Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

K2 úrovně přístupu dle kategorie

17. kvě 2012 10:07 #93675
K2 úrovně přístupu dle kategorie od Mirek Adamec
Začátečník
Ahoj,
víte někdo jak nastavit aby jednotlivý uživatel mohl přidávat a upravovat jen články z jedné kategorie
nastavoval sem to dle tohoto
Ale daný uživatel stejně může upravovat všechny články, moc nechápu jaké mu dát práva v úrovni přístupu joomly
Přístup do webu bohužel nemůžu dát, jde o firemní web
Hledal sem jak to šlo, ale našel sem jen výše uvedený odkaz.

Prostě chci aby články v K2 mohli upravovat i další uživatelé, ale jen ve "svých" kategoriích, ale nedaří se

18. kvě 2012 09:02 #93712
Odpověď od Mirek Adamec
Začátečník
Nevíte někdo? Potřeboval bych to vyřídit.

18. kvě 2012 09:39 #93715
Odpověď od Ben
Začátečník
V administraci komponenty K2 zvolte Uživatelské skupiny. U vytvořené skupiny nastavte kromě práv i kategorie. Ty, které označíte má uživatel právo editovat, ostatní jen číst. Ještě nezapomeňte přiřadit v záložce Uživatelé jednotlivé lidi do správné Uživatelské skupiny. Aby ostatní nemohli editovat žádné články, tak doporučuji vytvořit Uživatelskou skupinu Nic, která nebude mít žádná práva a bude mít vybráno u kategorií Žádná. Tuto kategorii je dobré pak nastavit jako výchozí pro registrované členy. Když se Vám pak zaregistruje nový člen, tak než mu přidělíte práva, tak může články jenom číst.

18. kvě 2012 09:49 #93716
Odpověď od Mirek Adamec
Začátečník
hmm tak přesně tak to mám nastaveno, zatim sem jen já jako superuser a další uživatel, pak dalšímu uživateli sem nastavil právo jen k nějaké kategorii, ale stejně mi to jde editovat i jiné články.
není možné, že práva joomly jsou nadřazené, tam mám nastaveno přístup ke komponentě, právo vkládat, mazat editovat, což souhlasí, ale myslel sem že to omezim právama ke kategorii v právech na K2, ale nějak se nedaří. :(