Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Komponenta ODKAZY

20. kvě 2012 15:38 #93765
Komponenta ODKAZY od Karel
Začátečník
Prosím o radu. Jsem asi neschopný to opravdu najít v nastavení. Kde se prosím dá v odkazech nastavit kolik se má na stránce zobrazit odkazů ( po kolika odkazech stránkovat) našel jsem sice možnost stránkování, ale to umožňuje až to že si každý návštěvník nastaví předvolené stránkování. Já chci ale aby se prostě zobrazili hned při prohlížení třeba jen 3 odkazy a další pak na dalších podstránkách. (prostě něco jak se dá navolit třeba v PhocaGaleri u fotek). Určitě to tam někde je, jinak nevěřím, že by taková základní možnost ve volbách nebyla, ale prostě asi špatně hledám :-(

20. kvě 2012 15:48 #93766
Odpověď od Bong
Moderátor
Nehledáte špatně. Komponenta pro odkazy nebyla myšlena jako katalog odkazů. Pro tento účel musíte použít nějakou k tomu určenou komponentu.

Pro běžnou stránku odkazů (většinou spřátelené, nebo související), by Seznam všech kategorií odkazů, Seznam všech odkazů v kategorii a Odeslat odkaz měly postačovat.

Nicméně způsob zobrazení si můžete přetvořit v šabloně stránek. Také je možno, pokud opravdu nechystáte nějaký katalog, vyrobit si stránku odkazů, jako článek.

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

20. kvě 2012 17:04 #93768
Odpověď od Karel
Začátečník

Bong napsal: Nehledáte špatně. Komponenta pro odkazy nebyla myšlena jako katalog odkazů. Pro tento účel musíte použít nějakou k tomu určenou komponentu.

Pro běžnou stránku odkazů (většinou spřátelené, nebo související), by Seznam všech kategorií odkazů, Seznam všech odkazů v kategorii a Odeslat odkaz měly postačovat.

Nicméně způsob zobrazení si můžete přetvořit v šabloně stránek. Také je možno, pokud opravdu nechystáte nějaký katalog, vyrobit si stránku odkazů, jako článek.

Tak úprava v šabloně bude asi nad mé síly :-) Možná bude lepší vyzkoušet jinou komponentu. Můžete nějakou doporučit? Mě už překvapilo to, když jsem přešel z Xoops na Jomblu, že to nedokáže ani generovat automaticky náhledy odkazů, což bylo u Xoops úplně běžné.

20. kvě 2012 17:49 - 20. kvě 2012 17:50 #93769
Odpověď od Bong
Moderátor
S Joomlou dostanete robustní základ na kterém lze postavit stránky. Ale funkce, nebo vlastnosti které se vám zdály být běžné v jiném systému zde prostě nemusíte najít. Tohle není all-in-one. Na extensions.joomla.org/ najdete tisíce rozšíření a funkcí, díky kterým si vše můžete přizpůsobit obrazu svému...

Co myslíte tím automatickým generováním náhledů odkazů? Nemělo to být obrázků?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.

20. kvě 2012 19:13 #93773
Odpověď od Karel
Začátečník

Bong napsal: S Joomlou dostanete robustní základ na kterém lze postavit stránky. Ale funkce, nebo vlastnosti které se vám zdály být běžné v jiném systému zde prostě nemusíte najít. Tohle není all-in-one. Na extensions.joomla.org/ najdete tisíce rozšíření a funkcí, díky kterým si vše můžete přizpůsobit obrazu svému...

Co myslíte tím automatickým generováním náhledů odkazů? Nemělo to být obrázků?

Tak to už já po těch pár měsícech co Joomlu testuju vím :-)

A měl jsem na mysli automatické generování náhledů odkazujících stránek (vlastně obrázků náhledů) jen při vložení do odkazů url stránky. Ale díky za informace. Opravdu jsem si původně myslel, že jsem tak hloupý a nebůžu to nastavení kolik se má na stránce zobrazit odkazů najít. Jsem rád, že vím, že to tam není a hold se budu muset podívat po něčem jiném :-)