Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
vlastný modul
20. kvě 2012 11:25 #93757
Zdravím vytvoril som si vlastný modul na zobrazovanie dňa (nedeľa, 13.máj 2012 ...napr.).
Postupoval som: Rozšírenia/Spravca modulov/Pridať .... Typ modulu: "Vlastný kód html"
...
V editore v okne "Vlastný výstup" som napísal: <?require "dnes.php";?>
V adresari, kde je index.php mám aj dnes.php ...
V dnes.php je:
Modul sa mi zobrazí na správnom mieste, ale namiesto dátumu sa mi zobrazí len <?require "dnes.php";?>
Kde robím chybu?
Ondrej
Postupoval som: Rozšírenia/Spravca modulov/Pridať .... Typ modulu: "Vlastný kód html"
...
V editore v okne "Vlastný výstup" som napísal: <?require "dnes.php";?>
V adresari, kde je index.php mám aj dnes.php ...
V dnes.php je:
Code:
<?php
$den = array ("nedeľa", "pondelok", "utorok", "streda", "štvrtok", "piatok", "sobota");
$mesiace = array ("január", "február", "marec", "apríl", "máj", "jún", "júl", "august", "september", "október", "november", "december");
echo $den[Date("w")].", ".Date ("j") . "." .$mesiace[Date ("n") - 1]. " " . Date ("Y");
?>
Modul sa mi zobrazí na správnom mieste, ale namiesto dátumu sa mi zobrazí len <?require "dnes.php";?>
Kde robím chybu?
Ondrej
20. kvě 2012 12:09 - 20. kvě 2012 12:13 #93761
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Neoprávněně Váš výtvor nazýváte "vlastním modulem". Spíš to je pouze vlastní php skript, vložený v modulu typu "vlastní HTML kód". HTML kód ale není PHP skript.
Vlastní PHP skripty sice můžete pomocí vhodných rozšíření zprovoznit (Sourcerer, Jumi), ale dá se to řešit i lépe:
- vytvoříte si opravdový, vlastní modul
- najdete již hotový modul
- když už PHP v obsahu článků, modulů, tak využívat Joomla Framework - viz. příklad 1:
docs.joomla.org/JFactory/getDate
Vlastní PHP skripty sice můžete pomocí vhodných rozšíření zprovoznit (Sourcerer, Jumi), ale dá se to řešit i lépe:
- vytvoříte si opravdový, vlastní modul
- najdete již hotový modul
- když už PHP v obsahu článků, modulů, tak využívat Joomla Framework - viz. příklad 1:
docs.joomla.org/JFactory/getDate
správněji by ale bylo:V editore v okne "Vlastný výstup" som napísal: <?require "dnes.php";?>
<?php require ..... ; /*pozor na zadani spravne cesty*/ ?>
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
02. čvn 2012 15:03 #94239
Odpověď od Karel Tlamycha
Uživatel
obecný popis vytvoření vlastního modulu:
www.joomlaprofirmy.cz/blog/vyvijime-pro-...dil-2-joomla-moduly/
www.joomlaprofirmy.cz/blog/vyvijime-pro-...dil-2-joomla-moduly/