Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Nefungující editace modulů

24. dub 2012 11:57 #92880
Nefungující editace modulů od Lukáš Rolínek
Uživatel
Ahoj, používám Joomla 2.5 a narazil jsem dnes na problém u jednoho z webů. Při otevření přehledu modulů v administrace vše funguje zcela správně, ale pokud kliknu na nějaký modul, abych jej upravil, tak se mi zobrazí chyba 500 ( netovky.info/error.png ).

Vše ostatní na webu funguje správně... nesetkal jste se s tím už někdo a netušíte, čím by to mohlo být?

Za veškeré info předem mnohokrát děkuji.

S pozdravem,

Lukáš Rolínek

24. dub 2012 20:32 #92912
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
Error 500 je obecná chyba serveru, která (pouze) informuje, že se nepodařilo zobrazit jinou, konkrétnější chybu (třeba definovaná vlastní chybová stránka nebyla nalezena - zkuste ověřit na nějaké neexistujicí URL z backendu).

Konkrétnější chybu najdete v logu serveru, nebo by mohl napovědět debug režim.

Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.

30. čvc 2012 23:31 #95982
Odpověď od Dušan Hrazdíra
Uživatel
Chyba 500? Já mám čistou instalaci, bez migrace. V manu administrace chci do odkazu Správce modulů a hned mne to informuje

500 - Došlo k chybě.
Out of sort memory; increase server sort buffer size SQL=SELECT a.id, a.title, a.note, a.position, a.module, a.language,a.checked_out, a.checked_out_time, a.published+2*(e.enabled-1) as published, a.access, a.ordering, a.publish_up, a.publish_down,l.title AS language_title,uc.name AS editor,ag.title AS access_level,MIN(mm.menuid) AS pages,e.name AS name FROM `x25tu_modules` AS a LEFT JOIN `x25tu_languages` AS l ON l.lang_code = a.language LEFT JOIN x25tu_users AS uc ON uc.id=a.checked_out LEFT JOIN x25tu_viewlevels AS ag ON ag.id = a.access LEFT JOIN x25tu_modules_menu AS mm ON mm.moduleid = a.id LEFT JOIN x25tu_extensions AS e ON e.element = a.module WHERE (a.published IN (0, 1)) AND a.client_id = 0 AND e.client_id =0 GROUP BY a.id, a.title, a.note, a.position, a.module, a.language,a.checked_out,a.checked_out_time, a.published, a.access, a.ordering,l.title, uc.name, ag.title, e.name,l.lang_code, uc.id, ag.id, mm.moduleid, e.element, a.publish_up, a.publish_down,e.enabled

Používám:

info o php je na japan.cz/cjs.php
>>>>> os je Debian GNU/Linux wheezy/sid (Linux mikado 2.6.30-1-amd64 #1 SMP
>>>>> Sun Jun 14 18:39:03 UTC 2009 x86_64 GNU/Linux)
>>>>> mysql server: mysql Ver 14.14 Distrib 5.1.54, for debian-linux-gnu
>>>>> (i486) using readline 6.1
>>>>> www server: Server version: Apache/2.2.16 (Debian) Server built:

31. čvc 2012 01:02 #95983
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Tohle nemá nic společného s PHP, ale s databází MySQL. Je tam jasně napsáno Out of sort memory; increase server sort buffer size, tedy v překladu Zvyšte proměnou sort buffer size. Více informací v manuálu MySQL .
Budete se muset domluvit s webhostingem, zda vám hodnotu této proměnné zvýší.