Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Změna stylu položky menu
09. dub 2012 19:15 #92252
Potřeboval bych jednu položku menu udělat tučně a změnit barvu. Vím, že je u každé položky řádek pro nastavení stylu, ovšem potřeboval bych poradit, jak tento styl nastavit a kam ho definovat?? Zkoušel jsem tenhle návod, ale nefungovalo to (
writenowdesign.com/website-design-joomla...menu-items-joomla-17
)
Předem moc děkuji za rady.
Předem moc děkuji za rady.
10. dub 2012 10:41 #92286
Všechno řeší kulka ...
Odpověď od martin weinpold
Nováček
Podle toho navodu to musi fungovat. Odkaz na web?
Všechno řeší kulka ...
10. dub 2012 15:08 #92327
Odpověď od Radek Hanek
Začátečník
home4pets.cz/
Je to definováno na položku Psi k adopci... Zkoušel jsem nastavení pro tento styl vložit do různých css souborů šablony, ale v žádném případě to nechce fungovat...
Je to definováno na položku Psi k adopci... Zkoušel jsem nastavení pro tento styl vložit do různých css souborů šablony, ale v žádném případě to nechce fungovat...
10. dub 2012 15:13 #92329
Všechno řeší kulka ...
Nováček
koukam na to ... prepisuje ti to jiny styl, ktery je defaultni pro vsechny A, nebo tak neco ... nezkoumam bliz.
Prosim ristup do PM, jestli to neni problem.
Prosim ristup do PM, jestli to neni problem.
Všechno řeší kulka ...
10. dub 2012 15:19 #92331
Všechno řeší kulka ...
Nováček
pristup do administrace
Všechno řeší kulka ...
24. úno 2013 02:15 #104471
Odpověď od pepina
Uživatel
Zdravim,
je to sice po dlouhé době, ale mohu se zeptat jak jste docílily řešení.
Nechci zakládat novou diskuzi se stejným témtem pokud se to tu už podařilo někomu vyřešit.
Díky moc za ochotu.
je to sice po dlouhé době, ale mohu se zeptat jak jste docílily řešení.
Nechci zakládat novou diskuzi se stejným témtem pokud se to tu už podařilo někomu vyřešit.
Díky moc za ochotu.
24. úno 2013 08:01 - 24. úno 2013 08:13 #104472
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
Odpověď od karel
Zkušený uživatel
1)
docs.joomla.org/Using_Class_Suffixes#Men...ffix_and_Menu_Tag_ID
2) nebo přiřazením třídy ke konkrétní položce: v položce menu:
Možnosti odkazu > CSS styl odkazu
čimž nastavíte class="..." k tagu <a>
3) každá položka má automaticky přiřazeno u <li> tagu např. class="item-474" (pochopitelně, u vás pokažde s jiným číslem). Můžete nastylovat i pomoci něj
2) nebo přiřazením třídy ke konkrétní položce: v položce menu:
Možnosti odkazu > CSS styl odkazu
čimž nastavíte class="..." k tagu <a>
3) každá položka má automaticky přiřazeno u <li> tagu např. class="item-474" (pochopitelně, u vás pokažde s jiným číslem). Můžete nastylovat i pomoci něj
Znáte-li řešení, sdělte ho - pomůžete ostatním při řešení stejného problému, i případný "rádce" bude vědět, poradil-li správně nebo špatně.
24. úno 2013 17:51 #104484
Odpověď od pepina
Uživatel
Děkuji moc za vaši ochotu, druhá možnost je asi snažším řešením, ale hlavně funguje mi to napoprvé.
Pro ty kteří budou tápat jako já, tady je mé řešení polopatě
Na konec souboru "template.css" jsem zapsal potřebnou barvu (žlutou)
.zluty
{
color: #FFCC00 !important;
font-weight:bold;
}
Na kartě příslušné položky menu v záložce "Možnosti odkazu" do políčka "CSS styl odkazu"
už stačí jen napsat "zluty" tedy název námi vytvořeného stylu, ale bez počáteční tečky, která je
v zápisu do css souboru. Alespoň u mě to fungovalo hned na poprvé a to je co říci
Ještě jedno díky za rady.
Pro ty kteří budou tápat jako já, tady je mé řešení polopatě
Na konec souboru "template.css" jsem zapsal potřebnou barvu (žlutou)
.zluty
{
color: #FFCC00 !important;
font-weight:bold;
}
Na kartě příslušné položky menu v záložce "Možnosti odkazu" do políčka "CSS styl odkazu"
už stačí jen napsat "zluty" tedy název námi vytvořeného stylu, ale bez počáteční tečky, která je
v zápisu do css souboru. Alespoň u mě to fungovalo hned na poprvé a to je co říci
Ještě jedno díky za rady.
Nejnovější příspěvky