Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

ZOO pomoc s nastavením

27. kvě 2012 12:12 - 27. kvě 2012 12:12 #94000
ZOO pomoc s nastavením od Pavel Galíček
Nováček
Zdravím Vás,

nedávno jsem si od Fenrise pořídil komponentu ZOO a musím říci, že je naprosto dokonalá. Pokud si někdy nebudete vědět s nastavením, pište sem - patlal jsem se s tím asi 20 hodin čistého času a poměrně dost věcí jsem se naučil. B) :)

12. led 2013 16:29 #102070
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Dobrý den,
vím, že pro některé z Vás to je triviální záležitost, ale já s tím nemohu pohnout.
1. na titulní stránce bude výpis článků blogu s úvodníkem, po kliknutí na tlačítko "Číst dále " nebo na název článku se zobrazí celý článek, ale pokud dám zbytek některého článku pouze pro registrované, tak jak docílím toho aby při kliknutí na tlačítko "Číst dále " nebo na název článku to uživatele přesměrovalo na stránku přihlášení nebo ho to informovalo o tom, že pouze registrovaní mohou zobrazit celý článek?

2. podobné to je i s rozšířením download - soubory budou ke stažení pouze pro registrované, takže pokud se klikne na tlačítko download, tak aby to uživatele přesměrovalo na stránku přihlášení nebo ho to informovalo o tom, že pouze registrovaní mohou stahovat soubory.

Předem Vám moc děkuji.

12. led 2013 17:25 #102074
Odpověď od Karri
Návštěvník
V obou případech na to potřebujete extra doplňky - v první případě by měl stačit správce placených přístupů s podporou pro ZOO, např. RSMembership!, v druhém případě doporučuji použít speciální prvek - yoonique.net/index.php?option=com_zoo&ta...tem_id=32&Itemid=118 - pro zajímavost, právě kombinaci těchto dvou doplňků používám na svém webu.

12. led 2013 17:46 #102076
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Moc děkuji. :)

13. led 2013 11:20 #102108
Odpověď od Pavel
Zkušený uživatel
Dobrý den,
tak jsem zakoupil a nainstaloval rozšíření pro komponentu ZOO ZOO Download Element , ale protože moje angličtina je velmi mizerná, obracím se na Vás s prosbou o radu. Na uvedeném odkazu se píše něco o tom, že bych měl zadat skupiny oddělené čárkou pro přístup (pokud jsem to správně pochopil) , ale nepřišel jsem na to kam, vlastní element takové pole neobsahuje.
Mohl by mi někdo prosím poradít.
Moc děkuji.

13. led 2013 13:54 - 13. led 2013 13:54 #102111
Odpověď od Karri
Návštěvník
Ale obsahuje, při tvorbě či úpravě položky máte pod polem pro výběr souboru malé tlačítko "Další možnosti". Pokud na něj kliknete, objeví se další dvě pole, to horní má název "Úroveň přístupu", to dolní je "Limit stažení".
Do pole "Úroveň přístupu" napíšete ID skupin uživatelů (viz "Uživatelé >> Skupiny uživatelů"), pokud jich chcete napsat víc, oddělte je čárkou - nezapomeňte uvést i ID vaší skupiny, popřípadě se zařaďte do skupiny s povoleným přístupem.