale to není ani zdaleka tak jednoduché...
Jinak
je zápisem volání atributu z třídy (v objektově orientovaném PHP), a jaké další "vlastnosti" položka (item) obsahuje, můžete snadno zjistit například pomocí
Nějaké odkazy na OOP:
interval.cz/clanky/oop-v-php-zaklady-oop/
programujte.com/clanek/2009113001-oop-v-php/
Jinak
Code:
$this->item->introtext
Code:
print_r($this->item);
Nějaké odkazy na OOP:
interval.cz/clanky/oop-v-php-zaklady-oop/
programujte.com/clanek/2009113001-oop-v-php/
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Poděkovali: lukas hajek
01. čvn 2012 13:48 #94189
Odpověď od lukas hajek
Pokročilý uživatel
No, tak to bude asi nad moje sily. Nemel by nekdo zajem si privydelat. Financni nabidky prosim na PM, dotazy do fora. Dekuji moc.
04. čvn 2012 09:41 #94274
Odpověď od lukas hajek
Pokročilý uživatel
Opravdu nikdo nema zajem o vydelek. Ten kdo se orientuje v problematice, by to mel mit za chvili, nebo ne? Me by to pomohlo. Diky.
21. dub 2015 07:19 #121532
Odpověď od Tomáš Gutek
Začátečník
dobrý den,
prosím o radu, potřeboval bych jeden článek dostat automaticky (např. každé pondělí do formátu xml, uložit do příslušné složky), jde o jídelní lístek denního menu restaurace. Tento jídelní lístek má být zobrazován na jiných stránkách (nejsou postaveny na redakčním systému). Byl jsem poptaný jim vytvořit .xml soubor. Oni by si už ten soubor tahali.
Buď komponenta nebo nějaký jednoduchý PHP scip, kterých bych spouštěl v cronu.
děkuji
prosím o radu, potřeboval bych jeden článek dostat automaticky (např. každé pondělí do formátu xml, uložit do příslušné složky), jde o jídelní lístek denního menu restaurace. Tento jídelní lístek má být zobrazován na jiných stránkách (nejsou postaveny na redakčním systému). Byl jsem poptaný jim vytvořit .xml soubor. Oni by si už ten soubor tahali.
Buď komponenta nebo nějaký jednoduchý PHP scip, kterých bych spouštěl v cronu.
děkuji
21. dub 2015 10:17 #121533
Odpověď od Bong

Moderátor
To mate primo v Joomle. Rika se tomu RSS kanal. Je jedno, zda tam bude jeden nebo deset clanku.
Poděkovali: Tomáš Gutek
21. dub 2015 12:54 #121537
Odpověď od Tomáš Gutek
Začátečník
děkuji za odpověď,
to by znamenalo pro dotyčný web (od kud by se dívali na můj) aby měl také RSS aktivované? měl jsem představu že si budou šahat na nějaký soubor (xml,.csv) a vezmou si z něho data a vzhled si upraví podle sebe.
Jak jsem to pochopil, tak by se jim v daném místě zobrazoval můj článek?
děkuji
to by znamenalo pro dotyčný web (od kud by se dívali na můj) aby měl také RSS aktivované? měl jsem představu že si budou šahat na nějaký soubor (xml,.csv) a vezmou si z něho data a vzhled si upraví podle sebe.
Jak jsem to pochopil, tak by se jim v daném místě zobrazoval můj článek?
děkuji
21. dub 2015 15:21 #121544
Odpověď od Cony

Moderátor
Pletete si RSS kanál a RSS čtečku. RSS kanál budete mít Vy na svých stránkách a je to onen XL soubor, který obsahuje základní info o článcích (produktech nebo čemkoliv jiném) - obvykle Titulek, úvodní text, obrázek a odkaz.
Na druhém webu, pokud chcete toto zobrazovat, musíte mít nějakou RSS čtečku. Jak bude dělaná je už pak jedno, tzn. může se jednat např. o PHP skript, který přečte onen RSS kanál (XML) a naformátuje si jej dle libosti.
