Přihlásit se

Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release

Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.

Oddělování článků

23. dub 2012 21:10 #92864
Oddělování článků od kropovez
Uživatel
Ahoj,
prosím vás s Joomla teprva začínám a zatím mi to docela jde. Ale toto je věc která mi dost brání ve vývoji webu. Chci se zeptat zda na toto existuje nějaký plugin, nerad bych totiž předělával celou šablonu. Můj web je www.kromod.cz a chtěl bych udělat články, že by každý článek byl zvlášť uzavřen aby to bylo přehledný. Jako je to třeba tady : gta.cz/san-andreas/download/programy-utility-editory . Každý program je jakoby v uzavřeném rámečku a oddělen od druhého, tento rámeček bych potřeboval udělat taky na svém webu, protože v editoru je pouze taková oddělovací čára. Děkuji.

23. dub 2012 21:20 #92866
Odpověď od Albert
Začátečník
Na toto se používají tzv. Moduly. Ale záleží na tvojem template. Některý, je dělaný na rámečcích, jiný ne. podívej se TADY . Stačí si vytvořit práznou STRÁNKU a poté najet a vytvořit moduly, které přiřadíš jenom té jedné stránce, chceš asi něco co je TADY .

23. dub 2012 21:54 #92869
Odpověď od ghost
Zkušený uživatel
na to vubec nejsou moduly (na co by byly?)
je to jen o css sablony
kdyz se nadefinuje, ze ma byt kolem clanku okraj, tak kolem nej bude
kdyz se nadefinuje, ze ma byt kolem clanku ramecek, tak kolem nej bude
kdyz se nadefinuje, ze ma byt kolem clanku stin, tak kolem nej bude

pokud s css neumite, tak si:
a) nejdete jinou sablonu
b) najdete nekoho, kdo vam stavajici sablonu predela (mozno i za neco)
c) zkousejte a zkousejte a neucite se to

Joomla! pro každého

24. dub 2012 07:41 #92873
Odpověď od kropovez
Uživatel
Aha, nenašel by se někdo kdy by tam ten rámeček přidělal? Díky :)

24. dub 2012 11:22 #92876
Odpověď od Albert
Začátečník
Já vím, že moduly jsou na něco jiného, ale proč to dělat vrtáním v CSS? Zaara například má module class, a můžeš určit, kde rámeček bude, kde ne ...

Když na stránku vhodně rozmístí moduly, může to vypadat stejně dobře, jako kdyby použil CSS. Problém může být, když šablona nebude mít požadovaná místa, v tom případě asi bude lepší upravit si CSS soubory. V téhle době mají ale i free šablony víc jak 70 pozic

24. dub 2012 11:57 #92879
Odpověď od Bong
Moderátor
No nevím. Že by se někomu chtělo vkládat každý nový článek do samostatného modulu...

Ideální by bylo, najít si novou vyhovující šablonu, nebo se na orámování vykašlat. Nakonec, proč by měl web vypadat, jako web konkurenční?

I'm sorry, my responses are limited...you must ask the right questions.