Joomla 5.2.2 Security & Bugfix Release
Joomla 5.2.2 je nyní k dispozici. Jedná se o bezpečnostní vydání pro Joomla 5.x.
Změna stylu položky menu
24. úno 2013 02:15 #104471
Odpověď od pepina
Uživatel
Zdravim,
je to sice po dlouhé době, ale mohu se zeptat jak jste docílily řešení.
Nechci zakládat novou diskuzi se stejným témtem pokud se to tu už podařilo někomu vyřešit.
Díky moc za ochotu.
je to sice po dlouhé době, ale mohu se zeptat jak jste docílily řešení.
Nechci zakládat novou diskuzi se stejným témtem pokud se to tu už podařilo někomu vyřešit.
Díky moc za ochotu.
24. úno 2013 08:01 - 24. úno 2013 08:13 #104472
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
1)
docs.joomla.org/Using_Class_Suffixes#Men...ffix_and_Menu_Tag_ID
2) nebo přiřazením třídy ke konkrétní položce: v položce menu:
Možnosti odkazu > CSS styl odkazu
čimž nastavíte class="..." k tagu <a>
3) každá položka má automaticky přiřazeno u <li> tagu např. class="item-474" (pochopitelně, u vás pokažde s jiným číslem). Můžete nastylovat i pomoci něj
2) nebo přiřazením třídy ke konkrétní položce: v položce menu:
Možnosti odkazu > CSS styl odkazu
čimž nastavíte class="..." k tagu <a>
3) každá položka má automaticky přiřazeno u <li> tagu např. class="item-474" (pochopitelně, u vás pokažde s jiným číslem). Můžete nastylovat i pomoci něj
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
24. úno 2013 17:51 #104484
Odpověď od pepina
Uživatel
Děkuji moc za vaši ochotu, druhá možnost je asi snažším řešením, ale hlavně funguje mi to napoprvé.
Pro ty kteří budou tápat jako já, tady je mé řešení polopatě
Na konec souboru "template.css" jsem zapsal potřebnou barvu (žlutou)
.zluty
{
color: #FFCC00 !important;
font-weight:bold;
}
Na kartě příslušné položky menu v záložce "Možnosti odkazu" do políčka "CSS styl odkazu"
už stačí jen napsat "zluty" tedy název námi vytvořeného stylu, ale bez počáteční tečky, která je
v zápisu do css souboru. Alespoň u mě to fungovalo hned na poprvé a to je co říci
Ještě jedno díky za rady.
Pro ty kteří budou tápat jako já, tady je mé řešení polopatě
Na konec souboru "template.css" jsem zapsal potřebnou barvu (žlutou)
.zluty
{
color: #FFCC00 !important;
font-weight:bold;
}
Na kartě příslušné položky menu v záložce "Možnosti odkazu" do políčka "CSS styl odkazu"
už stačí jen napsat "zluty" tedy název námi vytvořeného stylu, ale bez počáteční tečky, která je
v zápisu do css souboru. Alespoň u mě to fungovalo hned na poprvé a to je co říci
Ještě jedno díky za rady.