Na druhém webu, pokud chcete toto zobrazovat, musíte mít nějakou RSS čtečku. Jak bude dělaná je už pak jedno, tzn. může se jednat např. o PHP skript, který přečte onen RSS kanál (XML) a naformátuje si jej dle libosti.
Poděkovali: Bong, Tomáš Gutek
22. dub 2015 08:16 #121547
Odpověď od Tomáš Gutek
Začátečník
jo tak,
děkuji
rozchodil jsem pokusný RSS kanlál na svých stránkách (které spravuji)
mám těď nastaveno
web1>>jídelní lístek se zde vyplňuje
web2>>chcou vidět jídelní lístek
web1 >>modul "združené kanály"
web2>>modul "zobrazení kanálu" URL vloženo z web1 :http://www.xxxxxxxx.cz/?format=feed&type=rss (url se zobrazí po kliknutí na ikonu RSS na webu1)
premává ale zatím to není ono :huh: , musím se podívat jak dostat RSS na článek jiný než uvodní. někde jsem to zde na fóru viděl, zkusím pohledat
takže tomu, kdo by se chtěl podívat na jídelní lístek, tak bych mu předal url (viz. výše) a on by si z toho už nějak dostal co potřeboval?
děkuji
rozchodil jsem pokusný RSS kanlál na svých stránkách (které spravuji)
mám těď nastaveno
web1>>jídelní lístek se zde vyplňuje
web2>>chcou vidět jídelní lístek
web1 >>modul "združené kanály"
web2>>modul "zobrazení kanálu" URL vloženo z web1 :http://www.xxxxxxxx.cz/?format=feed&type=rss (url se zobrazí po kliknutí na ikonu RSS na webu1)
premává ale zatím to není ono :huh: , musím se podívat jak dostat RSS na článek jiný než uvodní. někde jsem to zde na fóru viděl, zkusím pohledat
takže tomu, kdo by se chtěl podívat na jídelní lístek, tak bych mu předal url (viz. výše) a on by si z toho už nějak dostal co potřeboval?
22. dub 2015 12:28 #121555
Odpověď od Tomáš Gutek
Začátečník
vlákna kde jsem hledal
www.joomlaportal.cz/forum/37-joomla-15-s...-co-jsou-na-frontpag
www.joomlaportal.cz/forum/19-administrac...je-jen-uvodni-stranu
kb.siteground.com/joomla_25_rss_feed/
tento návod je stručný a vystižný ale nepramává
nemohu nastavit na jiny než titulní článek
děkuji
www.joomlaportal.cz/forum/37-joomla-15-s...-co-jsou-na-frontpag
www.joomlaportal.cz/forum/19-administrac...je-jen-uvodni-stranu
kb.siteground.com/joomla_25_rss_feed/
tento návod je stručný a vystižný ale nepramává
nemohu nastavit na jiny než titulní článek
děkuji
23. dub 2015 08:03 - 23. dub 2015 10:36 #121571
Odpověď od Tomáš Gutek
Začátečník
našel jsem toto vlákno
www.joomlaportal.cz/forum/62-joomla-2-5-...s-modul?limitstart=0
a s údivem jsem zjistil že v "systémové informace - práva složek svítí zeleně jen
u
images/eventgallery Lze měnit
cache (složka mezipaměti) Lze měnit
administrator/cache (složka mezipaměti) Lze měnit
/usr/local/hosting/home/restauracenagolfu.cz/web/www/tmp (dočasná složka) Lze měnit
www.joomlaportal.cz/forum/62-joomla-2-5-...s-modul?limitstart=0
a s údivem jsem zjistil že v "systémové informace - práva složek svítí zeleně jen
u
images/eventgallery Lze měnit
cache (složka mezipaměti) Lze měnit
administrator/cache (složka mezipaměti) Lze měnit
/usr/local/hosting/home/restauracenagolfu.cz/web/www/tmp (dočasná složka) Lze měnit