Joomla 6.0
Dne 14. října 2025 bylo oficiálně vydáno Joomla 6.0 (kódové jméno Kuimarisha) společně s Joomla 5.4 (Kutegemea). Joomla 5.1 přinesla zabezpečené TUF aktualizace, ale s Joomla 5.4 / 6.0 přichází automatické aktualizace jádra, které budou probíhat bezpečně a bez nutnosti manuálního zásahu.
Ake rozsirenie pre viac jazykov v Joomla 2.5
01. dub 2012 09:39 #91890
Dobry den,
prosim o vas nazor. Idem robit web pre hotel, bude v 3 jazykoch s moznostou rozsirenia na 5. Chcem to urobit na Joomle 2.5. Pocul som nazor, ze nativna funkcia tejto verzie nie je vhodna pre web kde sa casto bude menit a pridavat obsah (novinky, akcie, zlavy) a odporuca sa skor rozsirenia ako Falang alebo Josetta kedze Joomfish este nie je pre J 2.5.
Aky je vas nazor?
dakujem za precitanie a ochotu poradit.
Richard
prosim o vas nazor. Idem robit web pre hotel, bude v 3 jazykoch s moznostou rozsirenia na 5. Chcem to urobit na Joomle 2.5. Pocul som nazor, ze nativna funkcia tejto verzie nie je vhodna pre web kde sa casto bude menit a pridavat obsah (novinky, akcie, zlavy) a odporuca sa skor rozsirenia ako Falang alebo Josetta kedze Joomfish este nie je pre J 2.5.
Aky je vas nazor?
dakujem za precitanie a ochotu poradit.
Richard
02. dub 2012 09:31 #91926
Odpověď od Mirek Adamec
Začátečník
joomla 2.5 má v základu podporu pro více jazyků, funguje bez problémů. Nevím, kde jsi slyšel ty názory, já se s problémy nesetkal.
02. dub 2012 09:34 #91927
Odpověď od editorbb
Začátečník
Dobry den,
je to nazor dost skuseneho programatora, preto som sa pytal na skusenosti ostatnych.
Dakujem,
Richard
je to nazor dost skuseneho programatora, preto som sa pytal na skusenosti ostatnych.
Dakujem,
Richard
02. dub 2012 11:43 #91928
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Mohu se zeptat, pro nepoužijete J1.5 + Joomfish? Mě zatím J2.5 nějak nepřesvědčila o tom ji nasazovat na komerční weby.
02. dub 2012 13:17 #91929
Odpověď od editorbb
Začátečník
Pride mi to kao perspektivnejsie riesenie... Myslite, ze je rozumnejsie zostat pri 1.5?
02. dub 2012 14:15 - 02. dub 2012 14:16 #91930
Ja jsem nezkuseny programator a problemy s tim nemam vubec zadny. Mam 2 jazyky.
Odpověď od radek
Zkušený uživatel
editorbb napsal: Dobry den,
Dakujem,
Richard
Ja jsem nezkuseny programator a problemy s tim nemam vubec zadny. Mam 2 jazyky.
02. dub 2012 15:40 #91931
Odpověď od Jarda
Začátečník
Pokud jde o web nový, nevidím důvod nepoužít Joomla! 2.5.x. Jazykové verze jsem na localhost dost testoval, protože s nimi do budoucna taky počítám a problémy s tím nebyly.
02. dub 2012 15:47 #91932
Všechno řeší kulka ...
Odpověď od martin weinpold
Nováček
Pro variantu: nie je vhodna pre web kde sa casto bude menit a pridavat obsah = neni podle me vhodna zadna vicejazycnost, protoze nebudes delat nic jineho nez prekladat ... obavam se, ze to bylo mysleno takto 
taky nevim proc nepouzit 2.5.
taky nevim proc nepouzit 2.5.
Všechno řeší kulka ...
02. dub 2012 20:43 #91942
Odpověď od radek svec
Uživatel
Vícejazyčnost v základu joomly výborně doplňuje následující free rozšíření,
takže pokud nechcete každý modul dělat 3x psát /cz,aj,nj/ (některé složitější dělám 3 krát, ale některé moduly a popisy řeším přes easy language) nebo např. na popisy a názvy kategorií, popisy fotografií v Phoca gallery aj.
Vyzkoušené, funguje bezvadně.
Easy Language
extensions.joomla.org/extensions/languag...o2OiInbGFuZyciO30%3D
takže pokud nechcete každý modul dělat 3x psát /cz,aj,nj/ (některé složitější dělám 3 krát, ale některé moduly a popisy řeším přes easy language) nebo např. na popisy a názvy kategorií, popisy fotografií v Phoca gallery aj.
Vyzkoušené, funguje bezvadně.
Easy Language
extensions.joomla.org/extensions/languag...o2OiInbGFuZyciO30%3D
02. dub 2012 21:08 #91944
Odpověď od Houbák
Zkušený uživatel
Mě takové řešení překladu nepřijde zrovna moc perspektivní. Nějak mi uniká, co je na tomto způsobu překladu lepší než při použití Joomla + Joomfish.
02. dub 2012 22:28 #91949
Joomla! od verze 1.5 -- ONEbit --
Odpověď od Robert
Nováček
Jestli se nepletu tak Joomfish zatím není pro J!2.5. Jak uvádí na svém webu, "první beta má být uvolněna v nejbližší době pro členy klubu"
Joomla! od verze 1.5 -- ONEbit --
03. dub 2012 09:17 #91957
Odpověď od radek svec
Uživatel
Pokud mám 30 kategorií fotek v Phoca gallery a v každé minimálně 15 položek a chci aby mi to vše na J2.5 fungovalo vícejazyčně, tak easy language to elegantně vyřeší a nemusím spravovat 3x30 kategorií a 3x stovky fotek..
Nejnovější příspěvky